Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Anakart »

Pc Açılınca Direk Bios'a atıyor. _?

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Anakart forumu altında Pc Açılınca Direk Bios'a atıyor. _? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Selam arkadaşlar herkese kolay gelsin benim pc açılırken kendini bios a atıyor. bios dada işlemci bölümü geliyor karşıma. araştırdım denilenleri ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 26-08-08, 10:25   #1 (permalink)
hacktonictr
New Member

Katılım tarihi: 26.08.08
Arrow Pc Açılınca Direk Bios'a atıyor. _?

Selam arkadaşlar herkese kolay gelsin

benim pc açılırken kendini bios a atıyor. bios dada işlemci bölümü geliyor karşıma. araştırdım denilenleri yaptım ama düzelmedi. işlemci ile ilgili bir sorun herhalde . pili felan söktüm taktım düzelmedi . birde hardwaremania ya sorayım dedim. Yardım edicek olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

bu arada konuyu yanlış yere açmışım özür dilerim . bios olunca buraya yazayım dedim Genel kısmına yazmam daha doğru olurdu herhalde
hacktonictr çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-08-08, 12:51   #2 (permalink)
TurKhisKeNcE
New Member

Bilgisayarım
Nereden: SAKARYA
Ynt: Pc Açılınca Direk Bios'a atıyor. _?

hard diski kontrol et ıde veya sata girişleri kısa devre olabilir veya format atabiliyosan hard diskinde sorunda olmaya bilir ama bu çoğunlukla herkezin başına geliyo ram leri takıp çıkart cd rom u çıkart ama ilk önce format atmayı dene
TurKhisKeNcE çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-08-08, 12:59   #3 (permalink)
CeM
Sensei

CeM Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 08.09.00

Açılışda Bios'a düşme sizinde belirttiğiniz gibi çoğunlukla cpu ayarlarının hatalı olmasından kaynaklanır.Bu hata ise "eğer siz elle müdahale etmedi iseniz" çoğunlukla MB nin pili bittiğinde işlemci ayarlarının her açılışda sıfırlanmasından kaynaklanır.

Bunun anlamanın en rahat yolu biosu default ayarlara alın.Pc yi açıp kapatın.Herhangibi bir sekmede değişiklik yapın ve kaydedin.Tekrar biosa düştüğünüzde değiştirdiğiniz bölüm eski haline dönmüş ise muhtemelen piliniz bitti.

Yok eğer yaptığınız değişiklik duruyor ama yinede biosa düşmeye devam ediyorsanız işlemcinizin modelini ve bios'a düştüğünüzdeki işlemci ayarlarını(çarpan,hız vs vs) yazarsanız olması gereken değerleri bulmaya çalışalım..
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-08-08, 14:22   #4 (permalink)
Indra
hARDWAREMANIAC

Indra Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 29.03.04
Nereden: Somewhere In The Middle Earth
Resimler: 1

Alıntı:
TurKhisKeNcE tarafından iletildi. Mesajı göster
hard diski kontrol et ıde veya sata girişleri kısa devre olabilir veya format atabiliyosan hard diskinde sorunda olmaya bilir ama bu çoğunlukla herkezin başına geliyo ram leri takıp çıkart cd rom u çıkart ama ilk önce format atmayı dene
Arkadaş BIOS ekranını geçemiyomuş ki nasıl format atsın? Cem abinin dediği gibi BIOS pili bitiyor olabilir.
Indra çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-08-08, 14:30   #5 (permalink)
hacktonictr
New Member

Alıntı:
CeM tarafından iletildi. Mesajı göster
Açılışda Bios'a düşme sizinde belirttiğiniz gibi çoğunlukla cpu ayarlarının hatalı olmasından kaynaklanır.Bu hata ise "eğer siz elle müdahale etmedi iseniz" çoğunlukla MB nin pili bittiğinde işlemci ayarlarının her açılışda sıfırlanmasından kaynaklanır.

Bunun anlamanın en rahat yolu biosu default ayarlara alın.Pc yi açıp kapatın.Herhangibi bir sekmede değişiklik yapın ve kaydedin.Tekrar biosa düştüğünüzde değiştirdiğiniz bölüm eski haline dönmüş ise muhtemelen piliniz bitti.

Yok eğer yaptığınız değişiklik duruyor ama yinede biosa düşmeye devam ediyorsanız işlemcinizin modelini ve bios'a düştüğünüzdeki işlemci ayarlarını(çarpan,hız vs vs) yazarsanız olması gereken değerleri bulmaya çalışalım..
ilginiz için çok teşekküre derim bu değerleri nerden öğrenebilirim_? Ayar değiştridğim zaman değiştiridiğim şekilde kalıyor. eski haline dönmüyor bu durum pilin bitmediğini gösteriyor herhalde ben biosa hiç dokunmadım anlamadım neden oldu_? değerleri nerden öğrenebilirim çarpan hızını felan_? tekrar teşekkürler tüm cevap yazan ilgilenen arkadaşlara
hacktonictr çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-08-08, 15:58   #6 (permalink)
CeM
Sensei

CeM Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 08.09.00

MB modeline,eskiliğine,yeniliğine göre ekran değişecektir ama kabaca aşağıdaki bilgilerin yer aldığı bir bölüm olacaktır.

CeM çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-09-08, 09:35   #7 (permalink)
hacktonictr
New Member

CeM yardımların için çok sağol . bilgisayarım hiç birşey yapmadan düzeldi anlamadım . ama büyük ihtimal havalandırmadan kaynaklanıyor diye düşünüyorum . çünkü kapağı söktükten sonra çalışmaya başladı.
hacktonictr çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Tags
atıyor, biosa, direk, pc

Konu araçları

Pc Açılınca Direk Bios'a atıyor. _? ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
media player açılınca pc reset atıyo... brk_akbas Genel 2 26-06-06 22:40
Zamanlanmış Görevler'in Bios'a yazdığını biliyormuydunuz? Excellent Genel(OS) 0 13-06-04 16:00
xp kullanıyorum...Açılınca Çok kasıyor... mcetin_58 Genel(OS) 8 10-05-04 02:54
Bios'a HDD tanıtmak fullteim Genel 1 05-12-03 23:07
Bios'a bi haller oldu ??? siyah 8 Anakart 19 24-09-02 03:35

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 21:26.