Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Ekran Kartları »

2600xt gddr4 güç tüketimi ?

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Ekran Kartları forumu altında 2600xt gddr4 güç tüketimi ? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "2600xt gddr4 ekran kartım var.Sorunum şu;önceleri açtığım oyunlarda(Crysis,Cod4) şimdi vpu recover hatası veriyor.Özellikle Crysis'de yüksek detayda oyuna girer girmez ya ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 05-09-08, 03:47   #1 (permalink)
sensei4134
New Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 04.09.08
Nereden: istanbul
Question 2600xt gddr4 güç tüketimi ?

2600xt gddr4 ekran kartım var.Sorunum şu;önceleri açtığım oyunlarda(Crysis,Cod4) şimdi vpu recover hatası veriyor.Özellikle Crysis'de yüksek detayda oyuna girer girmez ya da 2 dk sonra hata veriyor.düşük ayarlarda problem yok.Driverdan olma ihtimali üzerine catalyst 8,4 den 8,8'e kadar bütün driverleri denedim,sorun çözülmedi.Bilgisayarı ilk aldığımda böyle bir sorun yoktu.Crysisi uzun süre oynadığımda çok nadir bu hatayı vermiştir.Psu kaynaklı bir problem olabileceğinden psuyu değiştirmeyi düşünüyorum.Bu arada aopen 350Watt psu kullanıyorum.psuların zamanla aynı gücü veremediklerini,güç kaybı oluştuğunu okumuştum.
Sorum şu;2600xt gddr4 ekran kartının güç tüketiminin ne kadar olduğunu bilen var mı?boşta ve tam yükte..bilgilendirirseniz sevinirim.
sorun başka birşeyde olabilir ama benim aklıma gelen bu, Yeni bir psu almadan emin olmak istiyorum..
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.....
sensei4134 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-09-08, 04:01   #2 (permalink)
Tanarri
Senior Member

Tanarri Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 26.11.07
Nereden: silikon vadisi:P
Ynt: 2600xt gddr4 güç tüketimi ?

HD2600xt ve 2900xt bildim kadarı ile aşırı derecede güç tüketen kartlar (özelikle 2900xt) valla çevrende arkadaşlarının pc si varsa bence yada böle bi imkanın varsa onlardaki psu ile bi dene derim yani yeni psu alırsın oda olmaz insanı çileden çıkartır!.. ama yandaki siteminse ve okart varsa sana tavsiyem ki pcnin sağlınıda düşünüyosan en aşa 450watt lık bi psu önerirm misal HIGH POWER - HP 460 WATT yani sorun psu da dilse bile yüksek wattlı bi psu al çünki kar yapalım diyipde çok zarara uğrayan insan oluyo.. ve güzelim sistemin çope gidebilir
Tanarri çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-09-08, 04:04   #3 (permalink)
Tanarri
Senior Member

Tanarri Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 26.11.07
Nereden: silikon vadisi:P

bu arada öğrendimki ortalama 165watt yükte max 180watt demişler tabi bu kart ve markayada görede azda olsa farkedebilir fakat 160 la 180 watt arası dene bilir
Tanarri çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-09-08, 04:46   #4 (permalink)
sensei4134
New Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 04.09.08
Nereden: istanbul

Alıntı:
Tanarri tarafından iletildi. Mesajı göster
bu arada öğrendimki ortalama 165watt yükte max 180watt demişler tabi bu kart ve markayada görede azda olsa farkedebilir fakat 160 la 180 watt arası dene bilir
İlgine teşekkürler.Yalnız bu güç tüketimleri konusunda herkes başka birşeyler söylüyor.350Watt psunun böyle bir sisteme yeteceği gibi.İlk başta da yetiyor gibiydi ama ben yine de yetersiz olabileceğini düşünüyordum. Kimileri de 500-600Watttan bahsediyor.Sonuçta problemin kaynağı belli olsa çözümü kolay.İyi bir psu 150-200ytl alırız bir psu olur biter.Tahmin edebileceğiniz gibi para çok ta kolay kazanılmıyor,emin olmak lazım
sensei4134 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-09-08, 18:35   #5 (permalink)
tolgacem
hARDWAREMANIAC

tolgacem Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 02.01.06
Nereden: balıkesir
Resimler: 12

bilmeden arkadaşlara bilgi vermeyelim lutfen

2600xt 65nm ile uretilmiştir ve ek guc girişi yoktur.

pcı express slotundan max zaten nekadar guc cekebilicek?

2600xt 70w civarı ceker tam yukte
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-09-08, 18:36   #6 (permalink)
tolgacem
hARDWAREMANIAC

tolgacem Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 02.01.06
Nereden: balıkesir
Resimler: 12

bide sorunun için driverdan enable vpu recover daki tiki kaldır
tolgacem çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-09-08, 20:35   #7 (permalink)
gurkan
Moderator

gurkan Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 21.02.04
Nereden: Cybertron
Resimler: 4

Alıntı:
sensei4134 tarafından iletildi. Mesajı göster
2600xt gddr4 ekran kartım var.Sorunum şu;önceleri açtığım oyunlarda(Crysis,Cod4) şimdi vpu recover hatası veriyor.Özellikle Crysis'de yüksek detayda oyuna girer girmez ya da 2 dk sonra hata veriyor.düşük ayarlarda problem yok.Driverdan olma ihtimali üzerine catalyst 8,4 den 8,8'e kadar bütün driverleri denedim,sorun çözülmedi.Bilgisayarı ilk aldığımda böyle bir sorun yoktu.Crysisi uzun süre oynadığımda çok nadir bu hatayı vermiştir.Psu kaynaklı bir problem olabileceğinden psuyu değiştirmeyi düşünüyorum.Bu arada aopen 350Watt psu kullanıyorum.psuların zamanla aynı gücü veremediklerini,güç kaybı oluştuğunu okumuştum.
Sorum şu;2600xt gddr4 ekran kartının güç tüketiminin ne kadar olduğunu bilen var mı?boşta ve tam yükte..bilgilendirirseniz sevinirim.
sorun başka birşeyde olabilir ama benim aklıma gelen bu, Yeni bir psu almadan emin olmak istiyorum..
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.....
Idle 20-25 watt
Peak 45-50 watt

Baktığınız grafiklerin açıklamalarını da okumanızı tavsiye ederim. Gördüğünüz 180 watt da "overall/whole system power consumption" ibaresi vardır. Yani tüm pc nin çektiği güçtür gördüğünüz

Konu araçları

2600xt gddr4 güç tüketimi ? ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
ATI Hd 2600xt gddr4 yardım liarmaster Ekran Kartları 3 07-03-08 14:54
Anakart Güç Tüketimi murat guler Anakart 1 14-02-08 17:27
256 mb 2600xt gddr4 ekran kartı ve crysis dr_divx Ekran Kartları 20 31-12-07 12:48
vista enerji tüketimi ? cido Microsoft Vista 4 07-09-07 19:30
Güç tüketimi Jolly Moss Genel 0 23-10-05 17:04

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 21:20.