Bu sayfada Donanım kategorisindeki Anakart forumunda Slotum bozuk mu?? başlıklı konu tartışılıyor; Merhaba Arkadaşlar,
3 ay önce bilgisayarım mavi ekran hatası vermeye başladı.. Bunun çözümleri olarak da ekran kartı driverini kaldırın yada ...
Merhaba Arkadaşlar,
3 ay önce bilgisayarım mavi ekran hatası vermeye başladı.. Bunun çözümleri olarak da ekran kartı driverini kaldırın yada guncelleyin, tum driverlarınızı guncelleyin, ramleri sokup takıp deneyin vs. yazıyordu.. Hepsini denedim olmadı.. Bi yerde ram saat çarpanını düşürün diyordu [DRAM Clock] düşürdüm , pc donmamaya ve resetlenmemeye başladı.. Ama hızı kıstıgım için pc çok yavaş.. Bugun hızları tekrar yukselttim ve yine donuyor.. Sorun anakartımda mı ?? slot mu bozuk ram mi ?? Bunlardan biri bozuksa neden bilgisayar açılıyor ?? Öneri ve görüşlerinizi bekliyorum..
Arabelleklerin farklı markalardan oluşuyor çok düşük bir ihtimal olsa da biri uçmuş olabilir... Atıyorum tabi anlamanın en kolay yolu hirens boot cd ile bilgisayarını başlatıp memtest programı ile belleklerini taratman olacak, böylelikle sağlam olup olmadıklarına emin olabilirsin.
Birde via yongasetlerinde hep bu tip problemler yaşamışlığım vardır ama benim genel sorunum 533/667mhz destekleyen anakarta 800mhz arabellek takmamdı...