Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz. Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.
Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Ekran Kartları forumu altında 512 mb ile 1 gb arasındaki fark başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Crysis' e göre bi karşılaştırma yaparsan yanlış olur bak.Sorunun Cevabı için şuan : GTX 280
Crysis Dediğin için.
Fakat sen ..." şeklinde özetlenebilir....
Crysis' e göre bi karşılaştırma yaparsan yanlış olur bak.Sorunun Cevabı için şuan : GTX 280
Crysis Dediğin için.
Fakat sen Eğer bütcen yerinde ise HD 4850 Al.Daha Mantıklı bence.
peki arkadaş benim sistem solda yazıyor o sisteme işlemci olarak ne önerirsin ve işlemcinin oyuna farkı nedir
bLACKBOX ile İşlemcinizi Doğru Tanıyın
BlackBox işlemcinizin üreticisi, modeli, soket tipi, sürümü, revizyonu, kod adı, desteklediği komut setleri, çekirdek sayısı, kullanılan üretim teknolojisi, maksimum hızı, overclocking oranı, çarpanı, tampon bellekleri, anlık hızı, anlık sıcaklığı, anlık kullanım oranı ve hatta işlemcinizin mevcut resmi logosu da dahil olmak üzere mümkün olan tüm bilgileri maksimum kesinlik ile sunar.
ekran kartı olarak hd4850 almaya karar vermen gayet güzel.
güncel işlemcilerden alcaksan anakartta alman gerekli.ve ramlerinde 400mhz olması düşük.bu 3 parça için ne kadar bütçen vardı?
__________________ Mehmed im sevinin başlar yüksekte,Ölsekte sevinin eve dönsekte,
Sanma bu tekerlek kalır tümsekte,Yarın elbet bizim elbet bizimdir,
Gün doğmuş gün batmış ebed bizimdir.
FİKİRLERİYLE VE ŞİİRLERİYLE ÜSTAD NECİP FAZIL KISAKÜREK
yok ben sadece ekran kartını alacam bütçem ona yeter işlemci olarak hız olurmu diye
bLACKBOX ile İşlemcinizi Doğru Tanıyın
BlackBox işlemcinizin üreticisi, modeli, soket tipi, sürümü, revizyonu, kod adı, desteklediği komut setleri, çekirdek sayısı, kullanılan üretim teknolojisi, maksimum hızı, overclocking oranı, çarpanı, tampon bellekleri, anlık hızı, anlık sıcaklığı, anlık kullanım oranı ve hatta işlemcinizin mevcut resmi logosu da dahil olmak üzere mümkün olan tüm bilgileri maksimum kesinlik ile sunar.
performans ramleri örn: 1066 mhz ram diyelim 400 mhz ile arasındaki fark nedir
bLACKBOX ile Ram'lerinizi Doğru Tanıyın
BlackBox sisteminizde bulunan hafıza modüllerine ait üretici, üretim tarihi, modülün kendi kapasitesi, toplam bellek kapasitesi, kullanılan modül sayısı ve türü, çalışabileceği maksimum hız, kullanabileceği bellek zamanlamaları, üretici tarafından belirlenmiş SPD profilleri, anlık hız, FSB/DRAM ve bellek hız oranı gibi detayları sunar.
Burada bazı yanılgılara düşmüşsünüz arkadaşlar.Yüksek bellekli ekran kartı modeli tamam yüksek çözünürlüklerde daha verimli çalışma imkanı sunabilir fakat detay seviyesine göre de kıyaslama yapmışsınız.
512Mblı kart ta High de, 1GBlık kartta Very High ta daha iyi performanslı olur diye birşey yok.
Yani alsanız 2 adet aynı teknik özelliklerde fakat biri 512MB diğeri 1GB bellekli ekran kartını, deneseniz oyunlarda kalite farkı, FPS artışı felan göremezsiniz.Günümüzde oyunlar 512MBın tam hakkını veremiyor, tamamından yararlanamıyor ki 1GB lık bellekli ekran kartının bir esprisi olsun.
Ülkemizde malesef 512MBlık belleğe sahip kartın aynı özelliklerdeki 1Gblık modeli ile bana göre biraz fazla fiyat farkı oluyor.
1GB bellekli bir 9600GT ye verilecek 250YTL bana göre pahalıdır, boşuna masraf olur.
Konuyu açan arkadaşım, 512Mb, 1Gb vs bellek miktarına takılmadan, bütçene uygun alabileceğin en güncel kartı almanı öneririm ve ultarslan06 nın tavsiyesini dikkate al bence