Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Ekran Kartları »

ciddi bir grafik sorunu ATİ X1900XTX...yardım

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Ekran Kartları forumu altında ciddi bir grafik sorunu ATİ X1900XTX...yardım başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Selam arkadaşlar daha öncede bu konudan farklı forumlarda bahsetmiştim ama derdime çare bulamadım ...yardımlarınızı bekliyorum ... SORUNUM ŞU : OYNADIGIM ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 13-09-07, 14:31   #1 (permalink)
cicix
Rookie Member

cicix Avatar

Katılım tarihi: 04.10.05
Nereden: güngören
ciddi bir grafik sorunu ATİ X1900XTX...yardım

Selam arkadaşlar daha öncede bu konudan farklı forumlarda bahsetmiştim ama derdime çare bulamadım ...yardımlarınızı bekliyorum ...
SORUNUM ŞU :
OYNADIGIM HEMEN HEMEN BÜTÜN OYUNLARDA OYUN İÇİNDEKİ GRAFİKLERDE CİSİMLER VE DOKULARIN KENARLARINDA NETLİK VE KESKİNLİK OLMAMAYIŞI ...! TAM TERSİNE TESTERE GİBİ BİR BOZUKLUK OLMASI..
OYUNLARDA EN UFAK TAKILMA VEYA DONMA YOK AMA BU BOZUKLUKLAR CAN SIKICI ..EN AZINDAN BENİM İÇİN ..!
SİSTEMİM :
-------------
*AMD 3800 (939pin)
*4x512 kingston ram (400mhz)
*ati sapphire x1900xtx (512mb) oc yok
*Asus A8R-MVP (ATİ cipset)
*Ctalist 7.9 sürücü + dx güncel
* XP pro lisanlı
*19''sony LCD
*psu thermaltake 500wt

BİRÇOK CATALİST AYARI YAPTIM HER OLASILIGI NEREDEYSE DENEDİM ... ATİTOOL UZERINDEN A.A AÇTIM.....OYUN İÇİNDEN AYARLARI KURCALADIM AMA NAFİLE ..TEK ŞÜPHEM EKRAN KARTINI YENİLEMEK GİBİ GELİYO BANA YADA ..BİLDİGİNİZ BİRŞEYLER WARSA BANA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM
NOT : BU SORUN BİRÇOK OYUNDA OLUYOR SADECE COLİN M.REA DİRT TE OLMADI ONADA SIKI BİR AYAR YAPTIM DÜZELDİ AMA BİRÇOK OYUNDA BU SORUN VAR

YARDIMINIZI BEKLİYORUM SAYGILAR
http://img252.imageshack.us/img252/4885/bio2dr4.jpg
http://img252.imageshack.us/img252/4885/bio2dr4.jpg

En son cicix tarafından düzenlendi: 13-09-07 saat 14:36 Sebep: ,
cicix çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-09-07, 14:49   #2 (permalink)
by_BuR@K
hARDWAREMANIAC

by_BuR@K Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 22.03.06
Nereden: hARDWAREMANIA
Blog Mesajları: 1
Resimler: 10
Wink Ynt: ciddi bir grafik sorunu ATİ X1900XTX...yardım

hocam bu tür şeyler bende çözünürlük 648*481yada800*600 de oluyo genelde çözünürlük ayarlarını kontrol et
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-09-07, 17:46   #3 (permalink)
Blow-II
Cool Moderator

Blow-II Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 18.01.04
Nereden: Balasagun
Blog Mesajları: 3
Resimler: 13
Ynt: ciddi bir grafik sorunu ATİ X1900XTX...yardım

Bahsettiğiniz tıtıklık keskinliği yumuşatma dediğimiz AA ayarlarından kaynaklanır. Bu ayar kimi zaman oyun içinde olur kimi zaman ise manuel olarak ekran kartı ayarlarından seçilir ve tırtıklık giderilir. Siz bu ayarları yaptığınız halde tırtıklar mevcut ise driversal olma ihtimali var. Bazı oyunlarda olup diğerlerinde olmuyorsa gene driver yada oyundan kaynaklanan bir sorun olma ihtimali de var. Tüm olasılıkları denediniz hala devam ediyorsa ekran kartından kaynaklanıyordur ki öyle gözüküyor resimlerden de. Birde kullandığınız codecleri falan da bir değiştirin deneyin. Artı birde Bioshock için Ati fix yayınladı onu da deneyin.

Cahil ile etme sohbet fıttırırsın, taş ile etme taharet yırttırırsın..
Blow-II şu an çevrim içi  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-09-07, 20:25   #4 (permalink)
CyberKnight
hARDWAREMANIAC

CyberKnight Avatar

Katılım tarihi: 01.03.05
Nereden: İstanbul
Resimler: 9

aa'yı ac
Eski 13-09-07, 21:55   #5 (permalink)
cicix
Rookie Member

cicix Avatar

Alıntı:
Blow-II tarafından iletildi. Mesajı göster
Bahsettiğiniz tıtıklık keskinliği yumuşatma dediğimiz AA ayarlarından kaynaklanır. Bu ayar kimi zaman oyun içinde olur kimi zaman ise manuel olarak ekran kartı ayarlarından seçilir ve tırtıklık giderilir. Siz bu ayarları yaptığınız halde tırtıklar mevcut ise driversal olma ihtimali var. Bazı oyunlarda olup diğerlerinde olmuyorsa gene driver yada oyundan kaynaklanan bir sorun olma ihtimali de var. Tüm olasılıkları denediniz hala devam ediyorsa ekran kartından kaynaklanıyordur ki öyle gözüküyor resimlerden de. Birde kullandığınız codecleri falan da bir değiştirin deneyin. Artı birde Bioshock için Ati fix yayınladı onu da deneyin.
RefreshFix0.9.9.7 bunu buldum kurdum amam hayli karışık bişey denedim bikaç olasılık ama olmadı ...bir yerde bişeyleri yanlışmı yapıyorum acaba.....save dosyalarımı alıp makınaya formetmı atsam diyorum .....sinek küçük ama mide bulandıran cinsten offf
cicix çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-09-07, 21:58   #6 (permalink)
cicix
Rookie Member

cicix Avatar

Alıntı:
CyberKnight tarafından iletildi. Mesajı göster
aa'yı ac
her zaman açık zaten a.a catalist catalis olalı boyle bir eziyet görmemiştir emin ol 7.9 sürümünü az önce indirdim ...acaba diyorum makinanın biryerlerinde codec kalıntısı warda onunlamı çakışıyo ...çunku mkv ve ts gibi ilginç kodeklerle ugraşıyorum ..blu-ray hdmı film arşivim war bol bol codec yuklerım ama bunun oyuna yansıma olasılıgı varmıdır ? bu ayrı bi sorun
cicix çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-09-07, 22:45   #7 (permalink)
Blow-II
Cool Moderator

Blow-II Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 18.01.04
Nereden: Balasagun
Blog Mesajları: 3
Resimler: 13

Alıntı:
cicix tarafından iletildi. Mesajı göster
bol bol codec yuklerım ama bunun oyuna yansıma olasılıgı varmıdır ? bu ayrı bi sorun
Evet oyunlarla ilgisi var. Oyunlar DirectX API'sini kullanır ve bazı codecler DirectX'in işine karışabiliyor ki bunlar görüntü ile alakalı problemler o yüzden emin olmak için temiz bir sistem kurun. Sadece driver, directx ve oyun ile bir deneyin. Hala aynı sorun devam ederse ekran kartınızda bir sorun var demektir. AA açık olmasa bile resimde verdiğiniz gibi bir kırılma olmaz.
Blow-II şu an çevrim içi  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-09-07, 02:48   #8 (permalink)
PROTON
Cool Moderator

PROTON Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.05.01
Nereden: İzmir
Resimler: 2

Ben ekran kartı arızası olduğuna ihtimal vermiyorum
bu tür bir arıza görülme olasılığı yok teorik olarak...
Olay temelde AA sorunu ...
Ya oyundan yada yazılımsal bir problem...
PROTON çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-09-07, 16:55   #9 (permalink)
cicix
Rookie Member

cicix Avatar

Blow sana katılıyorum en guzeli temiz bir xp de nemek olacak güncel driver larla tabiki en kısa zamanda deneyecegim.... fakat bugun Dark Messiah of Might and Magic oyununu kurdum (daha once oynayıp bıtırdıgım) a.a ayarı bunda var butun ayarları en sona açtım ve en ufak kırılma yada bozukluk olmadı ...! buda ayrı bir konu ..ilginize teşekkür ederim arkadaşlar
cicix çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-09-07, 17:03   #10 (permalink)
b¤cek
Cool Member

b¤cek Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 12.07.05
Nereden: Yurt
Blog Mesajları: 5
Resimler: 3

ya bu hhaliyle bi oyun bi düzgün bi oyun bozuk görünüyosa, oyundan kaynaklanan bi sorun da olabilir gibi düşünmeye başladım. belkide oyun senin sürücülerinle uyum göstermiyodur.

Konu araçları

ciddi bir grafik sorunu ATİ X1900XTX...yardım ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Grafik Sorunu Donanımsal mı Yazılımsal mı ? Acil Yardım sawyer_88 Genel 2 22-08-07 02:38
DVD Rom çalışırken ciddi performans sorunu! jspec Optik Aygıtlar.. 9 23-06-07 23:51
The Settlers II 10th Anniversary grafik görüntü sorunu lütfen yardım phantaso Genel 2 10-10-06 14:33
''Windows Ciddi Bi Sorundan Kurtalıdı''Sorunu?? salamura Genel(OS) 7 07-07-05 03:54
ciddi bir çakışma sorunu! yardım! slayer007 Ekran Kartları 1 04-12-02 13:00

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 15:07.