Bu sayfada Donanım kategorisindeki Çokluortam forumunda Bilg.-Tv Bağlantı sorunu başlıklı konu tartışılıyor; Selamlar.
Tv çıkışlı Ge-force 2 gts marka ekran kartım var ve bundan televizyona S-video kablosu aracılığıyla scarttan giriş yapıyorum ancak ...
Selamlar.
Tv çıkışlı Ge-force 2 gts marka ekran kartım var ve bundan televizyona S-video kablosu aracılığıyla scarttan giriş yapıyorum ancak siyah beyaz bir görüntü alıyorum.Denediğim driverlar: Detonator 43 - 41 serisi Ekran kartının kendi orjinal driverı. Pal ayarını falanda yaptım, hata windowsu yeniden kurdum(Win98SE).Görüntüde bi sorun yok SİYAH-BEYAZ olması dışında Önceden de bu sorun oluyodu, biraz saçma olacak ama ekran koruyucuyu devreye sokunca renk geliyodu Şimdi ne yaptıysam rengi getiremedim bitürlü.Kabloyu değiştirdim ekran kartıyla gelen kabloyuda kullandım yine aynı sorun. Sizce sorunun çözümü ne olabilir. Yardımlarınızı bekliyorum...
En son opeth tarafından düzenlendi: 05-19-2003 saat 19:38
Yok be abi olmadı yine aynı siyah beyaz, televizyondan falan olabilirmi acep yada herhangi bi programla falan halledilebilirmi. Birsürü divx film aldım 14"te izlemek istemiyorum şimdi
aynı sorun bende de wardı. pc açıkken bağladım açtım falan. görüntü siyah beyaz. sora tv açıkken pc yi restart ettim açıldıında renkli oldu. sen tv yi kaldır. sora şey de neydi beah... görüntü birimlerini algıla de. sora o bulamıcak(tv bağlı deil bunu yaparken)
restart etmeni istyicek. pc kapanınca tv yi tak pc ye. restarttan sora bulcak tv yi. açılınca renkli olması lazım. dene.ayrıca tv yi pal seçmeyi unutma. gerçi o otomatik algılıyo ya...
bende geforce2mx tv out wınfast var ben onla beraber bırde tvtool 6.8 programını kullanıyom renklı super goruntu hata oyunları bıle tv oynuyom scartan gırıs yaptıgını yazmısın ''tv s vıdeo ın'' baglantı kuracan bılıyorsun belkıde kullandıgın scarta bır sorun vardır sacrtın ıctekı baglantılara bak şematık bır baglantı var ama su anda benım aklımda degıl (
öncelikle s video kablon orjinalmi?
eğer bir yerden aldıysan ve kablonun içinden iki kablo geçiyorsa renkli çalıştırman inkansız (kaç kablonun geçtiğini anlaman için kesmen lazım). Normal bir s-video kablosunun içinde 5 adet kablo olması lazım. Ben s-video kablomu telefon kablosunda yaptım. Süper oldu. (tabi senin tv nin renksiz göstermesi başka etkenlerde olabilir.)
Siz siz olun yazıcıoğlundan kablo mablo almayın. Gittim 5 metre s-video kablosu aldım yok siyah beyaz gösteriyor. Orjinal kabloda herşey güzel. Değiştirmeye gittim burdan almadın bunu diyor. Tabi ordan aldığımın bir kanıtıda yoktu. Kablonun iki kafasını aldım. Gerisi kömürlüğe.
Aynı sorun bendede mevcut. Ne yaptıysam ekranımı renklendiremedim.
ASUS GeForce EN8600GT Ekran kartım var. TV Out çıkışından faydalanarak TV ile bağantı yaptım fakat bir türlü renkli ekran alamadım. NTSC PAL ayarlarıda işe yaramadı Ve benim bu görüntüyü almam şart oldu arkadaşlar. Yeni iş yeri açtım ve sözkonusu TV reklam amaçlı kullanmak üzere olması gereken yere monte ettim. Kablo tesisatı sıva altı olduğundan bunu halletmekten başka seçeneğim yok.