Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz. Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.
Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Ekran Kartları forumu altında 512 mb ile 1 gb arasındaki fark başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "SLM ARKADAŞLAR 512 MB İLE 1 GB ARASINDAKİ FARK NEDİR..." şeklinde özetlenebilir....
ekran kartları bölümüme açtığına göre ekran kartları arasınd kıyaslamadan bahsediyorsun ama sadece hafıza miktarı tek kriter değil kaç bit olduğu saat hızları da önemli
bLACKBOX ile Ram'lerinizi Doğru Tanıyın
BlackBox sisteminizde bulunan hafıza modüllerine ait üretici, üretim tarihi, modülün kendi kapasitesi, toplam bellek kapasitesi, kullanılan modül sayısı ve türü, çalışabileceği maksimum hız, kullanabileceği bellek zamanlamaları, üretici tarafından belirlenmiş SPD profilleri, anlık hız, FSB/DRAM ve bellek hız oranı gibi detayları sunar.
aynı kartın 512-1024 mb lık modellerinin birbirinden farkı bildiğim kadarıyla;
yüksek çözünürlüklerde(1650*1050 1920*1200) daha rahat biçimde yeni görüntünün yüklenmesi ve mühendislik programlarında daha rahat çalışmayı sağlar.
ayrı kartlarda ise saat hızları ve bit miktarı önemlidir.
__________________ Mehmed im sevinin başlar yüksekte,Ölsekte sevinin eve dönsekte,
Sanma bu tekerlek kalır tümsekte,Yarın elbet bizim elbet bizimdir,
Gün doğmuş gün batmış ebed bizimdir.
FİKİRLERİYLE VE ŞİİRLERİYLE ÜSTAD NECİP FAZIL KISAKÜREK
arkadaslar dogru yazmislar ekran kartinda dikkat edilesi seyler sunlardir
Bellek arabirimi (memory interface) bu mesela iyi bi ekran kartinda 256bit olur
diyeri deyerli arkadaslarin da buyurdugu gibi saat hizidir bu da kendiliyinde bellek hizi GPU hizina bolunur
diyeri ve bence en onemlisi GPU-dur GPU ne kadar yeni ve gucluyse ekran karti da o kadar gucludur bence
yani demem su 8500GT-nin 1GB olan modeli var ama bu kart HD 3850-nin 512MB olan modelinden zayifdir
BlackBox sisteminizde bulunan hafıza modüllerine ait üretici, üretim tarihi, modülün kendi kapasitesi, toplam bellek kapasitesi, kullanılan modül sayısı ve türü, çalışabileceği maksimum hız, kullanabileceği bellek zamanlamaları, üretici tarafından belirlenmiş SPD profilleri, anlık hız, FSB/DRAM ve bellek hız oranı gibi detayları sunar.
fark su..pazarlama satis farki..yukle eski gpu lara 1 gb memory, super diye sat
haa ekran kartı olarak olsa gerek ben hafıza sandım
yani tam olarak 1 gb 512 mb den iyi mi çalışır ben ekran kartı arkadaşa sattım onun yerine
point of view 9600 gt 256 bit ddr3 1gb alacam 250 ytlye yani sizce 1 gb olması daha iyidir sanırım
bellek ne kadar büyük ve hızlı olursa 3 boyutlu nesnelerin , grafiklerin ,komutların Load sürelerini kısaltır daha hızlı ve detaylı grafik çizimlerine olanak verir