Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Anakart »

MSI P35 Platinum

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Anakart forumu altında MSI P35 Platinum başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "arkadaşlar merhaba; msi p35 platinum anakart, e6750 işlemci , msi8800gts ekran kartı, 2*1gb kingston 800mhz ram olmak üzere bir sistem ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 08-10-07, 14:53   #1 (permalink)
costamesa
Rookie Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.09.05
MSI P35 Platinum

arkadaşlar merhaba;

msi p35 platinum anakart, e6750 işlemci, msi8800gts ekran kartı, 2*1gb kingston 800mhz ram olmak üzere bir sistem kurdum. sabit disk olarak da eski sistemimdeki seagate 160 gb diski sisteme taktım. + creative xi-fi extreme music kartı da var ki eski sistemimin zaman zaman çökmesine neden oluyordu.

sorun şu: ilk açılışta :88SE61xx yongasının bir şeyler algıladığını (initiliazing.....) söylüyor ve windows açılış ekranına (logoya demek istiyorum) çok çok çok geç geliyor. ancak logo bir saniye görüntülendikten sonra windows gene de açılmıyor ve bir hata ekranı vererek sistem kendisini resetliyor. initiliazing dediği zaman bios'a girmeye çalışırsam gene çok uzun bir bekleme süresinin arkasından ancak bios u görebiliyorum. 88SE6111 yongasını biostan kapatırsam açılış hızlı oluyor ancak windows için geçerli olan sorun devam ediyor. diskteki c yi başka bir bilgisayarda formatladım ve windows u yeniden kurdum + ram lerin yerlerini değiştirdim ancak çalışmıyor.

psu tagan 480W

yani halihazırda windos masaüstünü görebilmiş değilim.

yardımcı olabilirseniz sevinirim.
costamesa çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-10-07, 11:30   #2 (permalink)
DonQuichotte
hARDWAREMANIAC

DonQuichotte Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 03.06.04
Nereden: izmir
Blog Mesajları: 1
Cevap: MSI P35 Platinum

Marwell 88SE611 yongası, anakart üzerindeki ide ve bios pilinin yanında tek başına duran sata2 portunu kontrol eder.
bunu devredışı bırakırsanız, ide hdd veya ide optik kullanamazsanız. ayrıca o tek sata portu da devredışı kalır. anakartın güney köprüsü üzerinden desteklediği 4 internal sata ve 2 e-sata portu hayli hayli yeter de, muhtemelen elinizdeki optik sürücü idedir.

(initiliazing.....) mesajını ben sadece raid konfigürasyonunda görüyordum.

bios üzerinden raid olayını devre dışı bırakmayı denediniz mi?

ayrıca bios update çözüm olabilir. 1.3 versiyonu bios dosyası için " Update Marvell BootROM." açıklaması yazılmış.

MSI P35 Platinium resmi sayfası
DonQuichotte şu an çevrim içi  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-10-07, 11:43   #3 (permalink)
FAUST
V.I.Member

FAUST Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 12.06.04
Nereden: Karagümrük

Acaba bu mavi renkteki sata portunumu kullandınız ?
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-10-07, 14:29   #4 (permalink)
DonQuichotte
hARDWAREMANIAC

DonQuichotte Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 03.06.04
Nereden: izmir

Alıntı:
FAUST tarafından iletildi. Mesajı göster
Acaba bu mavi renkteki sata portunumu kullandınız ?
sanmıyorum, o portu kullanmış olsa, yongayı disabled ettiği zaman,sistem windowsa falan girmeye çalışmaz hdd yok uyarısı verecekti.
DonQuichotte şu an çevrim içi  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-10-07, 01:02   #5 (permalink)
costamesa
Rookie Member

Bilgisayarım

cevaplarınız ve ilginiz için çok teşekkürler..

windowsu açabilmeyi, c'ye format atıp yeniden yükledikten sonra normal olarak başarabildim, bilgisayar kullanımı şu anda birkaç küçük ayrıntı dışında normal. ancak geç açılma sorunu -dediğim olay aynen gerçekleşerek- halen devam ediyor.

1- bios üzerinden raidi iptal ...denendi.

2- evet optik sürücü ide..(ki dediğiniz gibi ilk bi iki gün hızlı açılsın diye yongayı iptal ederek kullanmıştım ancak dvd sürücü lazım olunca açmak zorunda kaldım) söylediğiniz üzere bu girişi iptal etsem bu defa da optik sürücüyü görmeyecek..

3- zaten o (mavi veya kırmızı tam olarak hatırlamıyorum ama tek olarak durandı) sata girişini kullanıyorum..(evet birkaç defa hdd yi görmeme sorunu olmuştu sanırım yongayı iptal ettiğim denemelerdeydi..) söylediğiniz üzere bu girişi iptal etsem bu defa da optik sürücüyü görmeyecek..

4- biosu msi live üzerinden 1.4'e update ettim, sorun devam ediyor, ilginç olan açılış mesajında bios versiyonu halen 1.1 olarak gözükmesine rağmen live update de 1.4 olarak gözüküyor.

konuyla ilgili msi'a da mesaj da attım ancak halen bir cevap alamadım..

tekrar teşekkür ederim..

En son costamesa tarafından düzenlendi: 17-10-07 saat 01:19
costamesa çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-11-07, 00:39   #6 (permalink)
costamesa
Rookie Member

Bilgisayarım

arkadaşlar soruna halen bir çözüm bulabilmiş değilim, yardımcı olabilirseniz sevinirim..
costamesa çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-11-07, 02:16   #7 (permalink)
gOkO
Moderator

gOkO Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 10.04.04
Nereden: on hm multi cpu
Blog Mesajları: 3
Resimler: 97

Alıntı:
costamesa tarafından iletildi. Mesajı göster
arkadaşlar soruna halen bir çözüm bulabilmiş değilim, yardımcı olabilirseniz sevinirim..
sata portunu değiştirip açılışta 1.bootu floppyden kurtar.belki düzelir...o kadar para ver sorun çıksın can sıkıcı...
ERBAA'LI
"TÜRK OL TÜRK HİSSET TÜRK YAŞA Kİ GERÇEK TÜRK OLASIN"
gOkO şu an çevrim içi  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-05-08, 23:22   #8 (permalink)
benceben
Rookie Member

Katılım tarihi: 30.03.07
Ynt: MSI P35 Platinum

işte bende p35 platinium almayı düşünüyordum şimdi kafam karıştı abicim halbuki anakart harika değilmi ustacım yani.
benceben çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-05-08, 23:59   #9 (permalink)
muratyayla
hARDWAREMANIAC

muratyayla Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.03.06
Nereden: istanbul
Resimler: 10

baya olmuş sorun düzelmiştirben 4 adet p35 platinium montajı yaptım sorun yaşamadım hiç
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-07-08, 13:51   #10 (permalink)
costamesa
Rookie Member

Bilgisayarım

Alıntı:
muratyayla tarafından iletildi. Mesajı göster
baya olmuş sorun düzelmiştirben 4 adet p35 platinium montajı yaptım sorun yaşamadım hiç
valla baya baya oldu sorun hala düzelmedi.. hala yaklaşık 3-4 dk bekliyorum her açılışta..dayanılmaz değil mi? ama insanoğlu alışıyor işte.. bu arada bugün pc nin içini temizleyeyim derken sata girişini değiştirdim, o renkli olan girişe taktım ama hala aynı..
costamesa çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

MSI P35 Platinum ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
p6n sli platinum o/c çabaları muratyayla Overclocking 13 17-09-07 22:17
MSI P965 Platinum dijiman Anakart 7 26-12-06 14:18
MSI K8N SLI Platinum ve Ram kombinasyonu.... Berkan Genel 5 30-09-05 14:10
Msi Reminds you...K8N SLi Platinum tico Anakart 7 15-05-05 13:03

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 22:04.