hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

Avermedia Studio 203 ve KABLO TV!

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Çokluortam forumu altında Avermedia Studio 203 ve KABLO TV! başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Merhaba... Bundan bir hafta once sonunda Avermedia nin Studio 203 modelini aldim kablo tv yi bilgisayarimdan izleyebilmek icin. En sonunda ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Donanım > Çokluortam

Kayıt Resim GalerisiBlog SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 21-08-05, 21:46 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
djavu
Member

Katılım tarihi: 22.02.05
Nereden: izmir
Avermedia Studio 203 ve KABLO TV!

Merhaba...
Bundan bir hafta once sonunda Avermedia nin Studio 203 modelini aldim kablo tv yi bilgisayarimdan izleyebilmek icin. En sonunda kablo tv den gerekli ekipmani kurmaya geldiklerinde (1 haftada ancak gelebildiler o da ayri bir mevzu) kartin islevini bir sekilde yerine getirmedigini gorduk. tv kablosunu normal televizyona takinca hicbir sorun yok iken bilgisayara baglayinca monitor de hafif bir dalgalanma oluyor ve birkac karli kanal disinda hicbir kanal cikmiyor. fakat aletin radyosunda bir sorun yok!
acaba tv kartinda mi bir sorun var?!

tesekkurler..
djavu çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-08-05, 22:24 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
ßlackened
Cool Member

ßlackened Avatar

Katılım tarihi: 09.08.05
avermedya'nın program ayarlarından anten seçimini anten yerine kablo ya getirdiniz mi?
ßlackened çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-08-05, 23:04 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
djavu
Member

evet kablo tv yi seciyorum ancak birsey degismiyor. arti tv kablosunu bilgisayara taktigim an ekranda dalgalanmalar oluyor sanki monitorun yaninda bir yerde cep telefonu caliyormus gibi!
Eski 21-08-05, 23:13 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
darth sidious
Power Member
Bilgisayarım

darth sidious Avatar

Katılım tarihi: 25.04.05
Nereden: The World Is Yours
Arrow

Kartı başka bi makinada deneyip eğer olmazsa 15 gün geçmeden aldığın yere götür.. 15 günü geçtiysen de servisine yolla.. Bende de Avermedia TV/Radio 98 var.. Hiç bi yamuk yapmadı daha... Canavar gibin...
Eski 21-08-05, 23:32 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
daimakafein
Senior Member

daimakafein Avatar

Katılım tarihi: 18.07.05
Nereden: Havada asılı duruo
Walla aynı karttan bendede var o dalgalanmayı kablonun içindeki bi kaç telin kırılmasından yapıo galiba kabloyu şöle bi kıvır oynat ondan sonra düzelio yada iii bi kablo kullan ben öyle yaptım...
Eski 21-08-05, 23:35 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #6 (permalink)
djavu
Member

Alıntı:
darth sidious tarafından iletildi.
Kartı başka bi makinada deneyip eğer olmazsa 15 gün geçmeden aldığın yere götür.. 15 günü geçtiysen de servisine yolla.. Bende de Avermedia TV/Radio 98 var.. Hiç bi yamuk yapmadı daha... Canavar gibin...
baska bir makinada deneme sansim yok kisa vadede. tv kablosunu her ne kadar kivirsamda bilgisayara bagladigimda goruntu gelmezken ayni kabloyu tv ye bagladigimda ayna gibi goruntu!
Eski 22-08-05, 00:08 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #7 (permalink)
darth sidious
Power Member
Bilgisayarım

darth sidious Avatar

Wink

Aldığın yere götürüp denettir.. Ben yaptım olmadı falan dersen yapmazlar.. Bu bozuk galiba kontrol edermisiniz dersen yaparlar
darth sidious çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-08-05, 19:59 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #8 (permalink)
djavu
Member

Alıntı:
darth sidious tarafından iletildi.
Aldığın yere götürüp denettir.. Ben yaptım olmadı falan dersen yapmazlar.. Bu bozuk galiba kontrol edermisiniz dersen yaparlar
bugun gidip degistirdim karti. ancak hala daha ayni seyleri yapmaya devam ediyor....cozemedim ben bu isi..
Eski 22-08-05, 21:56 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #9 (permalink)
lazarus
Silver Member
Bilgisayarım

lazarus Avatar

Katılım tarihi: 03.07.05
Nereden: TUR
Blog Mesajları: 1
Resimler: 1
acaba direnç uyumu sorunumu var diyeceğim... kablon kaç ohmluk arkadaşım? ona bi bak derim, 75ohm normali ama tvde sorun yok diyorsun??? bence başka bi kabloyla dene sanki kablo sorunlu gibi...
lazarus çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-08-05, 22:29 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #10 (permalink)
djavu
Member

kismen cozdum!

Alıntı:
lazaRus tarafından iletildi.
acaba direnç uyumu sorunumu var diyeceğim... kablon kaç ohmluk arkadaşım? ona bi bak derim, 75ohm normali ama tvde sorun yok diyorsun??? bence başka bi kabloyla dene sanki kablo sorunlu gibi...
yok, sorunu cozdum kismende olsa. artik tv goruntusu alabiliyorum. utanarak soylemeliyimki, BIOS ta VGA BIOS ayari PCI olarak ayarli kalmis, onu AGP ye cevirince goruntu alabliyorum artik yani bosu bosuna gidip karti yenisiyle degistirmisim ancak monitordeki titresim hala daha devam ediyor, tv kablosunu cekincede bitiyor.
bu arada bu ayari yaptiktan sonra asus 9520 olan ekran kartinin heat sink ine dokundum, yaniyordu alev alev. acaba diyorum monitor titremesinin nedeni kartin bu kadar isinmasi olabilirmi?!
Eski 22-08-05, 23:07 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #11 (permalink)
darth sidious
Power Member
Bilgisayarım

darth sidious Avatar

Arrow

Alıntı:
djavu tarafından iletildi.
yok, sorunu cozdum kismende olsa. artik tv goruntusu alabiliyorum. utanarak soylemeliyimki, BIOS ta VGA BIOS ayari PCI olarak ayarli kalmis, onu AGP ye cevirince goruntu alabliyorum artik yani bosu bosuna gidip karti yenisiyle degistirmisim ancak monitordeki titresim hala daha devam ediyor, tv kablosunu cekincede bitiyor.
bu arada bu ayari yaptiktan sonra asus 9520 olan ekran kartinin heat sink ine dokundum, yaniyordu alev alev. acaba diyorum monitor titremesinin nedeni kartin bu kadar isinmasi olabilirmi?!
Olabilir.. Üzerinde fan var mı aygıtın.. yoksa benim gibi yap.. bi fan al kendine ona üfüttür
darth sidious çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-08-05, 23:54 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #12 (permalink)
djavu
Member

hayir fan yok maalesef..heat sink var sadece,metal izgara...fakat bu monitordeki dalgalanmayi cozemedim bir turlu..cok garip..tv kablosunu karta takinca monitor sanki yaninda cep telefonu caliyormus gibi titriyor hatta durumu abartip bazi zamanlar bilgisayar kitleniyor, restart yapiyor kendi kendine. acaba diyorum, kablo daki akim bilgisayar icin cok mu fazla geliyor! cunku eger oyle birsey olsaydi tv ye baglayincada ayni sorunu yapardi!
Eski 24-08-05, 01:37 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #13 (permalink)
iamrealboss
Banned user

iamrealboss Avatar

Katılım tarihi: 23.08.05
Nereden: gülben ergen live in istanbul me too
arkadaşım aynı şey bende de oldu topraklanmamaış hattan güç aldığın için oluyor.bundan %100 emin olabilirsin.
iamrealboss çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-08-05, 16:04 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #14 (permalink)
djavu
Member

topraklamadan pek anlamiyorum; tv kablosunun topraklanmamasindan mi yoksa elektrik hattinin topraklanmamasindan mi acaba? eger oyleyse bir UPS kullanmak akimi duzenleyebilir, sorunu giderebilir mi?
Eski 28-05-08, 20:11 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #15 (permalink)
gfbkabus
New Member

Katılım tarihi: 27.05.08
Nereden: istanbul
Ynt: Avermedia Studio 203 ve KABLO TV!

ustalar aynı sorun bendede var yardımcı olabilirmisiniz acba tam olarak ne yapmam lazım tam 1 senedir tv kartımı bu yuzden kullanamıyorum halledebilirsek çok mutlu olucam
oguzzz_1907@hotmail.com adresini eklerseniz çok sevinirim....
gfbkabus çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-06-08, 13:19 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #16 (permalink)
gfbkabus
New Member

Katılım tarihi: 27.05.08
Nereden: istanbul

cvp yokmu?????
gfbkabus çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-07-08, 02:25 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #17 (permalink)
borayelken
Rookie Member

Katılım tarihi: 01.07.04
Nereden: İzmir

Alıntı:
gfbkabus tarafından iletildi. Mesajı göster
ustalar aynı sorun bendede var yardımcı olabilirmisiniz acba tam olarak ne yapmam lazım tam 1 senedir tv kartımı bu yuzden kullanamıyorum halledebilirsek çok mutlu olucam
oguzzz_1907@hotmail.com adresini eklerseniz çok sevinirim....
Arkadaşlar Avermedia ile yaşanan sorunların bir çok farklı sebepleri olabilir.Bunları aklıma geldiği kadarı ile sıralamaya çalışayım.Bu arada şunu belirteyim.Bu konuda oldukça tecrübeli sayılırım.Aklınıza gelebilecek,hatta adını bile ilk kez duyduğunuz TV kartlarını çalırtırdım.Yani sorun yaşıyorsanız mutlaka bir yerde eksik var.Ya da bir yerde hata yapıyorsunuz.Şimdi nereleri kontrol edebiliriz ona bakalım.Sorunu çözemediyseniz aşağıda sıraladığım her maddeyi sırayla çek etmelisiniz.Tüm bunlara rağmen yine olmazsa kartta bir sorun vardır.
1.Uygun anten kablosu ve jak kullanın.
2.Birden fazla TV ye görüntü gidiyorsa,klasik ayırıcı yerine splitter kullanın.
3.Topraklama mutlaka olmalı.Çünkü bu size veya sisteminize de zarar verebilir.
4.Kartın takılı olduğu slotu değiştirmeyi deneyin.Mümkünse ekran kartına uzak olan slota takın.Ama olmazsa her slotu deneyin.
5.PCI slotlarda takılı olan başka kartlarla çakışma olayı.Mümkünse bu kartlar ile Aver'i değişik slotlarda deneyin.Bunu da daha önce yaşadım.
5.Ekran kartı uyumsuzluğu.Bazı ekran kartları,özellikle de ATI ekran kartlarının bazıları Aver ile uyumsuzluk gösteriyor.Aslında buna Anakart-Ati-Aver Tv üçlüsünün uyumsuzluğu da diyebilirisiniz.Çünkü bu üçlü bazen uyumsuz olabiliyor.Bu olayı daha önce hem TV kartında hem de webcam da yaşadım.Mümkünse Nvidia kullanın.
6.TV kartı-ses kartı arasındaki ses kablosunun doğru takılması.
7.Doğru driverin doğru bir şekilde yüklenmesi.
8.Driveri yükledikten sonra yine doğru aplication (Tv çalıştırma programı) kurulması.Driverin doğru yüklenmiş olması sizi yanıltabilir.Aplication program, driveri yüklediğiniz klasördeki program olmayabilir.Doğru versiyonu bulmalısınız.
9.Tv program ayarlarının doğru olarak yapılandırılması.Bu konuda herkes kullandığı yayını (Air veya Kablo) doğru olarak seçmelidir.Bu arada bazı kurulumlarda ayarlara girdiğinizde kanalların karşısında çek olmayabiliyor.Buna dikkat edin.Kanalların karşısında çek atılı değilse kanallardan görüntü gelmez.
10.Sürücü ve AP programı kurduktan sonra hala çalışmadıysa bir de More Tv ile deneyin bakalım sonuç var mı?
Tüm bunlarda hata yapmadığınız takdirde mutlaka sorunsuz çalışacaktır.Yukarıda da belirttiğim gibi çalıştıramadığım Tv kartı olmadı.Vista sürücüsü olmayan bazı kartları bile Vista da çalıştırdım.Yani bazen Windows u kandırmak ta işe yarar.
Birçok sitede Aver Tv hakkında ileri geri konuşan arkadaşlar görüyorum.Şu bir gerçek ki;çalıştırmasını beceremediğimiz veya kullanamadığımız bir ürünü hemen adi veya bozuk ilan etme ustasıyızdır.Avermedia işinin ustası bir üründür.Ama bir ürünün fabrikasyon olarak bozuk gelme ihtimali de her zaman vardır.
Hiç bir varlık insandan daha akıllı değildir.Hele biz Türklerden asla akıllı değildir...Bill Gates'te kim oluyor?Biz buzlu jeton bile yapmış bir milletiz.
Herkese kolay gelsin.Saygılar...
borayelken çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver

Bookmarks
Konu araçları

Avermedia Studio 203 ve KABLO TV! ile benzer konular :

Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
avermedia studio 203 eakin Çokluortam 4 21-03-05 18:06
Avermedia Studio 203? lacivertyolcu Çokluortam 3 14-05-04 17:45
Alınık Avermedia AverTV Studio 203 cosanadam Aranılan ürünler 1 13-05-04 02:14

Saat ayarı GMT +3. Saat : 08:52.

Cyber Snipa Stinger
Kanal D, Yıl 1999