Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz. Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.
Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
ATI 4800 serisi sıcaklık problemi - Fan Fix (2. Sayfa)
Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Ekran Kartları forumu altında ATI 4800 serisi sıcaklık problemi - Fan Fix (2. Sayfa) başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "dostum gizli dosyaları göstermiyo herhalde virüs var ooof of bunu nası düzeltebilirim... bide bazen ekran kartı daha bilgisayarı yeni açsamda ..." şeklinde özetlenebilir....
dostum gizli dosyaları göstermiyo herhalde virüs var ooof of bunu nası düzeltebilirim... bide bazen ekran kartı daha bilgisayarı yeni açsamda 78 derecede takılıp kalıyo bunun yanlış olma ihtmali varmı
Araçlar klasör seçenekleri, görünüm, gizli dosyaları göster dediğinde çıkar. Açılışta bile 78-80 olması şu an yaz aylarında olmamız ve fan devrinin %23 olmasından kaynaklı. Açılışta bile 80 derece idi bende oyundaykende aynı.. Açılışta 50 ve şu an 62-64 %30 devirde boşta.
dostum catalyst 8.7 yi kurdum c: de local setting çıkmadı hala ama bilgisayarım içinde ati/ace çıktı ma klasör boş notpadle açın demişsin bu bi programmı... birde 4850 gpu ısıs şuan 41(boşta) bu doğru bir değermi senin yaprığın fan hızını artıramadım daha
Ynt: sapphire hd 4850 sıcaklık problemi (Çözümlendi)
crossfire kullanan arkadaşlar her kart için profilinizde 2 tane yazılan yer var..fanspeed 0 ve fanspeed 1 diye biri yukarda diğeri 10 satır aşağıda ben şimdi uyguladım..kendime 2 profil yaptım..desktop ve oyun diye oyunu açınca hemen fanlar hızlanıyor ve saat hızlarınıda artırdım otomatik olarak artıyor..sıcaklıklar çok düştü blow-II çok teşekkürler...
blow-II hd4870 nasıl bi kart sende oldu için sorudum. ben ekran kartı almayı hala düşünmekteyim ve cross yapma imkanım yok tek kart alıp en üst seviyemi alsam diye düşünüyorum HD4850 ile aralarında 130 milyon gibi bi fark var 130 milyona aralarındaki performans farkı değermi diye düşünüyoru aslında gtx 260 bi yeni fiyatı ile gelse yada 9800+ onlarıda bekliyemicem 32 mb PCI ekran karı ile idare ediyorum içler acısı bi haldeyim int explorer bile kasıyo 22inc monütörüm var 1680x1050 oynamaya kalksam zaten gene kasar gibime geliyo crysis felan 1280x*** bu ara ideal gibi bu çözünürlükte hd4850 ortalama 50-60 fps alırmıyım acaba directx 10 full detay hali ile sistemim yanda yazıyo.. aslında şuda var 4870 ile alırmıyım 50-60 fps arası. ya hep kasarak oyun oynadım gibi bişi artık beli bi süre oyun oynarım onda da bi rahat ediyim... hiç kasamadan oynamak istiyorum
Alıntı:
gokhanvai tarafından iletildi.
crossfire kullanan arkadaşlar her kart için profilinizde 2 tane yazılan yer var..fanspeed 0 ve fanspeed 1 diye biri yukarda diğeri 10 satır aşağıda ben şimdi uyguladım..kendime 2 profil yaptım..desktop ve oyun diye oyunu açınca hemen fanlar hızlanıyor ve saat hızlarınıda artırdım otomatik olarak artıyor..sıcaklıklar çok düştü blow-II çok teşekkürler...
Pazarları foruma pek bakamıyorum ama zaten çözmüşün
Ynt: ATI 4800 serisi sıcaklık problemi (Çözümlendi)
Boşta 60'da duruyorsa yapmışın Bu arada %30'da oyundayken 71'i geçmedi. 40 yapılırsa zorlu oyunlarda bile sıcaklık sorunu yaşanmaz. 45 zaten fazlasıyla yeterli. 60 ise sesli yani katlanacaksanız yapın