Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Çokluortam »

Autorun

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Çokluortam forumu altında Autorun başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Merhaba , Hazırladığım CD 'lere Autorun özelliği katmak istiyorum.Fakat başarılı olamıyorum.Bu konuda bilgisi olan varsa ve beni aydınlatırsa sevinirim. İyi ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 10-05-02, 02:06   #1 (permalink)
byluky
New Member

Katılım tarihi: 06.05.02
Autorun

Merhaba ,

Hazırladığım CD 'lere Autorun özelliği katmak istiyorum.Fakat başarılı olamıyorum.Bu konuda bilgisi olan varsa ve beni aydınlatırsa sevinirim.

İyi çalışmalar
byluky çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-05-02, 08:00   #2 (permalink)
SpAwN
Gold Member

SpAwN Avatar

Katılım tarihi: 19.06.01
Nereden: Turkey
işletim sistemin neydi?
SpAwN çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-05-02, 09:31   #3 (permalink)
byluky
New Member

Merhaba ,

İşletim sistemim Windows 2000 Professional

İyi akşamlar
byluky çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-05-02, 22:00   #4 (permalink)
vortex
V.I.Member

vortex Avatar

Katılım tarihi: 21.09.00
Nereden: Eskişehir
cd içinde autorun.inf dosyası oluşturacaksın. bu dosya içindeki komutlar şu şekilde:

[autorun]
open=x.exe
icon=y.ICO

open bölümünde cd takılınca hangi programın çalışmasını istiyorsan x yerine onu yazarsın.

icon bölümünde cd takılınca hangi simgenin görünmesini istiyorsan y yerine onu yazacaksın. eğer exe dosyasının içinde icon varsa burada exe dosyasını gösterirsin.
vortex çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-05-02, 22:06   #5 (permalink)
byluky
New Member

Merhaba ,

Örneğin .exe değilde .html dosyası çalıştırabilirmiyiz ?Çünkü bu konuyla ilgili yaptığım çalışmalarda win2000 bu cd'leri çalıştırmıyor ve driver path'ini bulamadığı , geçersiz win32 uygulaması tarzında bazı uyarılar veriyor.

İyi çalışmalar
byluky çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-05-02, 09:13   #6 (permalink)
SpAwN
Gold Member

SpAwN Avatar

Katılım tarihi: 19.06.01
Nereden: Turkey
Allah benim cezamı verecek yahu. Ben bu işi bırakmalıyım. Beni çok yoruyor.
Ya ben soruyu Cd lerin autorun özelliğini nasıl kapatabilirim diye okudum
be yaw. O yüzden işletim sistemini sordum. Kendime inanamıyorum.
geçenler de de Makinayı sökmüştüm ve ekran kartının Fanını takmayı unutmuşum.
3-4 saat oyun oynadım makinayı kapattım. Ertesi gün arkadaşa CDRW yi vermek
için makinayı açtım ve kartın kablosunun takılı olmadığını gördüm....

Ben bitmişim be abi...

Sorunun cevabını vortex vermiş. Bende öyle yapıyorum arşiv cd lerimde.
HTML dosyasını denemedim ama öyle olması gerekir herhalde.
Ama html içerikli dosyalara autorun özelliği ekleyen PRG ler de var.
Birde bunu nero da yapıyor bildiğim kadarıyla...
SpAwN çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-05-02, 21:53   #7 (permalink)
cemeteria
Member

cemeteria Avatar

Katılım tarihi: 20.03.02
Nereden: istanbul
Thumbs up autorun mıııııı

merhaba arkadaslar benimde ilgi duydugum bir konu bu autorun olayı ve autorun bildigim kadarı ile sadece exe dosyalarına uygulanabiliyor..... bu nedenle html dokumanların autorun ile
kullanılmasında sorun cıkıyor bildigim kadarı ile konuda verilen
autorun komutları dogru ve calışır ancak burada exe uzantısı cok onemli bir nokta dergi cd lerini nasıl yapıyolar dersen bunları flash dda yapıyolar vede fllash calışmalarını exe uzantılı dosyalara ceviren prg ler ver eger bulamazsan bana haber ver .....

ama html dosyalarını nası exe yapıyolar onu bşilemiyorum benimde kafama takılan bir konu ne aslan parcaları var bu forumda bee bi yakışıklı one dussunde olayı meşalelesin :P

neyse şimdidlik iyi gunler iyi forumlar diliyorum herkese bbyeee
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-05-02, 07:42   #8 (permalink)
L@nC£LoT
Member

L@nC£LoT Avatar

Katılım tarihi: 17.03.02
Nereden: İstanbul
cd nin root (ana) klasörüne index.html dosyasını kopyalayın ayrıca bir ico simge dosyası oluşturuup
onu da bu klasöre kopyalayın şimdi aynı yarde bir de autorun.inf adında bir dosya oluşturun
daha sonra bu dosyayı notepad ile açın dosyanın içinde aşağıdaki satırları girin....

[autorun]
open=start index.html
icon=simgeadı.ico

daha sonra dosyayı kaydedin ve notepad uygulamasını kapatın cd içeriğini son haline getirin
ve basın bundan sonra cd sürücüsüne bu cd yi taktığınızda cdrom sürücünün otomatik çalma özelliği aktif ise
index.html dosyası otomatik olarak internet explorer ile ekrana gelecektir......
cd nin bilgisayarım penceresindeki simgeside ayarlamış olduğunuz simge dosyası olarak görünecektir...

hadi bakalım bundan sonrası size kalmış........
Eski 22-05-02, 18:15   #9 (permalink)
byluky
New Member

Merhaba ,

Bu yöntem daha önceden denediğimiz bir yöntem.Ama win2000 ' de ne yazıkki çalışmıyor.Bu cd'lerde kullanılan bazı autorun.exe dosyaları var.Sanırım bunlarda vb. veya başka cd programları ile yapılıyor olabilir.

Bu konuda bilginiz varmı ?

Hoşçakalın.
byluky çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-05-02, 09:14   #10 (permalink)
L@nC£LoT
Member

L@nC£LoT Avatar

Katılım tarihi: 17.03.02
Nereden: İstanbul
dediğim olay win2000 de çalışmıyor demek hiç duymamıştım ama peki diğer sistemlerde çalıştırabildiniz mi¿ayrıca 1 kaç sene önce autorun yapımında kullandığım bir iki program vardı ama programları bulamadım bulduğum zaman siteye koyacağım çeker denersiniz.......
L@nC£LoT çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 22:13.