Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz. Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.
Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
ATI 4800 serisi sıcaklık problemi - Fan Fix (2. Sayfa)
Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Ekran Kartları forumu altında ATI 4800 serisi sıcaklık problemi - Fan Fix (2. Sayfa) başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "fan sesinden çalışıp çalışmadığını anlarsınız zaten..." şeklinde özetlenebilir....
Ynt: ATI 4800 serisi sıcaklık problemi (Çözümlendi)
Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba :p
@Blow
Tweak düzenlemeleri için çok teşekkür ederim, ben google'dan sanırım yanlış keyword girmemden dolayı bu ipucunu bir türlü bulamamıştım, en azından düzgün açıklanmışı yoktu.
Fakat eklemem gereken bir nokta var;(eğer yazdıysan ve gözümden kaçtıysa çok özürdilerim şimdiden)bu ayarlar ccc'de yani control center'da "ATI overdrive"sekmesinde "overclock kilidi" (orada küçük bir altın kilit simgesi var tıklarsanız aktive olacaktır) açılmadan aktif olmuyor, bunu da herkese hatırlatmakta fayda var.
__________________ Music gets the best of me
But guess who gets the rest of me
And there's no need for jealousy
Music gets the best of me
Ynt: ATI 4800 serisi sıcaklık problemi - Fan Fix (Çözümlendi)
süper bi uygulama hd4870 imde denedim masa üstünede ikitane icon attım oyuna giricem zaman 30 a tıklıyorum masa üstü içinde 25 seçene yaptım gayet hoş çalışıyo 25 de 68-70c arası seyrediyo... otomatik halinden iyidir 80 görüyodu ve 25 hiç ses gelmiyo 30 masa üstü için pek ideal gelmedi bana hiç bi gürültü yokken ekrankartının yaratı rüzgar sesi hiç hoş dill ama 25 de kuzu gibi tekrar teşekürler blow-II
Ynt: ATI 4800 serisi sıcaklık problemi - Fan Fix (2. Sayfa)
sölediğiniz yöntem gayet başarılı..bu yöntem sayesinde almıs olduğum zalman vga sogutucularında iptalini verdim..teşekkürler..yanlız havanın cıkıs yerlerine gelen kasanın metali öle bir ısınıyorki tarif edemem..orayada 2 tane fan ilave etiikmi o sorunda ortadan kalkacaktır heralde..
Diamond Radeon 4870 XOC Black Edition var.Fan sesli oyunlarda baya Ati tool ile %50 lere çekildiğinde ses yok.. %50 dan sonra ses rahatsız etmeye başlıyor. tabi gece koşullarını ve kasamın sessiz olduğunu düşünürsek gündüz %60 lar sessiz gelebilir.
GPU-Z den baktığım değerlere göre sıcaklılık masaüstünde %50 fan devri (1800rpm) ile 60dereceyi geçmiyor ..60 C olan sıcaklık DISPIO olan shadercore 65C yi MEMIO 74C yi gösteriyor.
Kartın default GPU saat hızı :800 Memory saat hızı: 1100Mhz
dün gece oyun oynarken sese dayanamadım ve ARCTIC COOLING S1 REV.2 ile ARCTIC COOLING TURBO MODÜL siparişi verdim.. Bakalım sonucu görücez.
bLACKBOX ile Ram'lerinizi Doğru Tanıyın
BlackBox sisteminizde bulunan hafıza modüllerine ait üretici, üretim tarihi, modülün kendi kapasitesi, toplam bellek kapasitesi, kullanılan modül sayısı ve türü, çalışabileceği maksimum hız, kullanabileceği bellek zamanlamaları, üretici tarafından belirlenmiş SPD profilleri, anlık hız, FSB/DRAM ve bellek hız oranı gibi detayları sunar.
ozgurkeles64 tarafından iletildi.
sölediğiniz yöntem gayet başarılı..bu yöntem sayesinde almıs olduğum zalman vga sogutucularında iptalini verdim..teşekkürler..yanlız havanın cıkıs yerlerine gelen kasanın metali öle bir ısınıyorki tarif edemem..orayada 2 tane fan ilave etiikmi o sorunda ortadan kalkacaktır heralde..
Coolermaster RC-690'ın yan kapağındaki fanı içeriye üflüyor,yönünü değiştirdim dışarı atsın diye pek bir şey değişmedi Özgürüm...
Alıntı:
volcano2K tarafından iletildi.
dün gece oyun oynarken sese dayanamadım ve ARCTIC COOLING S1 REV.2 ile ARCTIC COOLING TURBO MODÜL siparişi verdim.. Bakalım sonucu görücez.
sonuçları bekliyoruz
Ben hep %30 (sessiz olduğu için) da kullanıyorum ve yükte hiç 70-75'i geçmedi boşta zaten 55-65 arası diyeceğim o aslında %60 fazla bile 45'de bile çok serin oluyor kart
bugün ürün geldi fakat 4870 uyumlu ramsinkler eksik.. montajı yapamadım yani.. birde voltaj regülelerini soğutacak parçanın vida yuvalarından biri boşta kaldı onada mcgyver tarzı ataçla tutturma yaptım artık ramsinkleri bekliyoz bakalım..
Alıntı:
volcano2K tarafından iletildi.
bugün ürün geldi fakat 4870 uyumlu ramsinkler eksik.. montajı yapamadım yani.. birde voltaj regülelerini soğutacak parçanın vida yuvalarından biri boşta kaldı onada mcgyver tarzı ataçla tutturma yaptım artık ramsinkleri bekliyoz bakalım..
resim çekebilme şansın var mı? hatta mümkünse soğutucuya ait bir inceleme de olabilir. bu soğutucu hakkında incelemelerin hepsi baştan savma olmuş.
Resim çekiyim 1-2 tane heatsinkler halen gelmediği için tam montaj yapmadım halen.
Kutudan 8 adet ramsink 1 volyaj regüleleri için sink ana soğutucu sticker ve ekran kartına montaj vida ve plastik tutacaklar çıkıyor.
Üsteki ramlerde sorun olmadığından onların sinklerini taktım. en sağda kalan sink ise görüldüğü gibi tek vida tarafından tutuluyor altında termal macunla termal bant arası bir malzeme var.Ama tek başına tutmadığını söyleyebilirim zaten yapışacağı çiplerin üzeri yüzey alanı çok dar. Bu yüzden vidaladım.
Vida deliklerinden biri karta uymadı dolayısı ile metal mandalla tutturdum.
mandalın psb'ye deyen kısmınada banka kartı kesip sıkıştırdım.
Gelelim içinden çıkan ramsink problemine 48xx serisinde ramler gpuya çok yakın olduğundan heatpipelardan biri malesef ramsinke denk geliyor bu yüzden buraya daha kısa ramsink takmak gerekiyor.
Aldığınız firmaya 48xx serisi kartınız olduğunu söylediğinizde size 4 adet uyumlu heatsink veriyor. Diğer Ramlerde sorun olacağını sanmıyorum tek ramsinkte yetebilir aslında.
Ben kendi üzerindeki macunu temizledim. Artic silver ceramique süricem.
Burdada genel gürünüm. Karta montaj biraz uğraştıracak gibi görünüyor belirtiyim.
Açıkcası ben turbo modül siparişi verdiğime sonradan pişman oldum 12cmlik bir fanda rahatlıkla bağlanabilir çünkü soğutucuya.