Bu sayfada Donanım kategorisindeki Ekran Kartları forumunda 4770 yerine hangisi? başlıklı konu tartışılıyor; Arkadaşlar geçen gün HIS 4770 aldım fakat performansından çok memnun değilim. Daha doğrusu kart çok iyi fakat benim bilgisayarımın diğer ...
Arkadaşlar geçen gün HIS 4770 aldım fakat performansından çok memnun değilim. Daha doğrusu kart çok iyi fakat benim bilgisayarımın diğer özellikleri çok iyi olmadığı için karttan tam verim alamıyorum sanırım, darboğaz sorunu yaşıyorum. Bu yüzden kartı geri iade etmek gibi düşünceler geçiyor aklımdan. Benim amacım kartın darboğaz yapmaması, yani yeni oyunları açsın fakat orta çözünürlükte low'da da olsa oynatsın. Bunu verip yerine almak için aklımdan geçen 3 kart var.. Birincisi HIS 4670,ikincisi Sapphire 3650 üçüncüsü Zotac 9600GT. Sistemim aşağıdaki gibidir...
Asus p5ld2-se
İntel D930 3.0Ghz
2 GB 533mhz
Mesela 9600GT alırsam yine performans kaybı yaşarmıyım bu sistemle? Yada aralarından en ucuzu olan 3650 benim işimi görür mü?
Ram değilde daha çok işlemcinin sorun çıkardığı söyleniyor. Ram bu kadar fayda sağlar mı ki? 667mhz'lik ram takacağıma, 1Gb lık daha aynı ramlerden taksam daha yararlı olmaz mı?
Darboğazı ekran kartı yapmıyor.İşlemcin yapıyor.O yüzden imkanın var ise uygun fiyatlı e5000 serisi veya e7000 serisi core2duo işlemci almanı tavsiye ederim.Ramleride 800 mhz lik kullanırsan 667 mhz de düşük zamanlamalarda çalışacaktır.Ekran kartı 9600gt ddr3 ile aynı performans gibi görünsede, oyunların çoğu nvidia destekli olduğu için, kartını 9600gt ile değiştirmen oyun performansını arttıracaktır.Ancak en başta işlemcini değiştirmen gerekiyor darboğaz yaşamaman için.Kolay gelsin...
ERBAA'LI
"TÜRK OL TÜRK HİSSET TÜRK YAŞA Kİ GERÇEK TÜRK OLASIN"
Ram değilde daha çok işlemcinin sorun çıkardığı söyleniyor. Ram bu kadar fayda sağlar mı ki? 667mhz'lik ram takacağıma, 1Gb lık daha aynı ramlerden taksam daha yararlı olmaz mı?
Frekans önemlidir şöyle örnekleyelim, siz 3gb 533mhz hıza sahip bellek ile o an ihtiyaç duyulan 1gb veriyi 533 hızında işleyebilirsiniz diğer 2 gb boşta kalır, ancak 2 veya 3gb 667 mhz ise hem düşük hem yüksek bellek kullanımı gerektiren işlemleri daha hızlı yapabilirsiniz. İşlemci ve bellek arasında daha önemli diye birşey söz konusu değil biri olmadan diğeride olmaz, yapılan işlem sırasında ihtiyaç duyulan verimin altında kalan parça tüm sistemi sınırlayacaktır. İmkanınız varsa işlemciyide değiştirin.
@gOkO
Yukarda yanlış belirtmişim,dediğiniz gibi darboğazı işlemci yapıyor fakat işlemciyi değiştiremiyorum çünkü anakart desteklemiyor,onu değiştirirsem komple değiştirmem gerekecek sistemi ve şu an yapamam bunu, belki 6-7 sonra anca. Anakart ram olarak da en fazla 667mhz'i destekliyor,o hızlara yükseltsem bile ne kadar bir performans alabilirim,orası muamma.
Şu an beni oyunları orta seviye de olsa oynatabilecek bir karta ihtiyacım var, tabiki bu kartın darboğaz yapmaması önemli. 9600gt konusunda haklısınız,nvidia desteği baya yüksek oyunlar üzerinde fakat benim bahsettiğim model malesef 512 mb ddr3 olan değil, 1Gb ddr2 olan model. Dediğinizi almak isterdim fakat kartı iade ettiğim yerde ddr3'lü olanı yok, o yüzden muallakta kalmıştım ve 9600gt'yi almamıştım. 1gb ddr2 li 9600gt'de işimi görür mü sizce?
evet bendede 4770 var çok memnunum tüm oyunları full oynuyorum ama Speedstep özelligini acık unuttum bigün mesela , oyunlar durduk yere kasmaya başladı bi baktım 1.6ghz çalışıyo işlemci , kapattım düzeldi
PSU 3500 watt Asus,yeterli sanırım. Fakat işlemci değiştiremiyorum çünkü desteklemiyor. O verdiğiniz linkte "*Only PCB R2.0(or higher) support Intel® Core™2 processor" ifadesi var ve benim anakartım PCB 1.0b.
Çoğu kişi işlemci darboğaz yapar ama bu kadarda olmamalıydı diyor. Peki sorun sizce ne olabilir? Kartta bir sorun olabilir mi acaba yada varsa bunu nasıl anlayabilirim?
Ben açıkçası software açısındanda değerlendirin derim eğer kartı up ettiğinizde yeni
windows kurmadıysanız birde kasanızı açıp işlemci fan ve sinkini kontrol edin belkide
termal guard devreye giriyor ve sistem kasılıyordur ...
Altta benzer bir örnek var.. http://www.hardwaremania.com/forum/d...uz-127608.html
İşlemciyi kartı takmadan önce temizlemiştim, windowsu tekrar kurdum ama değişen birşey olmadı. Win7 kullanmam bir sorun doğuruyor olabilir mi diyeceğim ama pek sanmıyorum öyle birşey olacağını.
Ram'leri 667mhz yapın diyen var,ram ekleyin diyen var,işlemciyi değiştir diyen var,bu kadar kötü sonuçlar olmaması lazım diyen var.. Herkes farklı birşey diyor,kafam karıştı iyice.
Kafanı karıştırmaya gerek yok mesela bende 3.6ghz lik bir quad işlemci 4gb 1200mhz ram
ve 8800gt var ama benim bilgisayarımda oyunlarda kasılıyor yani bu göreceli bir kavram
4x aa 16xaf yapınca bende oyunlarda zorlanıyorum
Bence sen bir benchmark yazılımı ile test yap sonra normal 4770 performansı ile karşılaştıralım örneğin 3d mark çok belirleyici olacaktır bu konuda..
bencede o kadar kafanı karıştıracak bir şey yok.bana kalırsa sorun işlemcinde. yani sen ekran kartını iade etsende işlemcin sınırladığı durum değişmeyecek.yani ekran kartını boşuna iade etme bence.zaten sistemin o kadar kötü değil.daha iyi ayarlarda oynatmalı yani .proton un dediği gibi software olarak ele al biraz sorunu.bence o sistemle oyunları daha iyi bir şekilde oynaman lazım.