Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Anakart »

Restart Problemi

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Anakart forumu altında Restart Problemi başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Gigabyte GA8I915P Duo Boardum var Intel 3,2 HT işlemci ve 1 gb ram var 6 aydır makinem kapanmıyor yada çok ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 24-06-06, 17:55   #1 (permalink)
vasifsiz
New Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 24.06.06
Restart Problemi

Gigabyte GA8I915P Duo Boardum var
Intel 3,2 HT işlemci ve 1 gb ram var
6 aydır makinem kapanmıyor yada çok az kapıyyorum sürekli açık tutuyorum.
Şu anda makine durduk yere bazen restrat atıyor örnek 10 saat sonra restart atıyor yada hemen 1 saat içinde.

Sebebini anlayamadım. İşlemci ısısı 40 dereceyi aşmıyor.

Şimdiden yardımlarınız için Teşekkürler.
vasifsiz çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-06-06, 18:20   #2 (permalink)
gurkan
Moderator

gurkan Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 21.02.04
Nereden: Cybertron
Resimler: 4
Power supply ınızdan olabilir. Aynı durumla bende karşılaşmıştım.
Eski 24-06-06, 18:43   #3 (permalink)
vasifsiz
New Member

Bilgisayarım
Power Supply'ım ASUS un kasası ile birlikte gelen 450w lık power.
Sıcaklardanmıdır acaba peki kaç wattlık bir power tavsiye edersiniz.
Marka model?
vasifsiz çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-06-06, 19:46   #4 (permalink)
gurkan
Moderator

gurkan Avatar

Bilgisayarım
Powerın marka ve modeli nedir?
Değiştirmeden önce hatanın bundan kaynaklandığına da emin olmak gerekir , boşu boşuna masraf yapmayın. Öncelikle yazılımsal olmadığından emin olun.
Daha sonra eğer imkanınız varsa başka bir psu ile test edin. İşlemci sıcaklığıyla ilgili bir sorun görülmüyor yazdıklarınızdan anşaıldığı kadarıyla. Ben yazılımsal veya güç kaynağından kaynaklandığını düşünüyorum.
gurkan şu an çevrim içi  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-06-06, 20:32   #5 (permalink)
vasifsiz
New Member

Bilgisayarım
Powerın marka ve Modeli;
Enhance Electronics
ATX-2030F
Bu arada ben 450 hatırlıyordum 300 watt lıkmış.

Sata HDD + IDE HDD + DVDRW + Cpu Fanı Ekran Kartı Fanı + Kasa Fanı ve Power Fanı bir sürü çok yakacak parça bunlar için yeterlidir sanıyorum.
Gerçi 6 aydır çalışlıyordu yeni çıktı sorun ama teşekkürler.
Yazılımda çok nadir güncellediğim norton ghost backupım var onunla sürekli kullanıyorum.
Extra bir şey yapmıyorum full herşeyimin kurulu olduğu bir backupım var onu kullanıyordum uzun süredir Bozuldukdan sonrada herhangi bir güncelleme yapmadım.

Teşekkürler.
vasifsiz çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-06-06, 12:05   #6 (permalink)
gurkan
Moderator

gurkan Avatar

Bilgisayarım
Bir süre sonra özellikle sıcaklarında etkisiyle atması gereken ısıyı atamadığında arızalanabiliyorlar. Yani normal çalışırken şu anda sorunlar oluşması olası bir durum. Umarım sorunu biran önce halledersiniz .
İyi günler dilerim.
gurkan şu an çevrim içi  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-06-06, 16:09   #7 (permalink)
vasifsiz
New Member

Bilgisayarım
PSu yu değiştirdim fakat hala sorun yaşıyorum.
Gigabyte GA8I915P Duo board dan dolayı böyle bir sorun olabilir mi?
Daha önceden böyle bir sorun yaşayan veya duyan oldumu?
Teşekkürler.
vasifsiz çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-06-06, 00:30   #8 (permalink)
brk1988
Member

brk1988 Avatar

Katılım tarihi: 13.04.06
Nereden: Giderken sağda Dönerken Solda

Yanlış yönlendirmek istemem ama bndede benzer bir sorun wardı;pc yi gece kapatıp sabah açtığım ilk 5 dakika içinde mutlaka restart oluyodu ama yazılım yönünden bi sorun yok 3 defa format atıp denedim,yalnız şunuda belirtiyim bu sorun ram imi 1 gb yapınca oldu(512+512) sonra asus un sitesindn bios update lerine baktım we ram voltajıyla ilgili bi güncelleme gördüm,ama yinede bios updatesi yerine kendi imkanlarımla bişi yapmak için oto olan ram voltajını manual yapıp 1.85v ye getirdim şimdi hiç bi sorun yok takılma kitlenme vs. Tıkır tıkır maşallah
P4 2.8 1MB L2 CACHE-Palit Geforce 6600gt-Asus p5nd2-sli anakart-2x512MB Kingstoon DDR-2 RAM-250 GB WESTERN DİGİTAL HDD(16MB CACHE+SATA2)17'' PHİLİPS MONİTÖR-FSP GROUP 400W Power-Nec DVD-RW-Asus CD RW-Asus ADSL Router
brk1988 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-06-06, 01:31   #9 (permalink)
vasifsiz
New Member

Bilgisayarım
Rami aldığımdan beri hiç değiştirmedim ve 6 ay önce ne aldıysam onları kullanıyordum sorunsuz fakat şu anda...
Anakart üstündeki chipset çok ısınıyor elimle kontrol ettiğimde farkettim.
Bu nedenle olabilirmi acaba?
Yarın ilgili firmayıda arayıp sorucam bu anakart hiç bu nedenden dolayı arıza yaptımı size geri dönüşler oldumu diye bakalım o zaman ne çıkıcak.
vasifsiz çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-06-06, 02:24   #10 (permalink)
STRONG
Power Member

STRONG Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 27.02.05
Nereden: TÜRKİYE
Chip set ısınırsa yapabilir olası tabi.üstünde pasif soğutucu yokmu acaba.Varsa sorun olmaması lazım.Ram ler iki tane ise bir yer değiştirn veya birini çıkarı değiştirerek takın bakalım ne olacak.Aman dikkattt! ramleri çıkartırsanız yerine tam oturtun.
Eski 26-06-06, 11:01   #11 (permalink)
vasifsiz
New Member

Bilgisayarım
Pasif soğutucu chipset üstünde bulunuyor fakat fazlasıyla ısınıyor.
Ramleride denemiştim çıkarttım tek tek çalıştırdım yine aynı şey oluyor.
vasifsiz çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-06-06, 09:37   #12 (permalink)
brk1988
Member

brk1988 Avatar

Katılım tarihi: 13.04.06
Nereden: Giderken sağda Dönerken Solda
Alıntı:
vasifsiz tarafından iletildi.

Aynı sorun yine bndede oldu yalnız benim chipset ısınınca restart deilde,cpu fanını hızlandırıyodu dolayısıyla mütiş bi gürültü;bnde bu sefer 8 cm lif egzoz fanı çıkardım we ekran kartının sütüne koyup chipseti soğutmasını sağladım önceden idle 34 load 48 di şimdi idle 27(hawa sıcak olursa 30) load 32 oldu en fazla,ha bide bnde bişi sorcam gereksiz konu açmadan,anakart ın yanında gelen aibooster programında 30 derece gösteriyo ama elimle kontrol ettiğim,el sürülmüyo resmen baya sıcak sizce yanlış bu ölçüyo bu program
brk1988 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-06-06, 03:06   #13 (permalink)
yLn
Power Member

yLn Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.10.04
Nereden: ø Istanbul ø
Alıntı:
vasifsiz tarafından iletildi.
Chipset Sıcaklıklarına SpeedFan İle Bir Bakın İsterseniz. Chipsetin Üstüne Pasif Yerine Fanlı Bir Soğutucu Yerleştirirseniz Restart Probleminden Ötesi Chipsetin Rahatlamasını Da Sağlayacaktır.
Açıkçası Restart Probleminin Isınan Ekran Kartı Ya Da Chipsetinden Olmasından Şüpheleniyorum.
Eski 28-06-06, 12:59   #14 (permalink)
_Blaster_
Banned user

_Blaster_ Avatar

Katılım tarihi: 20.06.06
Nereden: Blaster Studyosu
bence işlemcinin kremını kontrol et ilemci e kartı bu soruna yol acabılır mesela bılgısayar işlemci ısısı 70 derecenın ustune cıktımmı işlemci yanmasın dıye res atabılıyor
_Blaster_ çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver