Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Ekran Kartları »

ATI 4800 serisi sıcaklık problemi - Fan Fix (2. Sayfa)

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Ekran Kartları forumu altında ATI 4800 serisi sıcaklık problemi - Fan Fix (2. Sayfa) başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "dostum gizli dosyaları göstermiyo herhalde virüs var ooof of bunu nası düzeltebilirim... bide bazen ekran kartı daha bilgisayarı yeni açsamda ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 03-08-08, 00:12   #51 (permalink)
muzaffer
Cool Member

muzaffer Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 28.03.08
Nereden: atrium
Ynt: sapphire hd 4850 cayır cayır yanıyor

dostum gizli dosyaları göstermiyo herhalde virüs var ooof of bunu nası düzeltebilirim... bide bazen ekran kartı daha bilgisayarı yeni açsamda 78 derecede takılıp kalıyo bunun yanlış olma ihtmali varmı
muzaffer çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-08-08, 00:17   #52 (permalink)
Blow-II
Cool Moderator

Blow-II Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 18.01.04
Nereden: Balasagun
Blog Mesajları: 3
Resimler: 13

Araçlar klasör seçenekleri, görünüm, gizli dosyaları göster dediğinde çıkar. Açılışta bile 78-80 olması şu an yaz aylarında olmamız ve fan devrinin %23 olmasından kaynaklı. Açılışta bile 80 derece idi bende oyundaykende aynı.. Açılışta 50 ve şu an 62-64 %30 devirde boşta.

Cahil ile etme sohbet fıttırırsın, taş ile etme taharet yırttırırsın..
Blow-II çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-08-08, 00:21   #53 (permalink)
muzaffer
Cool Member

muzaffer Avatar

Bilgisayarım

[quote=Blow-II;889618]Araçlar klasör seçenekleri, görünüm, gizli dosyaları göster dediğinde çıkar.

öle yaptım çıkmadı bazen virüste herhal oluyomuş.denedim bazı dosyaları önce gizledim sonra göster dedim yok dosyalar kayıp başka alternatifi varmı
muzaffer çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-08-08, 01:03   #54 (permalink)
Blow-II
Cool Moderator

Blow-II Avatar

Bilgisayarım

Catalyst sürücüsünü tekrar kur, senin sisteminde bir sorun var..
Blow-II çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-08-08, 14:53   #55 (permalink)
ozgurkeles64
V.I.Member

ozgurkeles64 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 26.12.07
Nereden: Uşak

Alıntı:
Blow-II tarafından iletildi. Mesajı göster

vistada da aynı işi yapıyoruz değilmi..yoksa farklı bir yolmu izliyoruz..

bu konuca bilgilendirirsen sevinirim..teşekkürler
ozgurkeles64 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-08-08, 14:56   #56 (permalink)
Blow-II
Cool Moderator

Blow-II Avatar

Bilgisayarım

Vista'da takip edeceğiniz klasör yolu değişik sadece C:\Users\username\AppData\Local\ATI\ACE\
Blow-II çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-08-08, 22:57   #57 (permalink)
muzaffer
Cool Member

muzaffer Avatar

Bilgisayarım
Question Ynt: sapphire hd 4850 cayır cayır yanıyor

Alıntı:
dostum catalyst 8.7 yi kurdum c: de local setting çıkmadı hala ama bilgisayarım içinde ati/ace çıktı ma klasör boş notpadle açın demişsin bu bi programmı... birde 4850 gpu ısıs şuan 41(boşta) bu doğru bir değermi senin yaprığın fan hızını artıramadım daha
muzaffer çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-08-08, 23:46   #58 (permalink)
gokhanvai
Cool Member

gokhanvai Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 14.04.08
Nereden: izmir
Resimler: 1

Alıntı:
Vista'da takip edeceğiniz klasör yolu değişik sadece C:\Users\username\AppData\Local\ATI\ACE\
dediğinizi bende yaptım ama ben crossfire kullanıyorum profili yapınca sadece 1 kart 60 lara düştü diğeri 80 de ona nasıl ulaşabilirim...
gokhanvai çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-08-08, 00:03   #59 (permalink)
gokhanvai
Cool Member

gokhanvai Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 14.04.08
Nereden: izmir
Resimler: 1
Ynt: sapphire hd 4850 sıcaklık problemi (Çözümlendi)

crossfire kullanan arkadaşlar her kart için profilinizde 2 tane yazılan yer var..fanspeed 0 ve fanspeed 1 diye biri yukarda diğeri 10 satır aşağıda ben şimdi uyguladım..kendime 2 profil yaptım..desktop ve oyun diye oyunu açınca hemen fanlar hızlanıyor ve saat hızlarınıda artırdım otomatik olarak artıyor..sıcaklıklar çok düştü blow-II çok teşekkürler...
gokhanvai çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-08-08, 04:12   #60 (permalink)
Tanarri
Senior Member

Tanarri Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 26.11.07
Nereden: silikon vadisi:P

blow-II hd4870 nasıl bi kart sende oldu için sorudum. ben ekran kartı almayı hala düşünmekteyim ve cross yapma imkanım yok tek kart alıp en üst seviyemi alsam diye düşünüyorum HD4850 ile aralarında 130 milyon gibi bi fark var 130 milyona aralarındaki performans farkı değermi diye düşünüyoru aslında gtx 260 bi yeni fiyatı ile gelse yada 9800+ onlarıda bekliyemicem 32 mb PCI ekran karı ile idare ediyorum içler acısı bi haldeyim int explorer bile kasıyo 22inc monütörüm var 1680x1050 oynamaya kalksam zaten gene kasar gibime geliyo crysis felan 1280x*** bu ara ideal gibi bu çözünürlükte hd4850 ortalama 50-60 fps alırmıyım acaba directx 10 full detay hali ile sistemim yanda yazıyo.. aslında şuda var 4870 ile alırmıyım 50-60 fps arası. ya hep kasarak oyun oynadım gibi bişi artık beli bi süre oyun oynarım onda da bi rahat ediyim... hiç kasamadan oynamak istiyorum
Tanarri çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-08-08, 10:26   #61 (permalink)
Blow-II
Cool Moderator

Blow-II Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
gokhanvai tarafından iletildi. Mesajı göster
crossfire kullanan arkadaşlar her kart için profilinizde 2 tane yazılan yer var..fanspeed 0 ve fanspeed 1 diye biri yukarda diğeri 10 satır aşağıda ben şimdi uyguladım..kendime 2 profil yaptım..desktop ve oyun diye oyunu açınca hemen fanlar hızlanıyor ve saat hızlarınıda artırdım otomatik olarak artıyor..sıcaklıklar çok düştü blow-II çok teşekkürler...
Pazarları foruma pek bakamıyorum ama zaten çözmüşün

@Tanarri
Güzel kart, değer Testler forumda var..
Blow-II çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-08-08, 19:29   #62 (permalink)
muzaffer
Cool Member

muzaffer Avatar

Bilgisayarım
Ynt: ATI 4800 serisi sıcaklık problemi (Çözümlendi)

blow-II dostum nihayet gizli dosyaları gösteren bi program buldum ve profiles dosyası içindeki 3 texti not defteri ileaçtım ve

<Profile />
<Feature name="FanSpeedAlgorithm_0">
<Property name="FanSpeedAlgorithm" value="Manual" />
</Feature>
<Feature name="FanSpeedRPMTarget_0">
<Property name="Want" value="0" />
</Feature>
<Feature name="FanSpeedPercentTarget_0">
<Property name="Want" value="30" />

yaptım dooru yapmışmıyım çünkü çalışıp çalışmadıını anlamdım gpu ısısı boşta 61de sabit duruyo (60 ta 5dk çalıştırdım). yaw bilmemekte ne acayip bişimiş
muzaffer çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-08-08, 19:51   #63 (permalink)
Blow-II
Cool Moderator

Blow-II Avatar

Bilgisayarım
Ynt: ATI 4800 serisi sıcaklık problemi (Çözümlendi)

Boşta 60'da duruyorsa yapmışın Bu arada %30'da oyundayken 71'i geçmedi. 40 yapılırsa zorlu oyunlarda bile sıcaklık sorunu yaşanmaz. 45 zaten fazlasıyla yeterli. 60 ise sesli yani katlanacaksanız yapın
Blow-II çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver