+ Cevap Yaz
Results 1 to 12 of 12

Bilg.-Tv Bağlantı sorunu

Bu sayfada Donanım kategorisindeki Çokluortam forumunda Bilg.-Tv Bağlantı sorunu başlıklı konu tartışılıyor; Selamlar. Tv çıkışlı Ge-force 2 gts marka ekran kartım var ve bundan televizyona S-video kablosu aracılığıyla scarttan giriş yapıyorum ancak ...

Member
    Katılım tarihi
    11.04.2002

Bilg.-Tv Bağlantı sorunu

Selamlar.
    Tv çıkışlı Ge-force 2 gts marka ekran kartım var ve bundan televizyona S-video kablosu aracılığıyla scarttan giriş yapıyorum ancak siyah beyaz bir görüntü alıyorum.Denediğim driverlar: Detonator 43 - 41 serisi Ekran kartının kendi orjinal driverı. Pal ayarını falanda yaptım, hata windowsu yeniden kurdum(Win98SE).Görüntüde bi sorun yok SİYAH-BEYAZ olması dışında Önceden de bu sorun oluyodu, biraz saçma olacak ama ekran koruyucuyu devreye sokunca renk geliyodu Şimdi ne yaptıysam rengi getiremedim bitürlü.Kabloyu değiştirdim ekran kartıyla gelen kabloyuda kullandım yine aynı sorun. Sizce sorunun çözümü ne olabilir. Yardımlarınızı bekliyorum...
    En son opeth tarafından düzenlendi: 05-19-2003 saat 19:38
    FEEL HURRICANE - EP-8KDA7I - AMD 64BIT ATHLON 3000+ - 200GB SEAGATE NCQ SATAII - TWINMOS 2048MB DDR400 - ASUS 9600XT - 17" ADI - ZOOMX4

Gold Member EzerchE Avatar
    Katılım tarihi
    12.07.2002
    Nereden
    Bursa
    bilgisayar ı kapat, tv yi pc ye bağla tv av konumunda açık durumdayken pc yi aç.

Member
    Katılım tarihi
    11.04.2002
    Ok.Bi deniyim bakiim.Teşekkürler

Moderator TAY-LAN Avatar
    Katılım tarihi
    24.12.2002
    Nereden
    ankara
    olursa bana da 1 haber edıver aynı hastalık bendede var
    AMD PHENOM X2 545@X4 B45 3800 MHZ []-----MUSHKİN XP 6400 2GB KIT @925 MHZ 4-3-3-8-----500 GB WESTERN GREEN 16 MB-----SEAGATE 750 GB 32 MB-----GIGABYTE MA770-UD3 ----LG 1780Q----LG SATA DVD-RW ----

Member
    Katılım tarihi
    11.04.2002
    Yok be abi olmadı yine aynı siyah beyaz, televizyondan falan olabilirmi acep yada herhangi bi programla falan halledilebilirmi. Birsürü divx film aldım 14"te izlemek istemiyorum şimdi

Gold Member EzerchE Avatar
    Katılım tarihi
    12.07.2002
    Nereden
    Bursa
    aynı sorun bende de wardı. pc açıkken bağladım açtım falan. görüntü siyah beyaz. sora tv açıkken pc yi restart ettim açıldıında renkli oldu. sen tv yi kaldır. sora şey de neydi beah... görüntü birimlerini algıla de. sora o bulamıcak(tv bağlı deil bunu yaparken)
    restart etmeni istyicek. pc kapanınca tv yi tak pc ye. restarttan sora bulcak tv yi. açılınca renkli olması lazım. dene.ayrıca tv yi pal seçmeyi unutma. gerçi o otomatik algılıyo ya...

Moderator BLACKandWHITE Avatar
    Katılım tarihi
    23.11.2002
    Nereden
    İstanbul
    siyah beyaz çıkmasının sebebi büyük ihtimalle pal-b seçimini yapmamış olmandır.
    Görüntü özelliklerinden PAL tercihini seç.

Member
    Katılım tarihi
    11.04.2002
    Yok abi yok olmuyo pal'ın hertürlüsünü yaptım.Bağlantıyı hertürlü denedim yok siyah beyaz hep.Neyse artık kaldık yine 14"e
    En son opeth tarafından düzenlendi: 05-22-2003 saat 04:41

Member
    Katılım tarihi
    18.05.2002
    bende geforce2mx tv out wınfast var ben onla beraber bırde tvtool 6.8 programını kullanıyom renklı super goruntu hata oyunları bıle tv oynuyom scartan gırıs yaptıgını yazmısın ''tv s vıdeo ın'' baglantı kuracan bılıyorsun belkıde kullandıgın scarta bır sorun vardır sacrtın ıctekı baglantılara bak şematık bır baglantı var ama su anda benım aklımda degıl (

Silver Member Max Payne Avatar
    Katılım tarihi
    05.12.2001
    Nereden
    İstanbul
    öncelikle s video kablon orjinalmi?
    eğer bir yerden aldıysan ve kablonun içinden iki kablo geçiyorsa renkli çalıştırman inkansız (kaç kablonun geçtiğini anlaman için kesmen lazım). Normal bir s-video kablosunun içinde 5 adet kablo olması lazım. Ben s-video kablomu telefon kablosunda yaptım. Süper oldu. (tabi senin tv nin renksiz göstermesi başka etkenlerde olabilir.)

Siz siz olun yazıcıoğlundan kablo mablo almayın. Gittim 5 metre s-video kablosu aldım yok siyah beyaz gösteriyor. Orjinal kabloda herşey güzel. Değiştirmeye gittim burdan almadın bunu diyor. Tabi ordan aldığımın bir kanıtıda yoktu. Kablonun iki kafasını aldım. Gerisi kömürlüğe.

Rookie Member F4nt4stic Avatar
    Katılım tarihi
    09.05.2008
    Nereden
    Türkiye

Ynt: Bilg.-Tv Bağlantı sorunu

Selamlar!..

Bu benim ilk mesajım.

Aynı sorun bendede mevcut. Ne yaptıysam ekranımı renklendiremedim.

ASUS GeForce EN8600GT Ekran kartım var. TV Out çıkışından faydalanarak TV ile bağantı yaptım fakat bir türlü renkli ekran alamadım. NTSC PAL ayarlarıda işe yaramadı Ve benim bu görüntüyü almam şart oldu arkadaşlar. Yeni iş yeri açtım ve sözkonusu TV reklam amaçlı kullanmak üzere olması gereken yere monte ettim. Kablo tesisatı sıva altı olduğundan bunu halletmekten başka seçeneğim yok.

Bunlar kullandığım kabloların bir kısmı

Yardımlarınızı bekliyorum....

Ayrıca şimdiden teşekkür ederim!...

Rookie Member F4nt4stic Avatar
    Katılım tarihi
    09.05.2008
    Nereden
    Türkiye

Ynt: Bilg.-Tv Bağlantı sorunu

Ya da ekran kartının 2. çıkışında TV ye görüntü sağlayabilmem için bir cihaz varmı bildiğiniz? Bunuda eklerseniz sevinirim!

+ Cevap Yaz

Reklam

Reklam 2
Reklam 3