Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Çokluortam »

Creative x-fi fatal1ty platinum yardım..!!

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Çokluortam forumu altında Creative x-fi fatal1ty platinum yardım..!! başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Selam arkadaşlar ben creative x-fi fatal1ty platinum ses kartı aldım bugün problem tam olarak şu creative 7.1 ses sistemine bağlantıları ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 22-06-08, 03:55   #1 (permalink)
ARMAGEDDON55
New Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 05.09.07
Nereden: samsun
crying Creative x-fi fatal1ty platinum yardım..!!

Selam arkadaşlar ben creative x-fi fatal1ty platinum ses kartı aldım bugün problem tam olarak şu creative 7.1 ses sistemine bağlantıları yaptım fakat speaker test yaparken Front center/subwoofer/side right hoparlörlerden ses gelmiyor. Kablonun ses kartı tarafı 3 girişli, ses sistemine bağlanan kısmı 4 girişli. girişlerde de şöyle bi problem war kitapçıkta ses kartına sırasıyla;

line out 1'e: yeşil (fr. left/right)
line out 2'e: siyah (r. left/r.right/side right)
line out 3'e: turuncu (center/subwoofer/side left) şeklinde bağlanması gerektiği yazıyor. Fakat sesler ters geliyor ön sol yerine ses arka soldan ön sağ yerinede arka sağdan.

yeşil ucu line out 2 ye taktığım zaman ön sağ sol doğru çalışıyor.
siyah ucu line out 3 e taktığımda doğru çalışıyor
geriye turuncuyuda line out 1 e bağlamak zorunda kalıyorum ve buna bağlı hoparlörlerden ses gelmiyor.. ama şarkı çalarken subwoofer bas vuruyor ama yinede side left ve center hoparlörlerden ses gelmiyor hiç bir şekilde.

Sabahtan beri buna uğraşıyorum kafayı yicem
Bilgisayarımda vista kullanıyorum
ve ses kartınında sürücülerini güncelledim olmadı olmadı olmadı :S :S :S
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler....

En son Blow-II tarafından düzenlendi: 23-06-08 saat 11:35 Sebep: bold yazmayın..
ARMAGEDDON55 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-06-08, 22:43   #2 (permalink)
DonQuichotte
hARDWAREMANIAC

DonQuichotte Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 03.06.04
Nereden: izmir
Blog Mesajları: 1
Ynt: Creative x-fi fatal1ty platinum yardım..!!

Alıntı:
ARMAGEDDON55 tarafından iletildi. Mesajı göster
Kablonun ses kartı tarafı 3 girişli, ses sistemine bağlanan kısmı 4 girişli. girişlerde de şöyle bi problem war kitapçıkta ses kartına sırasıyla;

line out 1'e: yeşil (fr. left/right)
line out 2'e: siyah (r. left/r.right/side right)
line out 3'e: turuncu (center/subwoofer/side left) şeklinde bağlanması gerektiği yazıyor. Fakat sesler ters geliyor ön sol yerine ses arka soldan ön sağ yerinede arka sağdan.
]
bu ses kartını kullanmadım ama;

line1, line2 ve line3ten bir tanesi iki kanal, diğer ikisi üçer kanal.

elindeki kablonun da 3 soketli tarafındaki soketlerden biri standart soketler gibi 3 kat, diğer ikisi 4er kat olmalı.

önce 4er katlardan bir kabloyu, 3 tane analog çıkışlarda teker teker dene, bir tanesinde, sadece iki hoparlörden ses verecektir. işte o çıkışa ön sağ ve ön sol hoparlörler bağlanacaktır.

Diğer iki çıkışa da diğer 4erli iki soketi takacaksın, hangisini hangisine takman gerektiği ise en fazla ikinci testte kesinleşir.

Bu arada vista konusunda creative'in sorunları varmış. Bu sorunu çözmüşlere bir soralım.

En son Blow-II tarafından düzenlendi: 23-06-08 saat 11:36
DonQuichotte şu an çevrim içi  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver

Tags
creative

Konu araçları

Creative x-fi fatal1ty platinum yardım..!! ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Q6600+msı P6n Slı Platinum Oc Yardım ekselans001 Overclocking 22 23-08-08 12:23
MSI 915P Neo2 Platinum problmim var yardım NaturalDisaster Anakart 0 18-11-07 18:48
865PE Neo2-PFS (Platinum Edition) ve o/c yardım! kamaros Overclocking 3 27-11-06 20:46
MSI K8N Neo2 Platinum yardım, kitlenme sorunu mysticist Genel 17 17-09-05 03:04
ABIT FataL1ty Sabri Anakart 23 17-07-05 20:58

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 21:09.