+ Cevap Yaz
Results 1 to 10 of 10

orite-datron-onixon (acillll!!)

Bu sayfada Donanım kategorisindeki Çokluortam forumunda orite-datron-onixon (acillll!!) başlıklı konu tartışılıyor; Orite 5.0Mp,16Mb,4x Dj Zoom,1.5" TFT,SD 5.0 Mega Pixel Canon CMOS 2560x1920 - 2048x1536 - 1024x768 1.5 TFT LCD Aktif Ekran ...

Cool Member agleniance Avatar
    Katılım tarihi
    27.08.2003
    Nereden
    adana

orite-datron-onixon (acillll!!)

Orite 5.0Mp,16Mb,4x Dj Zoom,1.5" TFT,SD
    5.0 Mega Pixel Canon CMOS
    2560x1920 - 2048x1536 - 1024x768
    1.5 TFT LCD Aktif Ekran
    Resim Kalitesi Super Fine - Fine - Normal
    Hafıza 16 Mb dahili Harici Genişleme Yuvası SD Kart
    4x dijital zoom
    Video Kayıt 320x240 Çözünürlükte 18 sn. Video Kayıt İmkanı
    Dahili Flaş Auto, On, Off / (Kırmızı göz önleme)
    Web Cam 640x480 çözünürlük 24 fps
    Tv Bağlantısı Compozite Çıkış
    Pc Bağlantısı USB 1.1
    Driver Desteği Win98/WinMe/XP/2000
    Lens Panasonic
    Boyut 97mm (U) x 28mm (G) x 63mm
    .............................

Onixon 4.0mp,16mb,4x dijital zoom 1.5" TFT
    4.0 Mega Pixel (2304x1728) dijital kamera
    Sesli video kayıt özelliği
    TV'ye bağlanabilme izleme ekranı
    Resim koruma özelliği
    1,5" TFT renkli ön izleme ekranı tilebilir)
    4x dijital zoom er/Writer (Mass Storage)
    24 bit gerçek renk
    Flaş ve kırmızı göz önleme özelliği
    16MB bellek (512MB'a kadar yükseltilebilir)
    SD-MMC Card Reader/Writer (Mass Storage)
    Web kamera özelliği
    Düşük pil tüketimi
    Objektif kapağından açma kapama
    Şık ve ergonomik tasarım
    Paket İçeriği:
    - 4.0 MP dijital fotoğraf makinesi
    - Özel kılıf
    - USB kablo
    - TV kablosu
    - Taşıma askısı
    - 2 adet AA Alkalin pil
    - Türkçe kullanım kılavuzu
    - Kurulum CD'si
    ....................................

Datron 3.1mp,16mb,4x Dj.Zoom,1,6"TFT,SD Kart Yuvası
    3,1 Megapiksel
    1280x1024 Çözünürlük
    1,6"LCD Ekran
    4X Dijital Zoom
    16mb Flash bellek
    SD Kart yuvası destegi
    Web-Kamera fonksiyonu
    TV Ekranında izleme
    USB arabirim
    Windows 98/ME/2000/XP uyumlu
    93x56x38 mm, 120gr
    ...........................

bu aralar bir diji foto almayı dusunuyorm ama tabiki dusuk fiyatlı olanlar arası bir tercih yapma durumundayım malum ogrenci hali..
    sizce hangisini secmeliym? aradıgım ozeelikler su herkeste olan eski tip fotolardan daha iyi ceksin tabiki dijital olsun webcami olsun yani profesyonel bisi aramıyorm alilemle arkadaslarmla cektiim fotolar iyi gorunsun yeter...
    yukardakiler olablir mi? hangisini onerirsiniz ve bunlar dısında ne onerebilirsiniz???

Silver Member SpLeNDouR Avatar
    Katılım tarihi
    04.09.2003
    Arkadaşım,şu anda sahip olduğumuz(Ailecek) babamın aldığı Onixon 4.0 MP yani bahsettiğin Onixon.Bana sorarsan ben fazla memnun değilim.Neden???
    Çünkü bir resmi çekerken çok topraklamalı olarak yani resmin üstünde flashsızken toprak taneleri üstte görünüyor gibi gözüküyor.Flash 'ı çok sert yani bir flash la yakından (zoom suz) çektiğinizde insanın flashtan dolayı resimde yüzünün parladığı gözüküyor.Diğer herşeyi çok güzel.Artı Web-Cam olmasıda çok avantajlı.Bu bahsettiğim nedenlerden dolayı çokta fazla memnun değilim diyemem.Ayarlamayla bayada güzel(flashla)yani net.16 Mb dahili gelmesi güzel(orj. hafıza).Ama yinede karar senin.Sky Türkiye firması Disturibitorlüğünü yapıyor.Türkçe kullanım klavuzu geliyor.Alacağın alet birinde varsa incele,incelemeden alma....Onixon 3.1 için 4.0 Mp liden daha iyi fotoğraf çekiyor diyorlar.Sen bir Hepsiburada.com daki Onixonların yorumlarına bir bak.Yani yine karar senin.....

Katılım tarihi
    27.08.2003
    Nereden
    adana

tesekkur de..

orite nin 5mgpx olani var o nasıl acaba bugun bi de firstline adında bi markaya rastladım 3.1 mgpx ve ccd sensore sahip diger ozellikleri (webcam 16mb usb1.1 vs..)aynı ve fitaı 60 70 milyon daha ucuz ne dersiniz??

Silver Member SpLeNDouR Avatar
    Katılım tarihi
    04.09.2003
    Valla öbürküleri bilemem fakat fiyatı ucuz olanların kalitesinden ödün verilmiştir.Mpler önemlidir bunu unutma çünkü çözünürlük ne kadar yüksekse kalite o kadar fazladır.Sen alışveriş sitelerindeki ürünlerle ilgili yorumlara bakarak daha iyi fikir edinebilirsin.Yani yine yine karar senin....

¯`°²¤Platinum Member¤²°`¯ volcano2K Avatar
    Katılım tarihi
    04.07.2002
    Nereden
    Ataşehir/İstanbul
    Mpler önemlidir bunu unutma çünkü çözünürlük ne kadar yüksekse kalite o kadar fazladır.
    yahu ben 1.3 MP çekiyorum genelde 5 MP ile kalite farkı yok.Tek fark biri ekrana sığmıyor hayvan gibi bişii.Zaten küçültüp kullanmak gerekiyo Sadece yakın plan çekimlerde çok ufak bişii falan çekilecekse 5MP gerekebilir diyorum..
    ----VE BU KONUYLA İLGİLİ BAŞKA DA BİŞEY SÖYLEMEM! (FORREST GUMP)----

Katılım tarihi
    27.08.2003
    Nereden
    adana

tamam anliyorum da

su firstline hakkında bilgiye sahip olan yok mu? internette o kadar aradım ama tek bi sitede bile yok. hatta markanın kendi sitesi bile yok ancak kutusunda yazılı özellikleri baya ilginç 3.1mgpx+ccd sensor+usb2.0+webcam+4xdigital zoom+1dak sesli goruntulu cekim+1.6 ekran+.. falan filan die gidior ne diyosunuz?
    fiyatı 180 milyon ve altı taksit yapıolar carrefourda bundan iisi samda kaysı dicem ama markadan korkuyorm.. yakın fiata hp nin 2.1 mgpx llikleri falan var ama onlarda webcam filan var die yazmıo yani tum ozellikleri barındırmıo? ne diosunuz bi bilen yok mu su markayı...

New Member
    Katılım tarihi
    18.12.2003
    selam arkadas ben de ayni dertten muzdaribim ve bi çözüm bulamad?m hala
    ucuz yollu dijital kamera
    mustek alcam galiba ama hala kararsizim, sen alirsan bi makine yorumlarini yaz buraya.

Senior Member AMD.tr.*R.C.C* Avatar
    Katılım tarihi
    19.09.2002
    Nereden
    Istanbul

@ All...
    Şu 5MP denilen makinelerin efektif MPlerinin 5 MP olmadığını zannediyorum. O nedenle 5MP makine almayın. Bana sorarsanız, bu tip makineler birbirine çok yakın... Mercury, Orite, Datron... tarzı makinelerden hangisini alırsanız alın, resim kalitesi olarak sizi çok çok fazla tatmin etmeyecektir...(Eski Mercury kullanıcısı olarak biliyorum...) Fakat; "ben sadece gündüz güneşli havalarda, yada evde uygun ışıklı bir ortamda çekim yapacam" diyorsanız, Orite 3.1 MP ya da Mercury 3.1 MP makineleri alabilirsiniz. Bu makinelerle çekilmiş ve bastırılmış kimi fotoğraflar güzel sonuçlar veriyor...(Uygun ışıklı ortamlarda tabiki...)
    AMD Athlon64 3500+, ECS KN1 Extreme SLI, 2x512mb Kingston DDR-400 Ram, Leadtek PX6600GT TDH Extreme SLI, 160 GB Samsung HDD PATA, 40 GB Seagate HDD PATA, Hyndai L70-S, Geek ADSL Modem (Ethernet), ASUS Wireless Router, AIRTIES USB Wireless Dongle, Lexmark X1130 All-in-One Printer, Nikon D50 DSLR Camera, Canon EOS 3000N Analog Camera, Nokia N90, Logitech Z5400 5.1 6 Ch. Speaker

Silver Member nautica Avatar
    Katılım tarihi
    25.12.2002
    Nereden
    istanbul
    megapikselinden öte lens tipi daha iyi cmos lensler çok ışık istiyo ccd lensler daha az ışıkla daha iyi sonuç veriyo fiyatlarıda daha pahalı
    intel centrino 1.73 512 ddr 533mhz ram Philips ed 16dvds external dvd writer

Katılım tarihi
    27.08.2003
    Nereden
    adana

ve aldım

uzun uzun araştırmalar sonucunda firstline marka bi digi cam aldim. insanlara onerim eger ucuz bir makine ariyorlarsa kesinlikle bunu almalarıdır. diger makinelerin ucuz olanlarının cogu cmos sensorlu. Bunu carrefourda bulabilirsiniz baska bi yerde yok fransız markası. yılbasından once bi kampanya yapmıslardı 6 ay vadesiz taksit de yapıolar isine gelen bole de tercih edebilir.
    makinenin ozelliklerine gelince :
    3.3 mgpix ccd sensor 3.1 efektif
    16mb hafıza
    şarzlı pil 2 tane
    kırmızı göz önleme
    1.6'' ekran
    4x digital zoom
    2yıl garanti..
    falan filan diger kucuk seyler standart zati..
    makineyi 2 haftadır kullanıyorum ve baya memnunum bi tek çok yakın çekimlerde hafif parlama yapıyor ama bunu da zati cd de gelen programla hallediosunuz.
    hadi bakem benden bu kadar.

+ Cevap Yaz

Reklam

Reklam 2
Reklam 3