Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Çokluortam »

Video capture icin tv karti yeter mi yoksa video capture card daha iyi mi olur?

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Çokluortam forumu altında Video capture icin tv karti yeter mi yoksa video capture card daha iyi mi olur? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Tv karti alamaya niyetlendim ama esas video capture amaciyla alicam. Baya bi arastirinca dahada kafam karisti. Kimi yerde video capture ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 16-07-02, 12:18   #1 (permalink)
limelight
New Member

Katılım tarihi: 13.07.02
Video capture icin tv karti yeter mi yoksa video capture card daha iyi mi olur?

Tv karti alamaya niyetlendim ama esas video capture amaciyla alicam. Baya bi arastirinca dahada kafam karisti. Kimi yerde video capture kartlarina o kadar para vermeye gerek yok deniyo ama ben pek anlayamadim bu olayi. Video capture kartlariyla daha kaliteli capture yapilamiyo mu? Yapilamiyosa neden video capture karti diye bi urun var. Amac sadece zamandan kazanmak mi? Falan filan boyle gider bu konu. Biraz kafam karisti bu konuda.

Ne turkce ne yabanci, tv kartiyla video capture kartlari arasindaki avantaj ve dezavantajlari anlatan aciklama bulamadim. Cok aciklama var ama ikisi arasinda karsilastirma yapmiyolar. Malum fiyatlarda cok farkli.

Bu konuda bilgi lutfen.
limelight çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-07-02, 19:16   #2 (permalink)
MaydanoZ
Member

MaydanoZ Avatar

Katılım tarihi: 16.07.02
Elbetteki Capture kartları bu iş için biçilmiş kaftan ancak;
Bu işi nekadar sıklıkla yapacağınız ve görüntü kalitesinin yüksekliği gibi kriterleri belirleyip bir alım yapmanız gerekiyor.

Ancak FlyVideo nun yeni modellerinin üzerinde mpg1 capture chip i bulunuyor.

Bu konu geçenlerde PCMAGAZIN de incelenmişti isterseniz web sitesini bir gözden geçirin.Ama bu işi tv kartı ile çözmeyi düşünüyorsanız, aşağıdaki link'e de bakın.

http://www.lifeview.com.tw/english/f...20dv3000_e.asp
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-07-02, 02:33   #3 (permalink)
VERTİGO
Cool Member

VERTİGO Avatar

Katılım tarihi: 12.04.02
Nereden: Istanbul
Capture yapacağın şey nedir?

Limelight biraderim,
Habire bu konuda topic açtığına göre zannedersem değerli birşeyleri capture için kart arıyorsun.Ev kullanıcısı için tv&capture kartlarının çoğu bt878(848de olabilir) çipi kullanıyor.Bence sen paraya kıy biraz daha ver,değerli anlarını kayıt için profesyonel capture kartı al,bir defa alınıyor böyle şeyler.Onlarda da zaman zaman kampanyalar var veya 2.el de bulabilirsin.Fly Tv aldım memnun değilim hatırlatayım tekrar.
VERTİGO çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-07-02, 03:39   #4 (permalink)
limelight
New Member

Katılım tarihi: 13.07.02
gezi videolari ama esas iyi capture yapabilirsem D8 kameradan yapicam.

ailemin cektigi baya bi bant var. ilk basta bunlar icin niyetlendim. eger memnun kalirsam baya bi kullanirim capture icin. D8 kameram var galiba DV ve D8 kameralar icin ayri kartlarda var dedigim gibi memnun kalirsam baya bi kullanilabilir kamerayla. herhalde bu forumdaki butun yazilari okumusumdur ama yinede bu kadar parayi video capture kartina veririm diyemedim, onun icin bi baslik aciyim dedim. sonucta elimde vhs bantlarda var D8 bantlarda var.
limelight çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-07-02, 05:22   #5 (permalink)
tegabion
Member

Katılım tarihi: 24.07.02
bu konu ile ilgili olarak ; ben ti4200 video in ekran kartı alıcam bu benim işimi görürmü video kaydetmek için.
tegabion çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-07-02, 09:43   #6 (permalink)
SEYFi256
Cool Member

SEYFi256 Avatar

Katılım tarihi: 25.01.01
Nereden: iSTANBUL / KARTAL
Lightbulb CAPTURE OLAYI...!

EV KULLANICISI İÇİN TV KARTI YETERLİDİR...BEN BİR ZAMANLAR VIDEO KASETTEN CD YE KAYIT İŞİNİ AVI DEN MPEG E ÇEVİREREK YAPIYODUM..VE KALİTE GAYET GÜZELDİ..AVI DEN MPEG ÇEVİRİCİ PROGRAMIDA İŞİ HIZLI VE KALİTELİ YAPINCA VCD İŞİNİ TİCARETE DÖNÜŞTÜRDÜM...VE TV KARTIM AVERMEIDA TV PHONE 98 with WCR ÇOK İYİ CAPTURE YAPIYODU SECRONİZE FİLANDA YOKTU... AH GÜNLER AH VALLA 30 DAKKA AVİYİ TAM 35 DAKKADA MPEG YAPIYODU PROGRAM...AMA ŞİMDİ BU YOLU UZUZ VE ZAMANDAN KAZANARAK GEÇEBİLİRSİN... GİT BİTANE AVERMEDIA MPEG II TV KARTI AL DİREK MPEG OLARAK VE VCD FORMATINDA İSTEDİĞİN KADAR SÜREDE VE SEKRONİZESİZ KAYIT YAPIYO 50 DOLARDA MAKUL Bİ FİYAT...UĞRAŞMADAN,İDEAL VE UCUZ...
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-07-02, 11:02   #7 (permalink)
SpAwN
Gold Member

SpAwN Avatar

Katılım tarihi: 19.06.01
Nereden: Turkey
Alıntı:
Originally posted by tegabion
bu konu ile ilgili olarak ; ben ti4200 video in ekran kartı alıcam bu benim işimi görürmü video kaydetmek için.
hemde fazlasıyla.

bende aver tv phone 98w/wcr var.
bu kart ile video kameradan pc ye kayıt yapmak için şöyle güzel ücretsiz bir prg bilen varmı?
SpAwN çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-07-02, 20:08   #8 (permalink)
SEYFi256
Cool Member

SEYFi256 Avatar

Cool CAPTURE OLAYI...!

Averin kendi programını kullanman yeterlitir... AVER TV STUDiO..!
SEYFi256 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-07-02, 20:15   #9 (permalink)
theONE
Power Member

theONE Avatar

Katılım tarihi: 03.04.02
Nereden: Ankara
Capture yapmak için VirtualDub isminde parasız ve çok güzel bir program var. Filmleri AVI olarak kaydediyor ve istediğin oranda sıkıştırma yapabiliyorsun. Bu şekilde çok uzun filmler çok az yer kaplıyorlar. Bunun yanında bir çok ayrıntılı özelliği de var. Kullanımına alıştıktan sonra başka capture programı aramazsın..

www.virtualdub.org
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-07-02, 02:52   #10 (permalink)
SpAwN
Gold Member

SpAwN Avatar

Katılım tarihi: 19.06.01
Nereden: Turkey
@seyfi256
Aver in ki yeterli deyil daha profesyonel prg ler gerekli bana.

@theONE
bunu duymuştum ama denemedim.
Birde bunu deneyelim bakalım nasıl mış.
sağol
SpAwN çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-07-02, 09:14   #11 (permalink)
SEYFi256
Cool Member

SEYFi256 Avatar

Lightbulb AVERMEDiA OLAYI...!

Alıntı:
Originally posted by SpAwN
@seyfi256
Aver in ki yeterli deyil daha profesyonel prg ler gerekli bana.

@theONE
bunu duymuştum ama denemedim.
Birde bunu deneyelim bakalım nasıl mış.
sağol
AVERiN YENi 4.21 SÜRÜMÜ SENiN iŞiNi GÖRECEKTiR...DiREK MPEG KAYIT YAPIYO KALiTEDE HiÇ FENA SAYILMAZ...TV KARTIN 98 with VCR OLSADA...
SEYFi256 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-08-02, 23:28   #12 (permalink)
supersonicbp
Rookie Member

Katılım tarihi: 01.08.02
Nereden: İstanbul/Ataköy
Alıntı:
Originally posted by theONE
Capture yapmak için VirtualDub isminde parasız ve çok güzel bir program var. Filmleri AVI olarak kaydediyor ve istediğin oranda sıkıştırma yapabiliyorsun. Bu şekilde çok uzun filmler çok az yer kaplıyorlar. Bunun yanında bir çok ayrıntılı özelliği de var. Kullanımına alıştıktan sonra başka capture programı aramazsın..

www.virtualdub.org
ben de virtualdub kullanıyorum gayet memnunum ben de vide klipleri capture ediyorum 320*240da gayet iyi sonuç veriyor divx5 ile.
supersonicbp çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-08-02, 10:58   #13 (permalink)
onoff
V.I.Member

onoff Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.08.01
Nereden: Kebap City
Bir ara Cinax'ın WinVCR programını kullanmıştım. İçinde MPEG1-2 kayıt için de ayarları vardı. 8-10 mb lık bir program. Yine aynı işi görebilecek Cyberlink'in PowerVCR programı var. Yalnız onda capture yapmamıştım. Beraberinde powerdvd vardı onu kullanıyordum.

New: Abit SG-80 (SIS 661FX Based LGA775 Micro ATX Mainboard FSB800, Dual DDR400, AGP8X, SATA150, 10/100 LAN, 5.1 CH Audio) --P4 2.66 GHz işlemci --512MB KINGSTON DDR400

Old:Asus P3V4X, Celeron 1100, 512 PC133, 40GB W.D. , 64MB FLY GeForce4MXSE, Miro PCTV (Vefat etti), Lucent 56K (40.000 de bağlanıyor) Modem, Vibra 128, LG 52X CDRom , Philips 52X CD-Writer, Philips 107E, Creat. SBS20,
onoff çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 20:40.