Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Anakart »

PCI Express slotu.

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Anakart forumu altında PCI Express slotu. başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Sıradan bir gün eve geldim ve pcyi açtım ama açılmadı biraz uğraştıktan sonra sorunun ekran kartı ile ilgili olduğunu çözdüm ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 21-08-08, 01:05   #1 (permalink)
bloodey
New Member

Katılım tarihi: 21.08.08
PCI Express slotu.

Sıradan bir gün eve geldim ve pcyi açtım ama açılmadı biraz uğraştıktan sonra sorunun ekran kartı ile ilgili olduğunu çözdüm ve kartı çıkartıp anakartın onboard grafik kartını devreye soktum pc hatasız açıldı. (Winfast 6150K8MA)
Elimde toplamda 3 adet pci-e ekran kartı var herneyse 3 ünüde denedim pc yine açılmadı.
Bu denemelerden sonra sorunun yuvadan kaynaklandığından emin oldum işin garibi bazen (kartın oturtuluşuna göre) açılıyor pc fakat işim bitiyor pc yi kapatıyorum ertesi gün açıyorum yine açılmıyor.
Tüm pinlerine baktım karttaki fanı çıkartıp sorunlu gözüken yok hepsi geriliyor ama gelgelelim pcyi açmaya çalışınca açılmıyor.
Aceba sorun tam olarak ne olabilir?
Kartlarımda sorun yok eminim 3 taneside çalışıyor (x1050,x1550,hd2600pro)
Birde boardda şöyle bir özellik var pci-e yuvasında kart varsa açmayı deniyor biraz bekliyor açılmazsa onboard devreye giriyor fakat pci-e dolu ise pc bir zaman sonra kilitlenip kalıyor öyle.
Kafam karıştı kartları oturtmak için sök/tak yapmaktan sıkıldım varmıdır kesin bir çözümü?
bloodey çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-08-08, 13:10   #2 (permalink)
pckopat_07
Silver Member

pckopat_07 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 26.06.08
Nereden: Caqallıklı andl lisesinden:D ANTALYA
Resimler: 17
Ynt: PCI Express slotu.

bıos ile ilgili olabilir orda onboard ve pcı ex. slotlarının hangisini kullandığın yazar kendin de ayarlayabilirsin ama kartı takınca otamatik ayarlar kendi... sen en iyisi biosu fabrika ayarlarına döndür... bu şekilde belki olur...
pckopat_07 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-08-08, 15:48   #3 (permalink)
dallaspage
Member

dallaspage Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 07.01.08
Nereden: erdek

O/b Kartı Devre Dışı Bırakmayı Denemişmiydiniz?
dallaspage çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-08-08, 15:54   #4 (permalink)
paranoıd
Senior Member

paranoıd Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 04.08.08

Alıntı:
dallaspage tarafından iletildi. Mesajı göster
O/b Kartı Devre Dışı Bırakmayı Denemişmiydiniz?
zaten sen slota ayrı bi kart taktığın zamn bıostan o kendil,iğinden devre dışı kalır sorun slottan kaynaklanıyordur
paranoıd çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-08-08, 16:10   #5 (permalink)
dallaspage
Member

dallaspage Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 07.01.08
Nereden: erdek

Belki Takadır Otomatik Yapmaz ne bilem Durup Dururkende Slota sorunlu Demek Garip Geliyor bana
dallaspage çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-08-08, 01:57   #6 (permalink)
bloodey
New Member

Alıntı:
Birde boardda şöyle bir özellik var pci-e yuvasında kart varsa açmayı deniyor biraz bekliyor açılmazsa onboard devreye giriyor fakat pci-e dolu ise pc bir zaman sonra kilitlenip kalıyor öyle.
Demişim zaten sorun slotta artık eminim bir kaç kez sök tak düzeliyor ama pc hafif sarsılsın uçuyor sanırım tamir zamanı =(
bloodey çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-08-08, 15:38   #7 (permalink)
pckopat_07
Silver Member

pckopat_07 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 26.06.08
Nereden: Caqallıklı andl lisesinden:D ANTALYA
Resimler: 17

ekran kartının kontak noktalarını temizlese iyi olcak herhalde temassızlık olmasın
pckopat_07 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-08-08, 20:11   #8 (permalink)
bloodey
New Member

3 farklı ekran kartında da aynı sorun olması garip olurdu evet sorun slotta teşekkürler
bloodey çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Tags
express, pci

Konu araçları

PCI Express slotu. ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Ram Slotu kaparzo Genel 2 13-03-08 14:32
AGP 8X slotu nesa Ekran Kartları 2 14-01-08 02:38
pci express 1x slotu erensenturk1990 Ekran Kartları 1 03-11-07 19:38
3 pci slotu yetermi_? gigabyte.64. Anakart 18 14-12-03 02:42
AGP slotu Del_Bosque Anakart 16 07-02-01 02:13

Aranızda sır kalmasın!