+ Cevap Yaz
Results 1 to 3 of 3

Msi K8n Neo2 Platinium Yardim!!!

Bu sayfada Donanım kategorisindeki Anakart forumunda Msi K8n Neo2 Platinium Yardim!!! başlıklı konu tartışılıyor; bilgisayarıma sata bi hdd bağladım. Hdd yandı o sırada elektriği kestim. Bilgisayarımı elektriğe bağladığımda power a basmadan açılıyor. Ekrana görüntü ...

Member karizmamen Avatar
    Katılım tarihi
    20.02.2006
    Nereden
    İstanbul / Ümraniye

Msi K8n Neo2 Platinium Yardim!!!

bilgisayarıma sata bi hdd bağladım. Hdd yandı o sırada elektriği kestim.
    Bilgisayarımı elektriğe bağladığımda power a basmadan açılıyor.
    Ekrana görüntü gelmiyor ve bilgisayarın açıldığına dair bi belirti yok sadece power ve hdd ışığı yanıyor.
    anakartın arıza ışıklarının durumlarına baktım ve kitapçığında ışıkların durumu ile ilgili şu açıklama yazıyo

" Processer Initialization
    This will show information regarding the processor (like brand name, system bus, etc...) "

Senior Member saddam_star Avatar
    Katılım tarihi
    08.10.2007
    Nereden
    Ankara

Cevap: Msi K8n Neo2 Platinium Yardim!!!

valla açıklamada ne diyor bilmiyorum ama bende bilgisayara geçen gün kısa devre yaptırdım naptıysam açılmadı sonra tüm parçaları söktüm (bios piline kadar) sonra çalıştırabildim çok zahmetli oldu ama oldu (ama ben tavsiye etmem)

Member rock the boy Avatar
    Katılım tarihi
    15.10.2004
    Nereden
    somewhere far beyond

Ynt: Msi K8n Neo2 Platinium Yardim!!!

Alıntı karizmamen tarafından iletildi. Mesajı göster
    bilgisayarıma sata bi hdd bağladım. Hdd yandı o sırada elektriği kestim.
    Bilgisayarımı elektriğe bağladığımda power a basmadan açılıyor.
    Ekrana görüntü gelmiyor ve bilgisayarın açıldığına dair bi belirti yok sadece power ve hdd ışığı yanıyor.
    anakartın arıza ışıklarının durumlarına baktım ve kitapçığında ışıkların durumu ile ilgili şu açıklama yazıyo

" Processer Initialization
    This will show information regarding the processor (like brand name, system bus, etc...) "
    Merhabalar,
    Ayrnı sorun bende de oldu..Anakartım neo2 değil neo platinium...Ben de de "processor initilazion" yani işlemci hatası denen hata çıktı...Ben de böyle olunca işlemcilyle ilgilendim..eni işlemci bile byuldumsoket 754, anakartı garantiye verdim..Msi ile 1000 türlü kavgaya girdim garanti olayında falan..

Neyse kısa keseyim..İşlemci hatası vermesine rağmen bendeki sorun ekran kartımda çıktı..Ben nerden bileyim ekran kartında sorun olabileceğini, anakart işlemci hatası veriyo, doğal olarak ben de o yöne eğildim..meğer agp uçmuş...Gittim başka bir agp ekran kartı buldum, takdım çalışıverdi...Benim ekran kartım bozulmuş meğer, gül gibi 6800gt gitti..

Sende ram, ekran kartı, işlemci,hdd vb. gibi diğer tüm bileşenlerini kontrol et..Başka parçalar tak ve denemeye devam et..bilgisayarın açılınca hangi parçadan kaynaklandığını anlarsın...

Eğer tüm bunlara rağmen bilgisayrın açılmazsa, anakartın bozulmuş demektir...Bazen elektrik gelse de sadece bazı devreler üzerinde sorun olabiliyor..Elektrik gelmesi anakartın sağlam olduğunu göstermez...

Kolay gelsin
    Gigabyte ma780gsh2-amd 64-LE1620-120 gb seagate sata-2BG geil ddrII 800-aopen h600b+FSP blue storm 500

+ Cevap Yaz