Bu sayfada Donanım kategorisindeki Çokluortam forumunda SANAL KLAVYE??? başlıklı konu tartışılıyor; Yav arkadaşlar bu sanal klavye hakkında bilgi sahibi olan varmı??
Ben çok merak ediyorum. bir yerde 2003 te üretileceği yazıyordu ...
Yav arkadaşlar bu sanal klavye hakkında bilgi sahibi olan varmı??
Ben çok merak ediyorum. bir yerde 2003 te üretileceği yazıyordu celluon firması baya bi ilgili bu işle ama ben pek fazla birşey bulamadım.
Ayrıca sanal klavyenin kullanım sahası mobil cihazlar gözüküyor ne yani biz monitörümüzün önüne koysak olmazmı???
Birde sanal klavye var aynı şekilde mousede olabilir gibime geliyor.
cebit 2004 te siemens cep telefonunda gördüm.telefondan bi zemine kırmızı renkte klavye yansıtıyordu .ordaki bi tuşa basınca telefonda gösteriyordu valla çok şaşırdım.arkadaşa hadi gidelim bunlar aşmış dedim.............
bahsettiğin şey bu sanırım.Dergilerde de sık sık yer veriliyordu....
Eğer bilgisayar monitörleri neredeyse ortadan kaybolacak kadar küçülebiliyorsa, klavyeler neden küçülmesin. Bu yakında gerçekleşecek gibi görünüyor. İki farklı şirket prototip olarak sanal klavye projesi üzerinde çalışıyorlar.
PDA’lar, tablet PCler ve cep telefonları gibi mobil araçların bağlanması amacıyla tasarlanan sanal klavye, gerçekten de sanal bir yapıya sahip. Alıştığımız palstik ağarlıklı malzemeler yerine bir lazer ışını masa ya da düz bir zemin üzerine kırmızı ışıkla bir klavye resmi çiziyor. Dijital kameralarda kullanılanlara benzer bir sensör aynı noktaya gönderilen kızıl ötesi ışının yansımasını takip ediyor bu sayede hangi tuşlara basmaya çalıştığınızı algılıyor. Bu teknoloji sayesinde bir gün benzer kalvyeler bütün kablosuz cihazlara eklenecek ve kullanılmadıkları zaman kendiliğinden ortadan kaybolacaklar.
hah aynı o klavyeden.vahşet bişey.fuardaki siemens yetkilileri yakında havaya yazı yansıtan(bu cep telefonu numarasıda olabilir) telefonlar çıkacakmış.düşünsünize