+ Cevap Yaz
Results 1 to 9 of 9

Sorun board damı

Bu sayfada Donanım kategorisindeki Anakart forumunda Sorun board damı başlıklı konu tartışılıyor; Selamlar Son iki haftadır pc durup duruken restart ediyo ve ben kafayı çizecem.Sorun toshiba 16x dvd rw aldıktan 1 hafta ...

Rookie Member bonjor_no Avatar
    Katılım tarihi
    04.09.2004
    Nereden
    İstanbul

Sorun board damı

Selamlar

Son iki haftadır pc durup duruken restart ediyo ve ben kafayı çizecem.Sorun toshiba 16x dvd rw aldıktan 1 hafta sonra başladı ve günde 1 yada 2 kere oluyo.pc normalde sorunsuz çalışıyor.
    p4 2600cpu,p4pe-x/te board,512 mb kingston ram,40 gb seagate 7200 hdd,128 mb winfast a340 fx-5200 ekran kartı,52*32*52 samsung rw,16 x toshiba dvd rw

Deneme yanılma diye yola çıktım, cpu'nun fanını temizledim, 512 twinmos ram aldım 160 gb samsung hdd aldım , ısadandır diyecem kasanın içi fan dolu ve sorunsuz çalışıyo spysweeper kurdum bişi bulamadım sırada ne var

sorun ne olabilir,board damı acaba sorun,yardımcı olursanız sevinirim..

V.I.Member lazarus Avatar
    Katılım tarihi
    03.07.2005
    Nereden
    IST@NBUL
    Blog Mesajları
    1
    dvd-rw'yi söküp o şekilde bilgisayarı kullan yani test et. eğer o zaman restartlar ortadan kalkarsa sorunun dvd'den olduğu anlaşılır. driverlarını yeniden yukle bi daha dene o zaman. olmazsa git başka bir pcde test et dvdni. eğer o pcde sorun yaratmıyorsa dvd-rw; bu zaMAN bilgisayarına tak o dvd-rwyi, temiz bir xp kur ve driverları yeniden yuklle ve dene derim ben.
    kazıkçı kalitesiz avea ve kazıkçı tekel telekom'a her zaman HHHHHHAAAAAAYIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIRRRRRRRRRRRR !!!

Katılım tarihi
    04.09.2004
    Nereden
    İstanbul
    Teşekkürler bi deneyim..

Kafama takılan ısı problemi yada board du açıkcası.Pc, dvd ile bir hafta sorunsuz çalıştığı için acabada kaldım..

V.I.Member lazarus Avatar
    Katılım tarihi
    03.07.2005
    Nereden
    IST@NBUL
    Blog Mesajları
    1
    ya aslında sıcaklık problemi de olabilir. ben sadece dvd için öneri verdim. eğer sıcaklık olup olmadığını öğrenmek istiyorsan; speedfan adlı programı kur ve butun sıcaklıkları gozlemle hatta voltaj değerlerini bile takip et. ve bu değerleri bir log dosyasında tutturabilirsin. bilgisayarın reset attımıydı açarsan log dosyasını butun sıcaklık-voltaj değerlerini gorursun. boylece sorunun oradan olup/olmadıgını anlayabilirsin.

Power Member STRONG Avatar
    Katılım tarihi
    27.02.2005
    Nereden
    TÜRKİYE
    Selam,
    Bende de LG DVD-RW vardı aynıs orun oluştu.DVDRW yi bir kaç PC ye taktım bazen PC yi hiç açmıyordu bile,donmalar vb..sonunda değiştim.Problem buna benzer olabilir bir kontroletmen gerekir.

Power Member
    Katılım tarihi
    24.02.2005
    Nereden
    İSTANBUL
    Bence dvd-rw firmware ve anakartın biosunu güncelle sorun kalkabilir.
    SÖYLEDİĞİM HER ŞEY YANLIŞ OLABİLİR.

V.I.Member comanchee Avatar
    Katılım tarihi
    14.04.2004
    Nereden
    Bilgisayarın Başında

poweri değiş derim

elindeki power ne bilmiyorum ama tecrübeyle sabittir birçok restartın tek nedeni powerdir. o kadar çevre birim varken dandik bir psu kullanma.çünkü dandik psu üstünde yazan değerin ancak %50-60 ını onuda stabilite garantisi olmadan verir.yetersiz güç ise makinanın kapanmasına neden olur bir çok insanda bunu anlamayıp ram ekran kartı vs parçaları sağlam olmalarına rağmen değiştirir.Bu nedenle önerim yeni ve güçlü bir psu bulup dene eğer değişiklik olmaz ise problemi diğer donanım birimlerinde ara lakin problem çözülürse psu al derim
    http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=474952

New Member
    Katılım tarihi
    27.03.2005
    Nereden
    İstanbul
    Buna benzer olay bana da oldu bence poweri a ek bir ğüç takman lazım bunu bilgisayar satıcısına sorarsan sana yrdm olur.

Katılım tarihi
    04.09.2004
    Nereden
    İstanbul
    Dvd yi söküp denedim ama ilk gün sorun olmadı ama dün yine restart etti,sorun devam ediyor..
    Hafta sonu power için kadıköy yolu gözüktü galiba :rolleye3:

+ Cevap Yaz