Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Ekran Kartları »

Büyük bi sorunum var Lütfen yardım...

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Ekran Kartları forumu altında Büyük bi sorunum var Lütfen yardım... başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "S.a öncelikle ben tarık.... *Hdd 250 gb seagate *Ekran Kartı 8500 gt *?* dün arkadaşın usb belleğini pcye taktıktan sonra ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 29-08-08, 04:30   #1 (permalink)
dr.codec
New Member

Katılım tarihi: 29.08.08
Arrow Büyük bi sorunum var Lütfen yardım...

S.a öncelikle ben tarık....
*Hdd 250 gb seagate
*Ekran Kartı 8500 gt

*?* dün arkadaşın usb belleğini pcye taktıktan sonra .exe dosyaları silinmeye basladı ve .exe ikonları değişti baska bi sorun yoktu.... c sürücüsüne format atıp win xp prof kurdum fakat nolduysa artık normal internet gezinme v.s de 20 dakika ile 1 saat ekran kartını zorlayacak işler örn : Adobe after effect programını actığımda hemen ekrana leke seklinde bişi geliyor ve pc o ondan itibaren tamamen kilitleniyor pek fazla oyun oynayan birisi değilim ama Fifa 08 oynarım bazen arkadaşla özelleikle ondada yine aynı sekil 1 dakika cekmiyor acık kırmızı seklinde bir leke ve donup kalıyorr tek care reset fakat reset atıncada yine logon ekranında gidip gelen imlecin olduğu yerde cakılıp kalıyor ve sonrasında reset yapıyor otomatik, bıraksanız 1 boyunca yapacak) fakar powersupply ' e giden güc fişini cıkarıp 5-10 dakika bekledikten sonra pc normal acılıyor ama sonrasında yine aynı problemler biraz önce hdd deki tüm verileri dvd lere atıp fdisk cektim tek sürücü bastan kurdmm fakat yine aynı problem kurulumda v.s hiçbir problem yok fakat aynı sorun dewam ediyor...ben ilkin hdd şüphelendin fakat sonrasında cok yanıldığı düşünererk ekran kartında bi pislik olduğunu düşünüyorum anakart küçük bir ihtimal % 90 ekran kartı % 8 anakart % 2 hdd ) u sorunu sizce nasıl giderebilirm ? kısa zamanda yardımcı olursanız cok iyi olur herkese iyi geceler (benim gibi günü yeni başlayanlara .....
dr.codec çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-08-08, 09:24   #2 (permalink)
bulkan
V.I.Member

bulkan Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.05.07
Nereden: Ankara
Ynt: Büyük bi sorunum var Lütfen yardım...

nvidia.com dan en güncel forceware whql driveri indirip yüklemeyi denedin mi?Ekranda oluşan lekeler ters bir durum.Driver güncelleme ile düzelmiyor ise kartta bir arıza oluşmuştur belki.Başka bir ekran kartı denedin mi?
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-08-08, 12:10   #3 (permalink)
dr.codec
New Member

ne yazıkkı en günceli drieverde aynı...deeyemedim malesef fakat şimdi nolduysa pc acılırken anakart bir prolmen bulduğunu sölylüyor uzun bbi yazı bi kere geldi tam yetiştiremedi ama en sonunda CMOS time not set yazıyordu ??
dr.codec çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-08-08, 13:57   #4 (permalink)
apocan-esra
Senior Member

apocan-esra Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 29.11.07
Nereden: kazan

bence virüs saldırmış yoksa exe dosyaları neden silinsin ki kapersky 2009 kurulu ise virüs buklaşmış dosyaları otomatik olarak siliyor. bende temiz bir format at valla yoksa tek tek exeleri onaracak. ama antivirüsün yoksa da bence kaspersky ı bi kur bakalım. yani onun ekran kartıyla alakalı bişi olacağını zannetmiyorum.
%80 virüs saldırmış
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-08-08, 14:53   #5 (permalink)
dr.codec
New Member

tüm hdd 2 defa format attıım gene olmadı fdisk cekip tek sürücü yaptımm gene yokk vürüsle alakalı bişi yokk suan ....
dr.codec çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-08-08, 15:01   #6 (permalink)
apocan-esra
Senior Member

apocan-esra Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 29.11.07
Nereden: kazan

Alıntı:
dr.codec tarafından iletildi. Mesajı göster
tüm hdd 2 defa format attıım gene olmadı fdisk cekip tek sürücü yaptımm gene yokk vürüsle alakalı bişi yokk suan ....
o zaman jumperleri kontrol et sistem kurulu olan hdd yi master yap diğerini slave yap.
apocan-esra çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-08-08, 19:52   #7 (permalink)
dr.codec
New Member

inan dediklerini yaptımm olmuyor jumperi değişince hiçten acılmıyorr turn off yazıyorr direk ..... sonra jumperin değiştirilmesini söylüyor...
dr.codec çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-08-08, 21:17   #8 (permalink)
dr.codec
New Member

Evet sizleri dinliyorum farklı birsey söyleyecek olan warmı)
dr.codec çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-08-08, 21:23   #9 (permalink)
redds
New Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 08.08.08
Nereden: Samsun

bu hdd den kaynaklanan bı durum deıl bu sekılde bı lekenın cıkıp kılıtlenmesı ısten bı durum da deıl...tavsıyem once programı ac ve acarken gorev yonetıcısıne ıyı bak ıslemcı cok zorlanıosa sıcaklık nedenıyle resetlıyor olabılır ve dogal olarak sogumasını beklıor olabılırsn ama performans dusukse stabı lcalısıosa bıos a gırıp vıdeo cache ozellıgını devre dısı bırakmanı onerırım cogu anakartta bu durum boyle cozuluyor....
redds çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-08-08, 00:29   #10 (permalink)
dr.codec
New Member

güvenli moddaa hic bi cakılma yok ...ve sorun şu ve deenedim çözüm sizden xp veya vista kurduktan sonra ekran kartı driveri kurmadıkca herhangi bir problem yok kurduktan sonra bu hatalat cıkıyorr bunu xp prof ve vista ultimatede denedim iksindede aynı en güncel driver kuruyorum nvidia nın sitesinde aynı kendi driverini kuruyorum gene aynıı nedir problem .. daha dağrusu problem ortada çözüm nedirr bekliyorumm arkadaşlar....
dr.codec çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-08-08, 03:58   #11 (permalink)
bulkan
V.I.Member

bulkan Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.05.07
Nereden: Ankara

Tam da daha önce belirttiğim gibi.Başka ekran kartı denemeden başın dertten kurtulmayacak.Sorun belli, ekran kartında vardır bir sıkıntı...
bulkan çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-08-08, 15:28   #12 (permalink)
dr.codec
New Member

başka ekran kartıında probem yok fakat başka anakartta takıncada problem yok ekran kartında 1 senedir normalid noldu bu merete sizce ?
dr.codec çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-09-08, 18:03   #13 (permalink)
dr.codec
New Member

kimse bisi yazmamis? :S
dr.codec çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Tags
bi, büyük

Konu araçları

Büyük bi sorunum var Lütfen yardım... ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Ram-anakart sorunum var lütfen yardım!!! ragolas Anakart 1 25-04-06 20:51
Büyük Problemim Var(lütfen yardım Acil)!! uA_SerkaN Genel 21 01-02-06 23:43
Sorunum çok büyük yardımlarınızı bekliyorum... Mavi Genel(OS) 1 18-11-05 21:15
ADSL de Büyük Sorunum var (Zoomx4) djpowerboy ADSL 2 21-10-04 14:33
handyclock büyük sorun ! lütfen yardım Arthur75 SymbianOS 2 21-09-04 16:37

Aranızda sır kalmasın!