Bu sayfada Donanım kategorisindeki Çokluortam forumunda Dijital kameradan resim alma başlıklı konu tartışılıyor; Ya arkadaslar bende eski bi dijital kamera var ( OLYMPUS D-340R ) usb baglantisi yok , gerci USB'li olsa daha ...
Ya arkadaslar bende eski bi dijital kamera var ( OLYMPUS D-340R ) usb baglantisi yok , gerci USB'li olsa daha hizli olur muydu bilmiyorum ama sorununm bu kameradaki cektigim resimleri bilgisayara aktarma olayinin bayaga bi zaman almasi gerci resimleri acmasi pek zaman almiyo da kaydetmesi tam bi olum , cunku hepsini ancak tek tek kaydedebiliyorum , simdiye kadar bu okadar sorun olmamisti cunku hic bu kadar cok foto cekmemistim ancak simdi 117 tane resmi tek tek kaydetmeyi gozum yemiyo , sooole makinedeki tum resimleri bi seferde bi klasorun filan altina atmanin bi yolu yok mudur
USB degil ise nasil aktariyorsun resimleri? Bunu anlayamadim. Bende de Olympus var C120 modeli ama hem usb baglantisi var hem de Flash Kart yerinden cikarilabiliyor eger bir reader aparati varsa.
Athlon Xp'nin sorduğu gibi, USB yoksa nasıl aktarıyorsun? RS232? SD-MD... card reader?
ACDSee gibi programların Twain destekli tüm kameralardan görüntü aktarma olanağı var, acquire'a girip kamerayı seç, ister tek tek ister tamamını makinaya aktar...
E USB yoksa LPT var ... makinenin kendi 9 pinli LPT kablosu var hatta onu su silindirik girise uyduran adaptoru de var o sekilde bagliyorum
Ayrica benimkinin de smart card'i cikiyo ve onu floppy'e koymani saglayacak disket seklinde bi adaptor elemanin varsa direkt floppye de koyabiliyosun ama bende oyle bisey olmadigi icin direkt kablosuyla bagliyorum...
Bu arada o topluca resim kaydetme isini de hallettim direkt my camera klasorunu resimleri kaydedecegim hedefe surukleyip birakinca oluyomus ama bu da bi 5-10 dakka suruyo yine de...
Malesef kameranın veri aktarım için kullandığı bağlantı arayüzü
çok yavaş bu yüzden pek tatminkar sonuç alman olası değil..
USB 1.1 veya daha hızlı olan USB 2.0 bir kamera alman yada kameranın kayıt medyası ayrılabilirse harici bir okuyucu kullanarak istediğin performansı alabilirsin..
@ proton : ohhoooooo proton herzamanki gibi yine beni asan oneriler getirmissin olaya , ama benim asil sorunum resim aktariminin yavas olmasi degil , zaten kameradan bilgisayara yavas aktariliyo sayilmaz yani 120 resmi ( 640x480'lik ) yaklasik 1,5 dk'da aktariyo zaten , benim asil derdim o bilgisayara aktarilmis olan resimleri kaydetmekte idi onu da kismen cozdum sayilir , sagol