Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Ekran Kartları »

ATI 4800 serisi sıcaklık problemi - Fan Fix (2. Sayfa)

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Ekran Kartları forumu altında ATI 4800 serisi sıcaklık problemi - Fan Fix (2. Sayfa) başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "arkadaşlar şimdi bu 4850 her türlü oyunu fuL kardırıyo ise 4870 nası bişeki yane ne işe yarıcak o..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 26-06-08, 03:18   #26 (permalink)
scaner123
Power Member

scaner123 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 07.01.08
Nereden: ADANA
Ynt: sapphire hd 4850 cayır cayır yanıyor

arkadaşlar şimdi bu 4850 her türlü oyunu fuL kardırıyo ise 4870 nası bişeki yane ne işe yarıcak o
scaner123 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-06-08, 03:20   #27 (permalink)
V.G.C._prodigy_
Cool Member

V.G.C._prodigy_ Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 16.04.08
Nereden: home sweet home
Resimler: 1

Alıntı:
ozgurkeles64 tarafından iletildi. Mesajı göster
..işte ona param kalmadı kardeş..ama BlowII arkadaşımın dediği gibi zalman veya thermaltake ekran kartı soğutucularından bulunursa onlardan düşünüyom..

bi tanıdığım var ve parasal sorunlarıda olmuyor..oda aldı bundan 2 tane..yaparsa o yapar diyecem ama ya anakarta falan su damlarsa deye aklı gidiyor..onun için biraz zor

söylemeyi unuttum..cod 4 te bütün ayarları full bir şekilde acaip görüntüler var ve kasmanın belirtisi bile yok
gece gece güldürdün beni Allahta seni güldürsün sen biraz gaza getir o tanıdığı,anakart suya dayanıklı falan de
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-06-08, 03:24   #28 (permalink)
DonQuichotte
hARDWAREMANIAC

DonQuichotte Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 03.06.04
Nereden: izmir
Blog Mesajları: 1

hd3850de de aynı problem vardı. Ati illa tek slot yapacam diye (nvidia, 7000 serisinde tek slot soğutucularıyla iş yapabildi, 8800gtde de tek slotun avantajı büyük oldu) o kadar güç çeken bir karta o zavallı soğutucuyu takarsa olacağı budur işte.

HD3850de kartın özellikle arka bölümünde hava sirkülasyonu yapmaya çalıştık, önce kendi fanını durdurup büyükçe bir pci slot fanla, ki fan bölümü, voltaj düzenleyicilerle, stok fanın tam üstünü kaplıyordu, hava çekip dışarı verdik. oyunlarda reset meselesi azaldı. sonra pci fanı söktük ve stok fanı çalıştırıp o pasif bölüme mini bir fan bağladık, hddyi de kasa önü fanının hdd üstünden havayı vgaya vermesine yetecek şekilde aşağı indirdik, sorunlar bitti.

Bence o karta bir soğutucu şart.
Eski 26-06-08, 03:25   #29 (permalink)
V.G.C._prodigy_
Cool Member

V.G.C._prodigy_ Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
scaner123 tarafından iletildi. Mesajı göster
arkadaşlar şimdi bu 4850 her türlü oyunu fuL kardırıyo ise 4870 nası bişeki yane ne işe yarıcak o
adamlar hızını alamamış 4870 yapmış ama bi düşünsene 106lık lcd de ne oyun oynanır o kartla
V.G.C._prodigy_ şu an çevrim içi  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-06-08, 03:28   #30 (permalink)
scaner123
Power Member

scaner123 Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
V.G.C._prodigy_ tarafından iletildi. Mesajı göster
adamlar hızını alamamış 4870 yapmış ama bi düşünsene 106lık lcd de ne oyun oynanır o kartla

waLLa öLe yaa adanada nerde bulacam bu kartan benyaa :S hd4870 aLmak istiyorum kredi kartı ile alamam elden alacam ve bu önümüzdeki cumartesi aLmak zorundayım bana yardımcı olursanız çok sevinirim ara ara bi türlü bulamadım yaa
scaner123 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-06-08, 03:30   #31 (permalink)
V.G.C._prodigy_
Cool Member

V.G.C._prodigy_ Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
waLLa öLe yaa adanada nerde bulacam bu kartan benyaa :S hd4870 aLmak istiyorum kredi kartı ile alamam elden alacam ve bu önümüzdeki cumartesi aLmak zorundayım bana yardımcı olursanız çok sevinirim ara ara bi türlü bulamadım yaa
mersin foruma git 1 saat mesafe.hem gezmiş olursun
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-06-08, 03:31   #32 (permalink)
ozgurkeles64
V.I.Member

ozgurkeles64 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 26.12.07
Nereden: Uşak

Alıntı:
DonQuichotte tarafından iletildi. Mesajı göster
hd3850de de aynı problem vardı. Ati illa tek slot yapacam diye (nvidia, 7000 serisinde tek slot soğutucularıyla iş yapabildi, 8800gtde de tek slotun avantajı büyük oldu) o kadar güç çeken bir karta o zavallı soğutucuyu takarsa olacağı budur işte.

HD3850de kartın özellikle arka bölümünde hava sirkülasyonu yapmaya çalıştık, önce kendi fanını durdurup büyükçe bir pci slot fanla, ki fan bölümü, voltaj düzenleyicilerle, stok fanın tam üstünü kaplıyordu, hava çekip dışarı verdik. oyunlarda reset meselesi azaldı. sonra pci fanı söktük ve stok fanı çalıştırıp o pasif bölüme mini bir fan bağladık, hddyi de kasa önü fanının hdd üstünden havayı vgaya vermesine yetecek şekilde aşağı indirdik, sorunlar bitti.

Bence o karta bir soğutucu şart.

soğutucu kesinlikle şart..çıksın bakalım bi piyasaya alacağım hemen..aklım gidiyor arkadaşım bişey olacak diye..hele birde kasama taktım kartı bide ne göreyim 80 derece
allem ettim kullem ettim olmuyor..google da araştırdım kesin bişey yok..ama oyuna girince (hoparlörlerin sesini azaltınca tabii) fanın devrinin değişip durduğunu gördüm..
fakat şu bir gerçek ati bu sefer çok sağlam bi kart yapmış..herkese tavsiye
ozgurkeles64 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-06-08, 03:32   #33 (permalink)
scaner123
Power Member

scaner123 Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
V.G.C._prodigy_ tarafından iletildi. Mesajı göster
mersin foruma git 1 saat mesafe.hem gezmiş olursun

mersin forum o ne demek oluyo magaza ismimi _?
scaner123 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-06-08, 03:37   #34 (permalink)
V.G.C._prodigy_
Cool Member

V.G.C._prodigy_ Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
mersin forum o ne demek oluyo magaza ismimi _?
yav pozcuda yeni bir alışveriş merkezi açıldı deli bişey gidip görmen lazım bence. kartı bulabilirmisin bilmem ama arkadaşların dediğine göre her türli teknolojik araç gereç vs bulunabiliyomuş. özellikle media marketmiydi neydi bi mağazayı çok övdüler. google da ara forum mersin diye bulursun
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-06-08, 10:11   #35 (permalink)
ICEEXOL
V.I.Member

ICEEXOL Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 17.05.06
Nereden: Adana/Güzelyalı
Resimler: 79

Adana'da nerede bulacam diye düşünmeye gerek yok ki ? Vatan Bilgisayar'a geliyor zaten. He biraz tuzlu oluyor o ayrı tabii. Ben EXA dan ya da Gigatek ten alacağım.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-06-08, 10:27   #36 (permalink)
NiCKy_TR
Rookie Member

Katılım tarihi: 10.06.08

2 sayfayıda okudum ilk sayfa hüzünlü 2.sayfa mutlu geçmiş ben şimdi bu ekran kartını alıyım mı
NiCKy_TR çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-06-08, 11:05   #37 (permalink)
scaner123
Power Member

scaner123 Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
ICEEXOL tarafından iletildi. Mesajı göster
Adana'da nerede bulacam diye düşünmeye gerek yok ki ? Vatan Bilgisayar'a geliyor zaten. He biraz tuzlu oluyor o ayrı tabii. Ben EXA dan ya da Gigatek ten alacağım.
keşke vatan pc ye bu cmrt siye kadar geLsene aLsam bu cumartesi aLmam lazım eLden kartı bakalım vatana gidecem oraya geLmemişse 4850 alacaz

senin ne zmn gelecegi hakkında bi biLgin warmı _?
scaner123 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-06-08, 11:38   #38 (permalink)
metalhead
Rookie Member

Katılım tarihi: 12.06.08

adamlar yapmış sıcak çalışıo ama bunda bi sorun görmemişler tasarruf hesabı fanın hızı yanlış hatırlamıosam %50 civarlarında çalışı fanı hızlandır sıcaklık o kadar yükselmez ama yapmasanda bi sorun olmaz diolar ben diyenlerin yalancısıyım bide şey diolar pc yi kapattıktan sonra en az bi 5 dk beklemeniz gerekioki ekran kartı sogusun yoksa dokunamıyomussun :d
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-06-08, 22:42   #39 (permalink)
tmb7773
Member

tmb7773 Avatar

Bilgisayarım