Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz. Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.
Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Çokluortam forumu altında Arkadaşlar Realtek Ac'97 Ses Kartı Problemi başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Benim hoparlörlerden ses gelmiyor.Hoparlörün sesini sonuna kadar açıyorum,açınca sadece cızırtı duyuyorum.Hoparlörlerde sorun olamaz.Çünkü daha yeni değiştirdim.Yardımlarınızı esirgemeyin.(YARDIM EDENE +REP)..." şeklinde özetlenebilir....
Benim hoparlörlerden ses gelmiyor.Hoparlörün sesini sonuna kadar açıyorum,açınca sadece cızırtı duyuyorum.Hoparlörlerde sorun olamaz.Çünkü daha yeni değiştirdim.Yardımlarınızı esirgemeyin.(YARDIM EDENE +REP)
Benim hoparlörlerden ses gelmiyor.Hoparlörün sesini sonuna kadar açıyorum,açınca sadece cızırtı duyuyorum.Hoparlörlerde sorun olamaz.Çünkü daha yeni değiştirdim.Yardımlarınızı esirgemeyin.(YARDIM EDENE +REP)
burda işler o şekilde yürümüyor
pc'ye format filan mı attın? anakartın cd'sinden ses kartının driverini kur..
ve bios'tan kontrol et, onboard audio: disable yapmış olabilirsin, enable yap
Cevap: Arkadaşlar Realtek Ac'97 Ses Kartı Problemi
neyle rep yapacaksan driverleri yukledikten sonra sound manager den ses sistemine uygun konfigurasyon hangisiyse onu sec ornegin 5+1 , 4+1 , stereo hoparlor gibi.daha sonra orda gosterdigi sekilde arka paneldeki cikislara jacklari uygun renkler denk gelecek sekilde tak.
Cevap: Arkadaşlar Realtek Ac'97 Ses Kartı Problemi
öncelikle Herkese Merhaba...
Ben Forumda Yeniyim Ve Bu Ilk Mesajım.
Arkadaşım öncelikle Yapman Gereken Denetim Masasından Ses Denetim Aygıtının Control Panelini Incelemektir. Bağlantıları Doğru Yaptıysan Belki Sorunun Cevabını Buradaki Ayar Bozukluklarından Bulabilirsin. Ama Sorunun Buradan Da çözülmüyorsa Farklı Bir Nedenden Dolayı Olabilir örneğin;
Bu Tip Sorunlar Genelde Kısadevre Kaynaklı Olabiliyor. Belki Nem Belki Toz Bu Durumu Tetikleyen Sebeplerden Olabilir, Bazen De Kasa Içinde Başıboş Duran Kablolar. Ses Kartın Onboard Değilse Pcı Slotunu Değiştirmeni Ve Toz Bakımını Yapmanı öneririm Eğer Onboard Sa Kısa Devre Yapabilecek Elemanları Ortadan Kaldırman Ve Ya Toparlaman Daha Sonra Da Toz Bakımını Yapman Ve Ardından Bilgisayarı Tozsuz Ve Nemsiz Sıcak Bir Ortamda Biraz Beklet Ve Sonra Tekrar Dene. Eğer Sorunun Hala Devam Ediyorsa Artık Tek çözümün Yeni Bir Ses Kartı Almak Olacaktır. Fazla Maaliyet Gerektirmeyen Yeni Ses Kartlarını 10-15$ Civarında Istediğin Her Yerde Bulabilirsin. Sana şimdiden Kolay Gelsin.
Yardımcı Olduysam Ne Mutlu Bana. Iyi Günler Dilerim...!