hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

Audigy/Audigy2/Audigy2 ZS@Audigy4 Pro

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Çokluortam forumu altında Audigy/Audigy2/Audigy2 ZS@Audigy4 Pro başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Slmlar konuyla biraz alakasız olucak ama beni mazur görün.birşey sormak istiyorum.Blow-II özellikle size sorucam çünkü sizdede audigy de modeli olduğunu ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Donanım > Çokluortam

Kayıt Resim GalerisiBlog SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack (2) Konu araçları
Eski 30-01-06, 20:10 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #51 (permalink)
Jackal_Head_Anubis
Power Member
Bilgisayarım

Jackal_Head_Anubis Avatar

Katılım tarihi: 20.05.04
Nereden: Mythological Egypt
Slmlar konuyla biraz alakasız olucak ama beni mazur görün.birşey sormak istiyorum.Blow-II özellikle size sorucam çünkü sizdede audigy de modeli olduğunu okudum.(giriş çıkışları tek renk altın sarısı olandan)
Bir format sonrası bilgisayar ses kartını tanımaz oldu.Yani kartı takıp bilgisayarı açtığımda çoklu ortam ses denetleyicisi bulundu diyor ancak audigy olarak görmüyor.driverı yüklemeye kalktığımda sisteminizde audigy bulunamadı ibaresi çıkıyor.Denemediğim yöntem kalmadı,bütün slotlara taktım,tek olarak hepsinde denedim,anakartın onboard sesini kapattım,güvenli kipte ses ile ilgili herşeyi kaldırıp denedim yinede banamısın demedi.en son başka bilgisayarda da denedim ve yine çoklu ortam ses denetleyicisi olarak gördü ve aynı işlemler yine sonuçsuz kaldı.Bu anlattıklarım baya önce oldu ama karta kıyamıyorum bozuk olduğunu bi yediremedim kendime.bu arada orjinal kurulum cd side yok elimde.Ama daha önceden bu olmadan kurmuştum biçok kere.Sizce sorun ne olabilir ve bir öneriniz varmı?
Teşekkürler...
Eski 30-01-06, 20:23 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #52 (permalink)
Blow-II
Cool Moderator
Bilgisayarım

Blow-II Avatar

Katılım tarihi: 18.01.04
Nereden: Balasagun
Blog Mesajları: 4
Resimler: 11
Başka bir pc de daha aynı sorun ile karşılaştığını söylüyorsun ki bu donanımın zarar görmüş olabileceğiniz gösteriyor yazılım olarak eğer ki kartta sorun var ise birşey yapmak mümkün değil ama son bir kez verdiğim linkteki dosyaları çek ve anlattıklarımızı yap sonra hala sorun devam ederse yeni bir ses kartı alman gerekecek..

Not : Eğer onboard sound çipsetini bios dan disabled etmediysen de bu tür sorunlar olabilir.Bir ihtimal olur ya sonra demedi deme

Cahil ile etme sohbet fıttırırsın, taş ile etme taharet yırttırırsın..
Blow-II çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-01-06, 20:33 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #53 (permalink)
Jackal_Head_Anubis
Power Member
Bilgisayarım

Jackal_Head_Anubis Avatar

Katılım tarihi: 20.05.04
Nereden: Mythological Egypt
Öncelikle cvp için teşekkürler.Dediğiniz gibi son bir umut deneyeyim şu linkteki dosyaları.olmadı çerçeveletip duvara asıcam.Çünkü zamanında verdiğim paraya gerçekten fazlasıyla değen bir parçaydı.Yazık oldu ...
Jackal_Head_Anubis çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-02-06, 12:37 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #54 (permalink)
Mcorleone
Cool Member
Bilgisayarım

Mcorleone Avatar

Katılım tarihi: 17.03.05
Alıntı:
firatc tarafından iletildi.

şimdi benim bir sorum olacak arkadaş resmi eklemişken sorayım.
eskiden sb live 5+1 kartımda bu panelde eax açmak için
game effect lite
game effect normal
gibi ayarlar vardı oyundan eaxı açınca bunlara tıklamayınca ses gelmezdi
ama bu audigy modellerinde bu ayar yok oyundan eaxı açıyorum ses gelmiyor
resimde görülen panelde hangi ayarı yapınca gelir?
Mcorleone çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-02-06, 19:01 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #55 (permalink)
Duff MC ®
Power Member

Duff MC ® Avatar

Katılım tarihi: 27.02.05
Nereden: C:\İstanbul>
Alıntı:
Mcorleone tarafından iletildi.
şimdi benim bir sorum olacak arkadaş resmi eklemişken sorayım.
eskiden sb live 5+1 kartımda bu panelde eax açmak için
game effect lite
game effect normal
gibi ayarlar vardı oyundan eaxı açınca bunlara tıklamayınca ses gelmezdi
ama bu audigy modellerinde bu ayar yok oyundan eaxı açıyorum ses gelmiyor
resimde görülen panelde hangi ayarı yapınca gelir?
Ordaki ayarların oyuna bir etkisi yok
Ben burayı aktif etmenden oyunlarda EAX alabiliyorum
Kartınızın modeli nedir?
Duff MC ® çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-02-06, 19:49 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #56 (permalink)
gOkO
Co.Moderator
Bilgisayarım

gOkO Avatar

Katılım tarihi: 10.04.04
Nereden: on hm multi cpu
Blog Mesajları: 3
Resimler: 82
benim 5+1 de çalışmadı
şu an ses yok makinada
ERBAA'LI
"TÜRK OL TÜRK HİSSET TÜRK YAŞA Kİ GERÇEK TÜRK OLASIN"
gOkO çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-02-06, 21:32 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #57 (permalink)
Mcorleone
Cool Member
Bilgisayarım

Mcorleone Avatar

Alıntı:
Duff MC ® tarafından iletildi.
Ordaki ayarların oyuna bir etkisi yok
Ben burayı aktif etmenden oyunlarda EAX alabiliyorum
Kartınızın modeli nedir?
kartın modeli orjinalde audigy 2 zs şimdi aydigy 4 oldu işte yani o kısımdan değilde o programdan bir ayar yokmudur?
Eski 02-02-06, 21:45 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #58 (permalink)
Duff MC ®
Power Member

Duff MC ® Avatar

Alıntı:
kartın modeli orjinalde audigy 2 zs şimdi aydigy 4 oldu işte yani o kısımdan değilde o programdan bir ayar yokmudur?
Ben EAX Console'dan kapalı tutyorum efektleri
oyunlardan alacağınız eaxın bu panelle bi ilgisi yok kurduunuz oyun eax desteklimi acaba?
Eski 02-02-06, 22:01 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #59 (permalink)
Mcorleone
Cool Member
Bilgisayarım

Mcorleone Avatar

tabi destekli mesela call of duty 2 de açınca ses gelmiyordu şimdi gta vice city kurdum yine aynı şekilde o konsoldan living room u seçince düzeldi
Eski 02-02-06, 22:22 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #60 (permalink)
Duff MC ®
Power Member

Duff MC ® Avatar

Alıntı:
tabi destekli mesela call of duty 2 de açınca ses gelmiyordu şimdi gta vice city kurdum yine aynı şekilde o konsoldan living room u seçince düzeldi
İlginç bende olmuyo öle bi şey?
Eski 03-02-06, 07:23 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #61 (permalink)
msbriman
Member

Katılım tarihi: 14.11.05
Nereden: istanbul
dün bütün drivirları indirdiim. Blow-II kardeşimizin birinci sayfasındaki tam talimatlarına göre gidiyordumki daha birinici you-pax'ta sistemle ilgili uyarı verdi. neyse tekrar devam ettik tekrar uyarı devam ok çıkış cancel dedi yapan arkadaşlarada böyle uyarılar geldimi. ikincisi ıso dosysını yüklediğimde Blow-II kardeşimizin dediği gibi çıkmadı. Hani şu windows drivers ve bitane daha vardı işte onlar seçeneklerde yok. Neyse devam ama program files'e baktım düşündüğüm gibi windows diraviri yüklememiş. Ben bekmeye karar verdim.
msbriman çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-02-06, 20:31 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #62 (permalink)
Blow-II
Cool Moderator
Bilgisayarım

Blow-II Avatar

ufak bazı eklemeler yaptım kuracak arkadaşlar ilk mesajı göz önünde bulundursunlar...
Eski 04-02-06, 07:45 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #63 (permalink)
msbriman
Member

bende YOUP AUDIGY 4 v.1.02 Driver'de problem veriyor. driverları yüklemiyor. Bir kaç kez hata veriyor. Sizce neden olabilir şimdiden teşekkürler.
Eski 04-02-06, 09:49 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #64 (permalink)
Duff MC ®
Power Member

Duff MC ® Avatar

Hatayı yazarmısınız yada bi ss koyun
Eski 04-02-06, 10:13 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #65 (permalink)
msbriman
Member

YOUP AUDIGY 4 v.1.02.exe dosyası c:\'ye açıldıktan sonra ingilizce uzun bir mesaj geliyor. şu an iş yerinde olduğumdan tam olarak anımsıyamıyorum. sadece tamam butonu var. (orada alt+tab gibi şeyler çıkıyor alt+tab yaptım ama sadece çalışan program o)neyse tamam diyoruz bize seçenekleri sunuyor. bunlardan harhangi birini (hepsini denedim) seçip ileri dediğimde engılsh seçtikten sonra tekrar bir uyarı alıyorum. orada hem ok var hemde cancel var ikisinide ayrı ayrı seçtim her ikisindede programı kurmaya devam ediyor. kurulum bittikten sonra driver ları atmıyor. sadece şu yine hatırlamıyorum sadece ct... bilmem ne diye bir dosya atıyor. bendeki audıgy ls gibi bir klasör oluşturmuyor. sadece bir klasör açıyor. içindekilerde driver değil. neyse restart ıso kuracaz aynı hataları burda da veriyor. kurduktan sonra dosyaları takas yapacaz ama bende driver lar olmadığı için orda kalıyorum. hemen cevap verirsen benim için çok iyi olur çünkü saat iki de gidiyorum. şimdiden teşkkürler.
not: evimde internet yok
Eski 04-02-06, 10:31 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #66 (permalink)
Duff MC ®
Power Member

Duff MC ® Avatar

Biraz karışık olmuş yazınız ama anladığım kadarıyla yardımcı olayım
ilk önce size tavsiyem eğer bu işi yapacaksanız format atın temiz windowsun üstüne bu modlamayı yapın bu aşamada tavsiyem sp2 kurun ve ses direvleri hariç diğer driverleri kurun en son bu işe başlayın

Eğer format atamıyorsanız rehberde anlatıldığı gibi creativele ilgili sisteminzde ne var ne yok her şeyi kaldırın burada nasıl yapılacağı anlatıldı
YouP-PAX-A4v1.02 sanırım bunu kurarken verilen uyarı kurulumda bir durum olduğunda Alt+Tab yapıp sürücü imza hatasını getirip kurulumu devam ettirmeniz gerekir sanırım sizin takıldığınız yerde burası
Ve bu uygulamaları yaparken arkada çalışan program bırakmayın özellikle Anti Virüs firewall gibi uygulamaları kapatın
Umarım yardımcı olabilmişimdir
Kolay gelsin...
Eski 04-02-06, 10:54 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #67 (permalink)
msbriman
Member

evet tam sizin dediğiniz gibi yaptım format attım. daha sonra tüm dirverları yükledim sonra ses kartına geldim. Alt+Tab olayında ise zaten windows daha yeni kurulmuş hiç bir ativirüs programı yoktu. bir ikiciside driveri yüklediğim de sizin dediğiniz gibi hiç bir program açık değildi.
Eski 04-02-06, 12:38 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #68 (permalink)
msbriman
Member

ilk driveri yükleme sonunda bana bu mesajı veriyor.
ses kartım audıgy ls cpu 3200 rem 1 gb anlamıyorum.yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.
Eski 04-02-06, 14:46 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #69 (permalink)
Blow-II
Cool Moderator
Bilgisayarım

Blow-II Avatar

Audigy Ls de olmuyor ilk mesajı okuyun destekleyn kartlar yazılı...
Eski 05-02-06, 02:50 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #70 (permalink)
DragoNFeueR
Power Member

DragoNFeueR Avatar

Katılım tarihi: 31.07.04
arkadaslar her halde sizin sorununuzu ben buldum bende de ayni sekilde ilk seferde creativ installer donup kalmisti belkide sorununuz budur ozaman taskmanagerden girin ve installeri minimieren yapin orda size birsey soruluyor yani digital cart curt iste onu onaylamaniz gerekiyor

AMA acaba gercekten ise yariyormu o bir ayri sorun, ben borde bunun seklini sevmedim cok donuk zs 2 daha bircanli gibime geldi, bu arada bunun skin olayi yok dimi

bir sey daha soruyum mümkünse bu bu sound blaster compalibity midir nedir o ne ise yariyor onu kurkmam gereklimi

herseye ragmen eline bilegine serverine saglik blow kurban

En son DragoNFeueR tarafından düzenlendi: 05-02-06 saat 02:57.
DragoNFeueR çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-02-06, 16:32 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #71 (permalink)
Blow-II
Cool Moderator
Bilgisayarım

Blow-II Avatar

Alıntı:
DragoNFeueR tarafından iletildi.

bir sey daha soruyum mümkünse bu bu sound blaster compalibity midir nedir o ne ise yariyor onu kurkmam gereklimi

herseye ragmen eline bilegine serverine saglik blow kurban
Hayır gerek yok...

Np
Eski 05-02-06, 20:44 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #72 (permalink)
e-x-treme
Power Member
Bilgisayarım

e-x-treme Avatar

Katılım tarihi: 21.06.04
Nereden: istanbul-kartal
Dosyaları indiriyorum. şimdi tek eksiğim ses kartı ... o da artık 1-2 gün sonra..
Blow-II arkadaşım "SB Audigy2 ZS series (OEM versiyonlar desteklenmiyor)" olayını tam anlayamadım ben ses kartının OEM olduğunu nasıl anlarım örneğin bu a2zs OEM midir? teşekkürler..