Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Anakart »

Samsung Sata + Samsung IDE sorunu...

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Anakart forumu altında Samsung Sata + Samsung IDE sorunu... başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Dun 120 GB Samsung SATA harddisk aldım...Daha önceden bende 40 GB Samsung IDE (Normal) vardı...Satayı ilk taktıgımda yalnız tanımadı sonra ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 18-09-05, 16:47   #1 (permalink)
semender
V.I.Member

semender Avatar

Katılım tarihi: 03.09.05
Nereden: İstanbul/Plovdiv
Samsung Sata + Samsung IDE sorunu...

Dun 120 GB Samsung SATA harddisk aldım...Daha önceden bende 40 GB Samsung IDE (Normal) vardı...Satayı ilk taktıgımda yalnız tanımadı sonra BİOS tan ayarları yaptım tanıdı...Sata ya XP yı kurdum cok güzel çalıştı...Eskisindede XP var...Eskisine format atıp onu yedek olarak kullanmak istiyorum...Ama ikisini birden takıntı anakartta 40 GB lıktakı xp başlıyor ama yedek olarak yinne 80 GB gozukuyor..benım istediğim tam tersi 80 GB takı XP acılsın....Biostan bakıyorum Sata SLAV olmuyor...Nasıl düzeltilcek bu sorun? Tşkler...
semender çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-09-05, 21:22   #2 (permalink)
BMW M_POWER
Power Member

BMW M_POWER Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 18.06.04
Nereden: Bursa
biosta mutlaka ''açılış'' için aygıt seçebileceğin bi bölüm olmalı ,ordan first boot device olarak istediğin HDD yi gösterebilmen gerekir.anakartın nedir bi yazsaydın iyi olurdu.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-09-05, 00:18   #3 (permalink)
semender
V.I.Member

semender Avatar

Anakarttım P4P800-X Asus...Yardımlarınız için tekrar tşkler...
semender çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-09-05, 20:17   #4 (permalink)
BMW M_POWER
Power Member

BMW M_POWER Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 18.06.04
Nereden: Bursa
ben p4p800 kullandım büyük ihtimalle bios menüzü aynıdır.aynıysa ilk çıkan ekranda üst kısımda BOOt diye bi bölüm var yada bununla ilgii bi bölüm, orda Boot Devie Priority bölümüne gir ordan hdd leri seçebilmen gerekir.aslında anakartın kullanım kitapçığından çok rahat bulabilirsin.
BMW M_POWER çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-09-05, 11:33   #5 (permalink)
atheke
New Member

atheke Avatar

Katılım tarihi: 22.09.05
Nereden: BURSA
Exclamation sata ve ide aynı anda çalışmaz

merhaba gerçi sorununu tam olarak anlayamadım ama anladıgım kadarı ile cevaplamaya calısayım.. demişsin ki iki hdd birden kullanmak istiyom ama biri ide biri sata ..
arkadasım bu işkisini aynı anda çalıştıramazsın..
yani hem sata hem ide olmaaz ya sata calısır ya da ide .. buna göre biostan ayar yaparsın .. ama birindnen birini görmez .. ya ikisi de sata olmalı ya da ikisi de ide..
atheke çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-09-05, 18:00   #6 (permalink)
shyilmaz
New Member

shyilmaz Avatar

Katılım tarihi: 23.09.05
Alıntı:
atheke tarafından iletildi.
merhaba gerçi sorununu tam olarak anlayamadım ama anladıgım kadarı ile cevaplamaya calısayım.. demişsin ki iki hdd birden kullanmak istiyom ama biri ide biri sata ..
arkadasım bu işkisini aynı anda çalıştıramazsın..
yani hem sata hem ide olmaaz ya sata calısır ya da ide .. buna göre biostan ayar yaparsın .. ama birindnen birini görmez .. ya ikisi de sata olmalı ya da ikisi de ide..
Pek tecrübeli olduğum söylenmez ama sata ve ide aynı anda çalışıyor.

Biostan Firs Boot seçeneğinde SATA veya SCSI varsa onu seçin, veya yeni bioslarda Harddisklerin isimleri BOOT menüde gözüküyor ordan istediğini harddiski seçebelirsiniz.
shyilmaz çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-09-05, 19:46   #7 (permalink)
semender
V.I.Member

semender Avatar

Semender

Ben sorunu cozdum ikisini tıkır tıkır çalışıyor Tşkler herkez için..
semender çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-09-05, 01:07   #8 (permalink)
darkart
Member

Katılım tarihi: 08.07.04
sorunu nasıl çözdügünü anlatırmısın?...aynı soruyu ben soracaktım çünkü...2-3 gün sonra sata alıcam ve ide ile beraber kullanmak istiyorum
birde sormak istedigim diger bişi var...
epoxKT600 board kullanıyorum 200gb sata problem yaratırmı?Almak istedigim bu çünkü...
Teşekkürler
darkart çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-09-05, 01:56   #9 (permalink)
semender
V.I.Member

semender Avatar

Semender

Dark ben ilk önce biostan HDD bölumunde sata pata yapıyorsun...Sonra Boot bolumunden hangisini C: yapıcaksan onu 1 nolu HDD yapıp yoluna devam ediyorsun Jumper larla hiç uraşma ....Hadi kolay gele...
semender çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-09-05, 02:48   #10 (permalink)
darkart
Member

Katılım tarihi: 08.07.04
eyvallah saolasın
darkart çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

Samsung Sata + Samsung IDE sorunu... ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Telefonların Radyasyon Seviyesi salamura Genel(Cep) 9 11-12-06 16:17
Seagate SATA 120GB NCQ Sorunu.. kadiryakan Genel 4 12-10-06 03:08
sata - ide sorunu acil yardım lütfen loopiss Genel 9 19-07-05 10:18
SATA DİSKİ XP IDE OLARAK GÖRÜYOR. ( VOLCANO2K NIN SİTESİNE BAKTIM :) ) baba Anakart 7 23-02-04 23:24

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 20:58.