Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Ekran Kartları »

Creative Ses Kartı ve FX-5700 LE Ekran Kartı Problemi

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Ekran Kartları forumu altında Creative Ses Kartı ve FX-5700 LE Ekran Kartı Problemi başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Arkadaşlar akşam bilgisayarımda riva tuner ile ekran kartını o.c. yaptım. Sonra müzik dinleyim derken ne oldu anlamadım ama ses kartım ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 06-09-04, 18:43   #1 (permalink)
ibo971
New Member

Katılım tarihi: 28.10.03
Nereden: Ankara
Creative Ses Kartı ve FX-5700 LE Ekran Kartı Problemi

Arkadaşlar akşam bilgisayarımda riva tuner ile ekran kartını o.c. yaptım. Sonra müzik dinleyim derken ne oldu anlamadım ama ses kartım olan creative live 4830 ses kartının çalışmadığını anladım. Driverleri yüklü idi sonra safe mod ile açıp driverleri kaldırıp yeniden yüklediğim halde ses kartını buluyor ama ses gelmiyordu. Bende başka bir ses kartı taktım çalıştı. Makinamda Xp yüklü. Ses kartını başka bir xp yüklü makinada denedim yeni donanım bulundu diyor ve ilk önce VGA WMD diye işlemlere başlıyor. Problem ne olabilir çözemedim. Yanlışlıkla biosumu bozdum ne yaptım acaba. Birden winamp dinlemeye kalktığımda kilitleniyor. Çakışma v.b. gibi bir problemde yok. Yardımcı olabilecek arkadaşlara çok teşekkür ederim.
Saygılarımla.

İLAVE OLARAK

Daytona marka 128 Mb FX-5700 LE ekran kartı aldım anlayamadığım problemler.

1- Ekran kartının aidata ile baktığım zaman 128 bellek yüzü diye yazıyor ama riva tuner'la baktığım zaman 64 bit diye yazıyor.(Kesin emin olabileceğim başka bir program varmı ? )

2- Core speed 225 mhz yazıyor. FX-5200 fly ekran kartında bile 250 mhz ile başlıyor bir yanlışlıkmı var ?

3- Bant genişliği 8400 civarında 128 bit için normal değermi ? (Eğer 128 bit ise)

4- Fly 5200 64 bit ekran kartını verip bunu aldım doğrumu yaptım anlayamadım doom-3 oynarken low detay 640*480 ekran modunda bile 15 fps'e düştüğü anlar oluyor normalmi ? O.C. yaptığım halde.
ibo971 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-09-04, 19:22   #2 (permalink)
Blow-II
Cool Moderator

Blow-II Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 18.01.04
Nereden: Balasagun
Blog Mesajları: 3
Resimler: 13
Alıntı:
ibo971 tarafından iletildi.
Arkadaşlar akşam bilgisayarımda riva tuner ile ekran kartını o.c. yaptım. Sonra müzik dinleyim derken ne oldu anlamadım ama ses kartım olan creative live 4830 ses kartının çalışmadığını anladım. Driverleri yüklü idi sonra safe mod ile açıp driverleri kaldırıp yeniden yüklediğim halde ses kartını buluyor ama ses gelmiyordu. Bende başka bir ses kartı taktım çalıştı. Makinamda Xp yüklü. Ses kartını başka bir xp yüklü makinada denedim yeni donanım bulundu diyor ve ilk önce VGA WMD diye işlemlere başlıyor. Problem ne olabilir çözemedim. Yanlışlıkla biosumu bozdum ne yaptım acaba. Birden winamp dinlemeye kalktığımda kilitleniyor. Çakışma v.b. gibi bir problemde yok. Yardımcı olabilecek arkadaşlara çok teşekkür ederim.
Saygılarımla.

İLAVE OLARAK

1- Ekran kartının aidata ile baktığım zaman 128 bellek yüzü diye yazıyor ama riva tuner'la baktığım zaman 64 bit diye yazıyor.(Kesin emin olabileceğim başka bir program varmı ? )

2- Core speed 225 mhz yazıyor. FX-5200 fly ekran kartında bile 250 mhz ile başlıyor bir yanlışlıkmı var ?

3- Bant genişliği 8400 civarında 128 bit için normal değermi ? (Eğer 128 bit ise)

4- Fly 5200 64 bit ekran kartını verip bunu aldım doğrumu yaptım anlayamadım doom-3 oynarken low detay 640*480 ekran modunda bile 15 fps'e düştüğü anlar oluyor normalmi ? O.C. yaptığım halde.
Dostum önce ekran kartından başlayalım eğer aida 32 ve sisoft dan ayrıntılı bi şekilde ekran kartının ayrıntılarını örenebilirsin eğer 64 bit yazarsa bu programlarda 64 bit dir frekansları az görmenin sebebi ramlerin ddr olması 225*2 yaparsan 450 mhz olur bu da normaldir onda korkulcak bişi yok ..
Ses kartına gelince problemin donanımsal olabilir başka bir makinaya taktında
tam olarak ne oldunu söylememişin yani çalışıyor mu çalışmıyor mu eğer çalışıyorsa problem yoktur...çalışırsa da sistemi yeniden yüklediğin zaman çözülür problem..Saygılar

Cahil ile etme sohbet fıttırırsın, taş ile etme taharet yırttırırsın..
Blow-II çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-09-04, 19:35   #3 (permalink)
gOkO
Moderator

gOkO Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 10.04.04
Nereden: on hm multi cpu
Resimler: 97
ekran kartım 5700 le demişsin.5700 le lerin standart çalışma hızı 250-225 gpu ve 400 mhz ram dir(200mhz*2)o/c ettiğin riva tuner programı gpu için en fazla 375 mhzye izin veriyor.ancak le ler genellikle 450 mhz nin üstünde çekirdek hızına ve 550 mhz nin üstünde bellek hızına çıkabiliyorlar.bunun için nvidianın kendi o/c programını regist den aktif etmen gerekiyor.öncelikle riva tuneri kaldır.ve ses kartı sürücülerinide.riva tuner ilk açılırken donanım algılar bu algılama esnasında bir hata oluştuysa program ses kartını yoksayabilir.ayrıca sistemdeki tüm ses aygıtlarını da kaldır.bilgisayarı yeniden başlat ve sürücüleri kur.ses hala gelmiyorsa mixere girip gerekli yerlerin açık olduğundan emin ol.hala olmuyorsa ses kartını başka bir pci yuvasına takıp yeniden kur.kolay gelsin....
ERBAA'LI
"TÜRK OL TÜRK HİSSET TÜRK YAŞA Kİ GERÇEK TÜRK OLASIN"
gOkO çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-09-04, 19:44   #4 (permalink)
erollium
Silver Member

erollium Avatar

Katılım tarihi: 22.07.04
Nereden: Bursa
FX5700 LE modelleri 64 bit dir.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-09-04, 19:51   #5 (permalink)
gOkO
Moderator

gOkO Avatar

Bilgisayarım
Alıntı:
erollium tarafından iletildi.
FX5700 LE modelleri 64 bit dir.
yanılıyorsun arkadaşım.bunu nereden duydun.5600xt modelleri 64 bittir genelde.şu an bende arkadaşın inno 5700le si var ve 128 bit.nasıl oluyor bu.lütfen doğru bilgilendirelim.belki birkaç firma 64 bit bellekli dandik pcbli 5700le ler üretmiş olabilir.bunlar istisnadır ve kaideyi bozmaz....
gOkO çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-09-04, 19:51   #6 (permalink)
groo
Senior Member

groo Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 02.07.04
Nereden: İstanbul
bence kartın kaç bit olduğuna aide32 ile değil everestle bak. aida benim 64bitlik kartı 128bit diye gösteriyo everest ise 64bit gösteriyo???
groo çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-09-04, 16:41   #7 (permalink)
ibo971
New Member

Katılım tarihi: 28.10.03
Nereden: Ankara
Merhaba

Arkadaşlar öncelikle ilgilendiğiniz için hepinize teşekkür ederim.
Ses kartını başka bir xp yüklü makinada denedim xp otomatik driverini bulup yüklüyor benim tuhafıma giden ilk olarak donanım sihirbazı vga wmd diye birşey buluyor yüklüyor ondan sonra cerative ses kartı diverlerini yüklüyor. Başka makinadada ses vermedi. Ses çıkışında problemmi oldu anlayamadım. Birde daha öncede belirttiğim gibi winamp çalıştırınca winamp kilitleniyor. Kartın olduğu pcı slota başka bir ses kartı taktığımda ses geldi bir problem olmadı.

Ekran kartınada gelince galiba 64 bit. Yazık oldu 128 bit sanarak almıştım fiyattan şüphelenmek gerekirdi. Şimdi 128 bit içinde daha fazla para vererek zaten açık olan bütçeyi dahada zorlamak istemiyorum. Ne yapalım katlanacağız. Ekran kartının fanını çıkarıp cpu fanını monte etmeyi düşünüyorum en azından o.c. yaparken birde ekran kartından olmayayım. Ekran kartı o.c. 'si konusunda dikkat etmem gereken birşeyler varsa bildiren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Kolay gelsin.
ibo971 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-09-04, 22:42   #8 (permalink)
Salla
Rookie Member

Katılım tarihi: 13.07.04
Nereden: eskişehir - Türkiye
Alıntı:
Saygılarımla.

İLAVE OLARAK

arkadasım leadtek asus ve msi dan baska marka düşünme cogunun üzerinde yaılanlarla alakasız kartlar oluyo kutunun icindeki kart
Salla çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-09-04, 20:59   #9 (permalink)
gOkO
Moderator

gOkO Avatar

Bilgisayarım
Alıntı:
Arkadaşlar öncelikle ilgilendiğiniz için hepinize teşekkür ederim.
Ses kartını başka bir xp yüklü makinada denedim xp otomatik driverini bulup yüklüyor benim tuhafıma giden ilk olarak donanım sihirbazı vga wmd diye birşey buluyor yüklüyor ondan sonra cerative ses kartı diverlerini yüklüyor. Başka makinadada ses vermedi. Ses çıkışında problemmi oldu anlayamadım. Birde daha öncede belirttiğim gibi winamp çalıştırınca winamp kilitleniyor. Kartın olduğu pcı slota başka bir ses kartı taktığımda ses geldi bir problem olmadı.

Ekran kartınada gelince galiba 64 bit. Yazık oldu 128 bit sanarak almıştım fiyattan şüphelenmek gerekirdi. Şimdi 128 bit içinde daha fazla para vererek zaten açık olan bütçeyi dahada zorlamak istemiyorum. Ne yapalım katlanacağız. Ekran kartının fanını çıkarıp cpu fanını monte etmeyi düşünüyorum en azından o.c. yaparken birde ekran kartından olmayayım. Ekran kartı o.c. 'si konusunda dikkat etmem gereken birşeyler varsa bildiren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Kolay gelsin.
ses kartının problemli olduğunu bulmuşsun böylece.ekran kartının markası ne buraya yazki ibret olsun almasın kimse...
gOkO çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-09-04, 21:13   #10 (permalink)
DeeJaY_gT
Moderator

DeeJaY_gT Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 07.07.04
Nereden: ĭکт@ивﺙℓ
Resimler: 9
Dostum sen yine şanlısın bende creative 5.1 vardı ve senindedgin gibi vga wmd diye birşey buluyordu zar zor yüklüyordum daha sonra onca ugrasmalarıma ragmen kuramıyordum ve xp yüklerken yeni donam ayarlarında hata veriyordu sonra bi teknikservise gösterdim benim ses kartın chipseti sizlere ömür olmuş.Seninde böle bir sorunun olmus olabilir benim tavsiyem eger ses kartın garantiliyse götür yenisi al.
DeeJaY_gT şu an çevrim içi  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 19:09.