Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Çokluortam »

MD Player mı yoksa MP3 Player mı daha kaliteli ses verir?

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Çokluortam forumu altında MD Player mı yoksa MP3 Player mı daha kaliteli ses verir? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Bi arkadaşımla uzun bir tartışmaya girdik. Kendisi diyorki MD Player MP3 playerlardan daha kaliteli ses verir. Bende diyorumki fark etmez ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 25-10-05, 04:28   #1 (permalink)
Goa_Mania
Cool Member

Goa_Mania Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 10.05.04
Nereden: Antalya
MD Player mı yoksa MP3 Player mı daha kaliteli ses verir?

Bi arkadaşımla uzun bir tartışmaya girdik.
Kendisi diyorki MD Player MP3 playerlardan daha kaliteli ses verir.
Bende diyorumki fark etmez ne koyarsan onu dinlersin
Ama teknoloji olarak MP3 hem daha rahat hem daha kolaydır en azından disk istemiyor Mp3ler
Siz ne diyosunuz?
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-10-05, 00:06   #2 (permalink)
Ruthless
V.I.Member

Ruthless Avatar

Katılım tarihi: 30.05.02
Nereden: İzmir
Bende MD player var md player max 128kbit alıyor diye biliyorum yani en azından bnmki öyle cunku ben bilden cd ye cekiyorum muzik setinden optic kabloyla iletiyorum...mp3 playerlarda sarkı kaç kbit ise o kdr atabiliyorum sana önerim sadece mp3 player kullanman cunku ben bezdim bilden cd ye cd den md ye ohoooo
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-11-05, 15:58   #3 (permalink)
HCD
New Member

HCD Avatar

Katılım tarihi: 05.11.05
Nereden: Kocaeli
MD hakkında özet bilgi

Ben 2001 yılından beri MD kullanıyorum.MD'ye kayıt formatı attrac3'tür.Bu format da tek değildir.Birden fazla attrac3 formatı var.en düşük attrac3 64 Khz ile mp3'ün altında bir kalitede olup diğer formatlar 128 KHz'den (yaygın mp3frekansı) daha yüksektir.Ayrıca dosyaların kapladığı yer bakımından mp3'ten daha avantajlıdır. Ama yeni MD almayı düşünüyorsan tavsiye etmiyorum. Çünkü MD 'ye şarkı yüklemek için ek bir program (Jukebox) yüklemek gerekiyor.Bu da şarkıyı alacağın her bilgisayara yüklü olması gerektiğinden zahmetli ve tercih edilmiyor.Ayrıca MD'lerdeki şarkıları bilgisayara aktarmak mümkün değil.Bunun yerine iPOD'lar da hem bilgisayara aktarmak hem de bilgisayara aktarmak sürükle-bırak yöntemiyle kolayca yapılıyor.

[FONT="Book Antiqua"] [/FONT]DEĞİŞMEYEN TEK ŞEY DEĞİŞİMDİR
HCD çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-11-05, 18:37   #4 (permalink)
Caesar
V.I.Member

Caesar Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 16.09.02
Nereden: Constantinepol
ikisini de kullandım ama kullandıım mp3 player çok kaliteli bi marka deildi. md player ın sesi oldukça net ve temizdi tabi kullandıın kulaklıkta çok önemli. amma md player a şarkı kaydetmek işkence o yüzden mp3 player çok daha pratik ve kullanımı kolay
Eski 05-11-05, 18:46   #5 (permalink)
magic_ocean
hARDWAREMANIAC

magic_ocean Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 08.10.04
Nereden: İstaNbul'un HerYErinde
Blog Mesajları: 1
Resimler: 1
mp3 player tabıkı copy-paste yaparak bitiyor olay md ile ugrasamazssın bosver rahatı varken ve mp3 playerda alıcaksan en az 512mb olsun
Eski 05-11-05, 21:46   #6 (permalink)
xindapub
Silver Member

xindapub Avatar

Katılım tarihi: 08.04.05
mp3 player kullanıyorum guzel yanı senın pcden yukledığın sarkıyla es değer asğı yukarı ses bence 512 az bu dönemde 1 gb...tamam abarttım glb. 512 mutlaka
xindapub çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-11-05, 22:27   #7 (permalink)
Simplicity
V.I.Member

Simplicity Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 26.03.05
Nereden: hezeyanlarda...
Resimler: 2
ses kalitesi bi noktadan sonra bitiyor;
wma nın bi formatı var "değişken bit hızı" ile matamatiksel olarak %100 garantili kayıpsız ses. 800 ila 900 kbps civarında bit rate var, ama hem cd leri bu formata çevirmek vakit alıyor hemde zaten mp3 de yada wma da 128 kbps de bu kaliteye çok çok yakın bi sonuç alınıyor, hatta 192 kbps kullan sorunu kökten çöz... ama şu varki cd nin orjinalliği, dönüştürme yapan codect in kalitesi cihazda kullanılan decoder in kalitesi, kulaklıklar, cihazın pre amfi çıkışının kalitesi falan filan ne olursa olsun %100 kaliteyi yakalayamıyoruz. ama buna en yakını ve konforlusu bence mp3 & wma ile 192 kbps dir...
cihazlara copy & paste ile atabilirsiniz, windows media player 10 un gelişmiş kitaplığı ile otomatik senkronize gibi konforları da var... (siz keyfinize göre playlist yapın o şarkıları filtrelesin ve cihazı bilgisayara taktığınızda dosyalar otomatik olarak mp3 player e atılsın benim en sevdiğim özellik)...
tabi @xindapub un dediği gibi yüksek kapasiteli cihaz almak her zaman daha iyi
Eski 06-11-05, 12:38   #8 (permalink)
pcdata76
Power Member

Katılım tarihi: 30.05.02
Nereden: Ankara,Izmir
eger buyuk kapasiteli microdrive li(2GB,4GB en az) bir cihaziniz varsa arkadasin bahsettigi lossless wma Wav(orijinal cd)ile ayni kalitededir ayni RAR,ZIP gibi kayipsiz sikistirma formatidir,eger cd lerinizden wma yapip onlari player'a atacaksaniz bu yontem daha iyi bence.
Celeron 1100A@1463-640MB SDRAM-120 GB Samsung 7200 8MB HDD-128MB HIS Radeon 9000 Pro-LG 16X DVDROM-PHILIPS 1640P DVDRW-Creative Live Value-250W FSP PSU-15" Fujitsu-Siemens 383V FA TFT LCD-3Com 3C905B TX 10/100
pcdata76 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-11-05, 21:35   #9 (permalink)
arundar
Rookie Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.08.05
Nereden: istanbul
Resimler: 15
md mp3 e karşı

MD teknolojisi 1998 den beri kullanılıyor ve günümüze kadar bir çok değişikliğe uğradı ben 2yıldır kullanıyorum önceden pahalı olduğu için beklemek zorunda kaldım şu an ki yeni modellerde atrac 3 plus ve 1gb lık disk desteği kullanılıyor.

Gelelim iyi yanlarına :
1-atrac 3plus mp3 den daha iyi ses kalitesine sahip ve daha az yer kaplıyor.
2-hard diskli bir mp3 çalar almayacaksan md nin kapasiyesi oldukça yüksek 1gb lık diske 45cd kopyalıyabiliyosun ortalama 720 parça diskin fiyatı da 1 gb lığı bilmiyorum ama 700mb lık olanı 4ytl. gibi çok düşük bir fiyatı var ve 1000 kullanımlıktır.
3-Pil ömrü oldukça yüksek ben hydride şarj edilebilir pil kullanıyorum ayda bir şarj ediyorum ortalama 60 saat kesintisiz müzik dinlenebiliyor.
4-ses çıkışı olan her cihazdan kayıt yapabilirsin ben bir çok cihazdan kayıt yaptım dvd cd player ve digiturkten bile ses kalitesi oldukça iyiydi.

Ve kötü yanları:
1-sadece müzik dinlemek için yapıldığından dolayı extra hiç bir özelliği yok sadece üst modellerde radyo var o kadar ondan da kayıt yapamıyosun
2-parça yüklemek eziyet sabırlı olmalısın
3-disk kullandığı için çok küçük değil büyükde sayılmaz aslında ama mp3 ler çok daha küçük kalıyo.

sonuç:
ses kalitesi ucuz mp3 çalardan çok daha iyi ipod un ilk versiyonuyla karşılaştırma yaptım aynı diyebilirim kulaklıkların kaliteside ipod la aynı değiştirerek kullandım ama bu sadece müzik dinlemek için zaten en çok kullanan kişiler profesyonel müzik le uğraşanlar.

ama mp3 playerların çok daha fazla özellikleri var parça yükleme işi oldukça basit ve özellikle ipod nano çok sağlam bi ürün.
arundar çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-12-05, 02:43   #10 (permalink)
HCD
New Member

HCD Avatar

Katılım tarihi: 05.11.05
Nereden: Kocaeli
Ancak şu an 1gb destekli mdler normal mdlere göre biraz daha pahalı yaklaşık 350-400 ytl arası bir tutarı var ama bu kadar parayı gözden çıkarıyorsan iPOD nano daha kullanışlı olur. i-river gibi markaların da klip oynatan-divx film seyredilebilen cihazları var (20 gb kapasiteli) tabi bunlar 500 ytl üzerinde...
HCD çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

MD Player mı yoksa MP3 Player mı daha kaliteli ses verir? ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
İşlemciler Hakkında Belki de Son Sorum sayborg2 İşlemciler 66 10-08-04 21:13
hl2 için ekran kartı upgrade?? byter Ekran Kartları 68 10-06-04 16:30

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 18:54.