Sorumu sormadan once size sistemimi anlatayım:amd 2500 işlemci,2*256 ddr 400 dual ram,epox 8rda3ı anakart(agp8x),40 gb samsung 7200 devir hdd,codegon 300watt kasa,philips dvd writer falan.şimdi sorunumu anlatayım.Bundan 3 hafta kadar once 256 olan ramım yerıne gittim twinmoss dual ram aldım.Makınada problem yoktu.Daha sonra ati 9200 se olan ekran kartımı söküp yerine gigabyte 6600 gt taktım.İşte asıl sorunlar ondan sonra başladı.Kartı taktıktan 2 gün sonra dedim makinayı bi formatlayayım sonra güzelce tertemiz sistemi oturturum.Ama o da ne makina windows kurulumunda hata verdi.Dual ram i söküp eski 256 mb v data ramimi taktım windows kuruldu.Kurulumdan sonra dual ramlarimi geri çaktım yerine.Sistem sorunsuz.3d mark 2005 testi yaptım(demo versiyon)3100 puan aldı.Akabinde oyunlarıda kurdum onlardada problem yok gibi.Daha sonra dwd writerim cd ve dvd ouma problemleri vermeye başladı ve bir gün sabah makineyi açtıgımda dvd writer im artık çalışmıyordu.Başka makinada denememe rağmen dvd writer artık iptal olmuştu.Onu söküp garantiye yolladım.ama bilgisayarda oyunlarda takılmalar başladı.Oncelıkle nfs mw oyununda ılk açılısta 2-3 er sanıyelık takılmalar oluyordu(oyunun grafik ayarlarını en düşükte bile denememe rağmen)30 40 dkka sonrada oyun kilitlenme noktasına gelıyordu.Quake 4 dede buna benzer sorunlar yaşama başladım.Bu arada kasanın supply sinin kutusunu açıp baktım acaba kondanstörlerde bi problemm i var diye ama ne akma var ne şişme.Kasanın içini ve fanların tozunu hava tutma sureti ile aldım.Güç kablolarının yerlerinide değiştirdim.ramlarim için ciddi bi ram testi yaptım.Yaklaşık 1 saat sürdü ve hiç hata bulamadı.Sadece grafiksel oyunlarda değil basit 2 boyutlu bazı oyunlarda bile anlık takılmalar yaşamaya başladım.Ama sorunun ne olduğunu bulamadım ama 1 kaç tahminim var:
1)Kasamın supply si gerçek 300 watt olmadığından extra güç kaynağı kullanan 6600 gt akran kartının güç gereksinimi karşılanamıyor.
2)Anakartta problem var.
Biliyorum uzun oldu ama sorunumun cozumunu bilgisayar teknik servislerinin veremiyeceğini düşünerek buraya yazıyorum.Konu ile ilgili bilgilerini paylaşacak,çözüm önerisi sunacak herkese şimdiden teşekkür ederim.