CREATIVE - X-FI ELITE PRO
Bu ürünü düşünüyorum. Ev kullanıcısı için çok mu?
(Para sorun değil)
Bu sayfada Donanım kategorisindeki Çokluortam forumunda SES KARTI SEÇEMİYORUM başlıklı konu tartışılıyor; CREATIVE - X-FI ELITE PRO Bu ürünü düşünüyorum. Ev kullanıcısı için çok mu? (Para sorun değil)...
CREATIVE - X-FI ELITE PRO
Bu ürünü düşünüyorum. Ev kullanıcısı için çok mu?
(Para sorun değil)
Bazıları hayatı dolu dolu yaşar. Bazıları ise yavaşça akıp geçmesini bekler. Ama hayatı biryerlerde yakaladın mı, işte O zaman muhteşem birşey olur
Öncelikle ne iş için kullanacaksın hocam? Benim fikrim biraz "fazla" bir ürün olduğu yönündeAncak dijital bir ses sistemin varsa tercih edilebilir bir ürün.
Logitech Z5500 için.
Tonla para vereceğin ekstraları kullanacaksan çok değil , kullanmıyacaksan acaip fuzülü bir kart.
Hiç gerek yok
Bir arkadaş bu kartın kutusunda ki çıkışları bas gitar gibi harici müzik enstrümanları takacaksam işe yarayacağını söyledi.
Benim böyle meraklarım yok. Sadece ses kalitesini maksimum istiyorum.
Aynı özelliklere sahip başka bir kart uygun fiyata varsa tavsiye eder misiniz?
gerek yok gerçekten z5500 sadece filmlerde seçiyor coax veya optic bağlantıyı bnde geçen ay aldım. O kadar altın coax aldım (piyasada altın uçlu coax da bayağı bir zor bulunuyor en sonunda bir yere yaptırttım) ama deymediğini düşünüyorum onca zahmete ... creative 5700 de coax kablo ile bağlantı yapıldığında digital output only seçeneği işaretlendiğinde her şeyi dinleyebiliyordunuz ancak z5500 de böyle değil olmasına da gerek yok sesi zaten çok çok farklı ... Bence extreme music alman yeterli olacaktır biraz bak google'da falan zaten bu sistemen önerilen kart da o bende şu an Audigy ES var deiştirmeye gerek görmüyorum çok temiz ses alıyorum ancak Audigy serisi sahibi değilsen kesinlikle extreme music'e terfi et ...
a.k.a. the_bibe
Bir de dijital bağlı olan Z5500 ümde ses gecikmeleri yaşıyorum. Müzik veya oyunlarda problem yok ama mesela Windows açılış ses, MSN msj uyarı sesleri ya geç geliyor veya hiç gelmiyor. Optik ve Coax bağlantıları denedim sonuç aynı.
Arkadaşım onboard ram olan ses kartlarında bu sorunu yaşamayacağımı söylemişti. O yüzden üst uçta yer alan ses kartlarını araştırıyorum.
CHIP Dergisi Vista piyasaya ilk çıktığında:
"Creative Xi-Fi ses kartlarında bulunan EAX özelliği Vista' da sürücü olarak desteklenmeyecek"
yazmıştı. O yüzden Xi-Fi serisine tedirgin yaklaşıyorum. Vista' dan başka bir sistem kullanmıyorum.
alla alla son teknoloji vista nasıl desteklemez ... ilginç böyle bir şey duymadım ama onboard 'la z5500 kullanıyorsan %50 performans aldığına garanti veririm ne olduğu farketmez bnm boardda creative 7.1 24bit var gene de ses kalitesi netliği çok azalıyor onboard'a bağlayıp da denedim ... Yani kesinlikle geçmen gerekiyor Audigy veya Xi-Fi serisine ama eminsen EAX sürücülerinin desteklenmeyeceğinden bulabilirsen sıfır Audigy ZS 7.1 serinin en güzel ses veren kartı... Ama bn hala Extr. Audio 'dayım arkadaşta dinledim z5500 ile ses çok kaliteli bir de kristalize seçeneği var mp3 dinlerken aklın durur sesin netliği gerçekten değişiyor ... Ama işte dediğim gibi Xi-fi olmazsa Audigy zs 7.1 ...
Chip Vista Özel sayısı elimin altında ve eminim.
o zaman Audigy ZS 7.1 derim kesin bak google'dan arat donanım haber'de çok geniş bir inceleme var Audigy zs vs extreme audio die bende orada okudum detayları işte 1 ay önce araştırırken... Orada da elinde zs olanların değiştirmesine gerek olmadığı ancak sıfır alacakların xtrm almaları tavsiye ediliyor tüm + ve - leri oradan okuyabilirsin ...
P.S. yakın zamanda vistaya bi sp gelecek belki bir fix gelir ?
CHIP Dergisi yama bile düşünülmediğini de yazmıştı.
Microsoft ile Creative in bir sürtüşmesi var. Bende ki Zen Micro' nun Vista driver ı bile yok. Creative çıkarmamış.
USB disk olarak bile görmüyor.![]()
CRM Daily | Vista's First Service Pack Coming Soon
Top Tech News
iki farklı sitede aynı haber... Google'da da bak bnm arkadaş söylemişti kontrol etmemiştim ama 14 Ağustos'ta geleceği yazıyor tabi doğruluğu tartışılır gecikedebilir...
Ben hala geçmedim geçmeyecem sanırım bnm webcami ve tv kartını tanımıyor ... Bence daha işi var vista'nın...
Bu arada internette araşıtrdım ve sadece Xi-Fi serisinin eax desteği olacağı yazıyor bir makalede yakında ma ne kadar yakında belli değil ingilizcen varsa okuyabilirsin çok uzun
bit-tech.net | Vista will support EAX after all