Bu sayfada Donanım kategorisindeki Çokluortam forumunda PHILIPS 5.1 CENTER SPEAKER SORUNU(aciiil) başlıklı konu tartışılıyor; SLMLAR philips 5.1 speaker ve Creative 5.1 sound blaster live ses kartım var uyum sorunumu bilmiyorum ama center speakerdan ses ...
SLMLAR philips 5.1 speaker ve Creative 5.1 sound blaster live ses kartım var uyum sorunumu bilmiyorum ama center speakerdan ses alamıyorum. tüm forumları gezdim ama tatmin edici bi cevap alamadım. cmss ayarları nedir ve nasıl yapılıyor bunun da bir etkisi olduğunu sanmıyorum.
Speakerları test ettiğimde centerdan ses geliyo ancak ne filmlerde ne de mp3 dinlerken hiçn ses yok 5.1 surround programlarımı yoksa driver mı gerekli bilmiyorum acilen beklemekteyim
teşekkürler şimdiden
bende yani audigy ls ses kartı aldım. media player winamp'de falan 2+1 ses alıyorum bunu nası düzeltebilirim?[winampta hardware acc.'i açtım ama bişi deişmedi]
SLMLAR philips 5.1 speaker ve Creative 5.1 sound blaster live ses kartım var uyum sorunumu bilmiyorum ama center speakerdan ses alamıyorum. tüm forumları gezdim ama tatmin edici bi cevap alamadım. cmss ayarları nedir ve nasıl yapılıyor bunun da bir etkisi olduğunu sanmıyorum.
Speakerları test ettiğimde centerdan ses geliyo ancak ne filmlerde ne de mp3 dinlerken hiçn ses yok 5.1 surround programlarımı yoksa driver mı gerekli bilmiyorum acilen beklemekteyim
teşekkürler şimdiden
Dostum ben de de creative sound blaster audigy 2 ve creative 6.1 6600 var
Fakat ben de bir türlü çözemedim. Ama şöyle bir çözüm yolu var : Power dvd 5 veya üstü versionlarında center'den de ses alabilirsin.
Center dan ses alabilmen için iki şart gerekir. Birincisi kolonlar ile ses kartın birbirine digital olarak bağlı olmalı. İkincisi de izlediğin veya dinlediğin ses kaynağı digital kayıt olmalı. Bu ikiside mevcut ise ve sen hala ses alamıyorsan software'in bir yerlerinde digital input seçilmemiş olabilir.
[FONT=Verdana]!!<<Mühim olan kullanıcıdır>>!![/FONT]
2 gün önce bende philips mms 5.1 ses sistemi aldım benimde center hoparlörümden ses çıkmayınca internette baya bir çözüm yolu aradım ararkende bu siteyi buldum sanırım yukarıda yazan arkadaşla aynı sorunu paylaşıyoruz ben sorunu çözdüm belkide arkadaşda çözmüştür ama ben yinede nasıl çözüldüğünü anlatayım hem ham bu arkadaş için hamde ileride aynı sorunula karşılaşabilecek arkadaşlar için
ilk önce creative play centerı açıyoruz (başlat-programlar-creative-creative play center-creative play center) eax kontrolün hemen solundaki oka tıklayıp sağa açılan pencereyi açıyoruz.burada sol alt tarafta küçük bir yazıyla "cmss" yazıyor üzerine tıklayıp "on" yaparsak center hoparlörümüz çalışıyor olacaktır
yardımcı olabildiysem ne mutlu bana hepinize kolay gelsin.....
sorunun kaynağı ise mp3 yada divx, mpeg vs dosyalarda ses streo olduğu için center dan ses alamazsın, tüm hoperlörlerden ses alman için DVD film gibi 5.1 ses destekli bir ortam yürütmelisin,
CMSS ayarları streo sesleri sanal olarak 5.1 e çevirir, tüm hoparlörlerden bu şekilde ses alabilirsin, ama yinede gerçek bir 5.1 ses değildir,
CMSS açık veya kapalıyken ses kalitesinde bir değişme fark edeceksin, bazı durumlarda CMSS kapalıyken kulağa daha hoş gelebilio parçalar,
BENDEDE BÖYLE Bİ SORUN VAR BENDE ARKA HOPARLÖRLERİMDEN SES ALAMIYORDUM. SONRA Bİ ŞEKİLDE SORUNU ÇÖZDÜM.
AMA ŞİMDİDE WİNAMP ÇALARKEN SES GELMİYO ARAKALARDAN, MEDİA PLAYER ÇALARKEN SORUN YOK AMA.
Dostum ben de de creative sound blaster audigy 2 ve creative 6.1 6600 var
Fakat ben de bir türlü çözemedim. Ama şöyle bir çözüm yolu var : Power dvd 5 veya üstü versionlarında center'den de ses alabilirsin.
Ancak power dvd 5 ve üstünün altyazı problemi var coğu divx film,in altyazısını göstermiyor
en başta cmss ayarlarını
creative nin kendi play center i mi ne vardı
orada alt tarafta yazıo onu tıklayıp aktif ya da pasif yapabilirsiniz
kısayol tuşu da ctrl+alt+N olması lazım dı galiba
winampta da out put çıkışı ayarlarda belki direct olarak bi ayarı mı ne vardı ondan kaynaklanabilir
onu da winampın istesinde plug-in leri var düzeltebilirsiniz