Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Çokluortam »

PHILIPS 5.1 CENTER SPEAKER SORUNU(aciiil)

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Çokluortam forumu altında PHILIPS 5.1 CENTER SPEAKER SORUNU(aciiil) başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "SLMLAR philips 5.1 speaker ve Creative 5.1 sound blaster live ses kartım var uyum sorunumu bilmiyorum ama center speakerdan ses ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 24-10-04, 20:39   #1 (permalink)
karas
New Member

Katılım tarihi: 24.10.04
Nereden: ADANA
PHILIPS 5.1 CENTER SPEAKER SORUNU(aciiil)

SLMLAR philips 5.1 speaker ve Creative 5.1 sound blaster live ses kartım var uyum sorunumu bilmiyorum ama center speakerdan ses alamıyorum. tüm forumları gezdim ama tatmin edici bi cevap alamadım. cmss ayarları nedir ve nasıl yapılıyor bunun da bir etkisi olduğunu sanmıyorum.
Speakerları test ettiğimde centerdan ses geliyo ancak ne filmlerde ne de mp3 dinlerken hiçn ses yok 5.1 surround programlarımı yoksa driver mı gerekli bilmiyorum acilen beklemekteyim
teşekkürler şimdiden
karas çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-10-04, 23:59   #2 (permalink)
Maedhros
Senior Member

Maedhros Avatar

Katılım tarihi: 29.04.04
Nereden: Krynn
bende yani audigy ls ses kartı aldım. media player winamp'de falan 2+1 ses alıyorum bunu nası düzeltebilirim?[winampta hardware acc.'i açtım ama bişi deişmedi]
Maedhros çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-10-04, 00:49   #3 (permalink)
Maedhros
Senior Member

Maedhros Avatar

Katılım tarihi: 29.04.04
Nereden: Krynn
lol sorun yok tmm
Maedhros çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-10-04, 22:00   #4 (permalink)
dEli_vERy
Rookie Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 28.07.04
Nereden: İstanbul/Aksaray
Alıntı:
karas tarafından iletildi.
SLMLAR philips 5.1 speaker ve Creative 5.1 sound blaster live ses kartım var uyum sorunumu bilmiyorum ama center speakerdan ses alamıyorum. tüm forumları gezdim ama tatmin edici bi cevap alamadım. cmss ayarları nedir ve nasıl yapılıyor bunun da bir etkisi olduğunu sanmıyorum.
Speakerları test ettiğimde centerdan ses geliyo ancak ne filmlerde ne de mp3 dinlerken hiçn ses yok 5.1 surround programlarımı yoksa driver mı gerekli bilmiyorum acilen beklemekteyim
teşekkürler şimdiden

Dostum ben de de creative sound blaster audigy 2 ve creative 6.1 6600 var
Fakat ben de bir türlü çözemedim. Ama şöyle bir çözüm yolu var : Power dvd 5 veya üstü versionlarında center'den de ses alabilirsin.
dEli_vERy çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-10-04, 14:06   #5 (permalink)
Cornellius
Member

Cornellius Avatar

Katılım tarihi: 02.08.04
Nereden: iSTANBUL
Center dan ses alabilmen için iki şart gerekir. Birincisi kolonlar ile ses kartın birbirine digital olarak bağlı olmalı. İkincisi de izlediğin veya dinlediğin ses kaynağı digital kayıt olmalı. Bu ikiside mevcut ise ve sen hala ses alamıyorsan software'in bir yerlerinde digital input seçilmemiş olabilir.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-03-05, 21:49   #6 (permalink)
iwaly132
New Member

Katılım tarihi: 05.03.05
onthe fire center sorunu

2 gün önce bende philips mms 5.1 ses sistemi aldım benimde center hoparlörümden ses çıkmayınca internette baya bir çözüm yolu aradım ararkende bu siteyi buldum sanırım yukarıda yazan arkadaşla aynı sorunu paylaşıyoruz ben sorunu çözdüm belkide arkadaşda çözmüştür ama ben yinede nasıl çözüldüğünü anlatayım hem ham bu arkadaş için hamde ileride aynı sorunula karşılaşabilecek arkadaşlar için
ilk önce creative play centerı açıyoruz (başlat-programlar-creative-creative play center-creative play center) eax kontrolün hemen solundaki oka tıklayıp sağa açılan pencereyi açıyoruz.burada sol alt tarafta küçük bir yazıyla "cmss" yazıyor üzerine tıklayıp "on" yaparsak center hoparlörümüz çalışıyor olacaktır
yardımcı olabildiysem ne mutlu bana hepinize kolay gelsin.....
iwaly132 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-03-05, 11:49   #7 (permalink)
hobbyrc
Rookie Member

Katılım tarihi: 06.03.05
Creative Özelliklerinden CMSS yi active yap sorun çözülür. Mp3 dinlerkende 5 kolondan yararlanabilirsin...
[FONT=Tahoma]Intel P4 3.0 775P 1Mb L2 Cache - ASUS P5P800 Mainboard - HIS Excalibur 256mb ATI 9600XT Turbo - Creative Sound Blaster AudiGY LS - Creative Inspire 5200 5.1 - Seagate SATA 7200.8 200Gb Hdd - Kingston 512Mb 400Mhz Single - Philips 16X +/- DVD RW - LG 52X - Asus Black Chassis Case - 17" Samsung SyncMaster 793DF [/FONT]
hobbyrc çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 10-03-05, 19:59   #8 (permalink)
Volkan
Administrator

Volkan Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 16.06.04
Nereden: Zürih - İsviçre
Resimler: 3
tamam sorunun çözümü yamışsınız,

sorunun kaynağı ise mp3 yada divx, mpeg vs dosyalarda ses streo olduğu için center dan ses alamazsın, tüm hoperlörlerden ses alman için DVD film gibi 5.1 ses destekli bir ortam yürütmelisin,

CMSS ayarları streo sesleri sanal olarak 5.1 e çevirir, tüm hoparlörlerden bu şekilde ses alabilirsin, ama yinede gerçek bir 5.1 ses değildir,

CMSS açık veya kapalıyken ses kalitesinde bir değişme fark edeceksin, bazı durumlarda CMSS kapalıyken kulağa daha hoş gelebilio parçalar,

kısaca bu bi sorun değil aslında,
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-03-05, 15:43   #9 (permalink)
PC_MANIA
Rookie Member

PC_MANIA Avatar

Katılım tarihi: 24.02.05
Nereden: İstanbul
BENDEDE BÖYLE Bİ SORUN VAR BENDE ARKA HOPARLÖRLERİMDEN SES ALAMIYORDUM. SONRA Bİ ŞEKİLDE SORUNU ÇÖZDÜM.
AMA ŞİMDİDE WİNAMP ÇALARKEN SES GELMİYO ARAKALARDAN, MEDİA PLAYER ÇALARKEN SORUN YOK AMA.

NEDEN DİR BEN HALA ÇÖZEMEDİMMM.

BİLENLER YARDIM LÜTFENNN...
PC_MANIA çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-03-05, 23:36   #10 (permalink)
eeprom
Member

eeprom Avatar

Katılım tarihi: 22.02.05
Arkadaşlar bendede aynı sorun var bu CMSS'yi bulamıyorum..5+1 kullanıyorum yardım lütfen..Kolay gelsin..
[/FONT]

eeprom çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-05-05, 20:30   #11 (permalink)
bbb
Rookie Member

Katılım tarihi: 07.05.05
Nereden: ist
selam

Alıntı:
dEli_vERy tarafından iletildi.
Dostum ben de de creative sound blaster audigy 2 ve creative 6.1 6600 var
Fakat ben de bir türlü çözemedim. Ama şöyle bir çözüm yolu var : Power dvd 5 veya üstü versionlarında center'den de ses alabilirsin.

Ancak power dvd 5 ve üstünün altyazı problemi var coğu divx film,in altyazısını göstermiyor
bbb çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-05-05, 10:04   #12 (permalink)
bbb
Rookie Member

Katılım tarihi: 07.05.05
Nereden: ist
Alıntı:
bbb tarafından iletildi.
Ancak power dvd 5 ve üstünün altyazı problemi var coğu divx film,in altyazısını göstermiyor
Bunun olayı bilen veya çözebilen varmı?
bbb çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-05-05, 18:56   #13 (permalink)
Blick
hARDWAREMANIAC

Blick Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 21.09.04
Nereden: Güneşli
Resimler: 10
en başta cmss ayarlarını
creative nin kendi play center i mi ne vardı
orada alt tarafta yazıo onu tıklayıp aktif ya da pasif yapabilirsiniz
kısayol tuşu da ctrl+alt+N olması lazım dı galiba
winampta da out put çıkışı ayarlarda belki direct olarak bi ayarı mı ne vardı ondan kaynaklanabilir
onu da winampın istesinde plug-in leri var düzeltebilirsiniz
Blick çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 20:27.