Bu sayfada Donanım kategorisindeki Çokluortam forumunda Kelebek SyncMaster 763 MB 17" başlıklı konu tartışılıyor; Arkadaşlar bu monitör öncelikle görüntü kalitesi gerçekten iyi.
Sorunum ise şu:
Aldığımdan beridir(1 ay) monitörde bir dalgalanma ile titreme arası ...
Arkadaşlar bu monitör öncelikle görüntü kalitesi gerçekten iyi.
Sorunum ise şu:
Aldığımdan beridir(1 ay) monitörde bir dalgalanma ile titreme arası bir olay var ama çözemedim.
Düşük tazeleme hızlarında çok belli oluyor. 1024x768 85Hz kullanıyorum. 75 de de belli olmuyor ama 60 hz de kelebek gibi oluyo.
Aslında 85 de de var ama fazla belli olmuyo. Ve işin garibi bu titreme bazen azalıyo bazen de beni deliye çeviriyo.
Acaba manyetik alan mı var dedim kolonları uzaklaştırdım, monitörü kasadan 60 cm uzaklığa getirdim, adaptörleri uzaklaştırdım, hatta fişlerini çekip denedim ama bir türlü yemedi.Ve de önxceki samsung 15" monitörümde bir problem yoktu!
Acaba aynı sorundan yakınanlar varmı benim gibi...
Ya da bende mi bir acayiplik var.
3Sene garantili diye hemen gitmedim ama galiba kafalarına atacak bu monitörü!
Hoca ara sıra oluyodu benim eski monitörde ama kafaya takmıyodum.Hyundai 19 inç ti .Ama titreme çoksa sen direk aldığın yere götür.Kafalarınada atma elektronik cihaz bu olabilir Neyse geömiş olsun...
Voltaj yetmiyordur. Önceki 15" monitöre yeten voltaj daha büyük olan monitöre yetmiyor. Evinde çalışan diğer aletler (Buzdolabı tv vb.) monitöre yeterli güç gitmesini engeller. Evin tesisatını değiştiremiyeceğin için gidip voltaj regulatörü alacaksın. O da en az 200 milyon olmalı.
Bazıları hayatı dolu dolu yaşar. Bazıları ise yavaşça akıp geçmesini bekler. Ama hayatı biryerlerde yakaladın mı, işte O zaman muhteşem birşey olur
Mantıklı!
Ayrıca pc'me gelen üçlü priz de topraklı değil!
Diğer fişleri çekip, hatta otomatı indirip sadece odaya geleni açıp bir ara deniyeyim baaklım ne olacak!
Ama hakkaten çok sinir bozucu!
Fakat 75 ile 85 arasında deişiklik yapınca baya bi geçiyor... Bir süre sonra tekrar başlıyor ve tersini yapınca yine kayboluyo! Acaba mönitörün içinde mi bi dandiklik var?
ne yani şimdi benim monitörümdeki o küçük dalgalanmalar volt yetmediği içinmi oluyo? ama 9500pro varken oluyodu baya ama 9800 alınca hiç kalmadı nerdeyse onlar.
bencede sorun büyük ihtimalle elektiriksel.
yeterli besleme olmuyo galiba.
voltajı kontrol ettir.
mesela bizim binada asansör çalışınca voltaj düşüyor.
güç kaynağı aldım bu yüzden.
15" 60hertz de titremiyordu
17" de daha farklı sanırım ama voltaj olayından değilmiş arkadaşlar. Neden diyeceksiniz Babama sordum olmaz öyle şey dedi! Kendisi Elektrik Teknikeri de
Regülatör falan gerekmiyor dedi, voltaj gayet düzgün. Üstelik tüm şalterleri kapatıp denedim yine aynı! Hiçbir değişme yok.
Sanırım bu iş monitörden kaynaklanıyor. Ya da bende bi sorun var
Artık tik oldu yok titredimi titremedi mi falan diye...
Neyse bakalım, titreme artarsa servise naş. 3 Sene enselerindeyim nası olsa.
Herkes Saolsun...
Aynı monitörden bendede var. Benim sorunum bambaşka aylardır ekran yeşilimsi olarak başlıyor 10 saniye ile yarım saat arasında değişen bir süre sonra normale dönüyor. Dikkat ettiğim nokta ekran yeşil tonda iken menüye bastığımda renkler (beyaz ve lacivert ) normal. henüz başka bir bilgisayarda denemedim. aldığım yere göndermem kargo vs kasıyor.. ciddi bişey olmadığını bilsem buralarda yaptıracam ,tabi bu durumda garantisi yanabilir
Siz ne dersiniz
ATHLON 2600 AOPEN AK79G-VN SAMSUNG SP0612N 60GB 7200RPM ELIXIR DDR333 2X256 FLY 98 FM SAMSUNG 763MB ASUS A950GE XP PRO SP2
Aynı monitörden bendede var. Benim sorunum bambaşka aylardır ekran yeşilimsi olarak başlıyor 10 saniye ile yarım saat arasında değişen bir süre sonra normale dönüyor. Dikkat ettiğim nokta ekran yeşil tonda iken menüye bastığımda renkler (beyaz ve lacivert ) normal. henüz başka bir bilgisayarda denemedim. aldığım yere göndermem kargo vs kasıyor.. ciddi bişey olmadığını bilsem buralarda yaptıracam ,tabi bu durumda garantisi yanabilir
Siz ne dersiniz
degasus yaptım ama işe yaramadı. kasa bağlantısında ki pinlerden kaynaklandığını söyleyenler var ama zannetmiyorum. ekran kartım on board nvidia sürücülerim yeni acaba on board chipde bir sorun olabilirmi?
evet yeşil olayı kablo kırılması veya dendiği gibi pinlerden.
3 ana rengi veren kablonun temas etmemesi sonucu oluyo bu yeşil şey.
benim eski monitördede aynı sorun var.
Monitörün eskimi eski ise muhtemelen kablo dur. kabloyu ekran kartına bağlandığı yere yapın olan yerden kıvırarak değişiklik oluyomu bi bak bakim.
yukarıdaki monitörün titremesi de elektriksel (eğer 80 herz de titriyorsa)
çözüm monitörü titremeyen başka bir yerde oturan arkadaşlarında denemen ama bir kaç yerde dene elektrikler aynı şebeke üzerinden geliyorsa ve çok yükleme olduğunda genel bir voltaj düşüşü olur. bu da etkiler özellikle evin elektrik tesisatındaki kablolar ince ise bu etki iyice büyür.
evet yeşil olayı kablo kırılması veya dendiği gibi pinlerden.
3 ana rengi veren kablonun temas etmemesi sonucu oluyo bu yeşil şey.
benim eski monitördede aynı sorun var.
Monitörün eskimi eski ise muhtemelen kablo dur. kabloyu ekran kartına bağlandığı yere yapın olan yerden kıvırarak değişiklik oluyomu bi bak bakim.
yukarıdaki monitörün titremesi de elektriksel (eğer 80 herz de titriyorsa)
çözüm monitörü titremeyen başka bir yerde oturan arkadaşlarında denemen ama bir kaç yerde dene elektrikler aynı şebeke üzerinden geliyorsa ve çok yükleme olduğunda genel bir voltaj düşüşü olur. bu da etkiler özellikle evin elektrik tesisatındaki kablolar ince ise bu etki iyice büyür.
Monitörüm henüz 11 aylık aldığımdan 2 ay sonra bu sorun başlamıştı genelde açtıktan sonra kısa sürede normale dönüyor ama bazen çok uzuyor. Kablo kıvırmak benimde aklıma gelmişti ama durum değişmemişti. pinlerede şöyle bi baktım oynama kırık falan varmı diye sorun göremedim. meret monitör ile bütünleşik olmasa ne güzel olurdu hemen değiştirirdim ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkürler....