Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Ekran Kartları »

EAX VE İŞLEMCİ VE GRAFİK

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Ekran Kartları forumu altında EAX VE İŞLEMCİ VE GRAFİK başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "5.1 kolon ve live 5.1 ses kartı kullanıyorum şu en son çıkanlardan. eax destekli oyunlarda oyun içersinde eax aktif hale ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 27-03-03, 11:02   #1 (permalink)
elcompany
Rookie Member

Katılım tarihi: 06.02.03
EAX VE İŞLEMCİ VE GRAFİK

5.1 kolon ve live 5.1 ses kartı kullanıyorum şu en son çıkanlardan. eax destekli oyunlarda oyun içersinde eax aktif hale getirdiğimde görüntüde yavaşlama oluyor.
live kartlar bilgisayarın işlemcisiyle bir baglantı içersinde mi bir etkisi var mı. celeron 900 via chipsetli 6vtex gigabyte anakart 512 sdram ve 128 mb ati radeon 8500 var. genelde grafiğin yogun oldugu veya mesela need for speed de 8 araba birden çıkıştayken aynı anda yanyana veya unreal da kalabalık sahnelerde... stereo da iken bir sorun yok.
birde mesela oyuna girmeden eax falan kapatıyorum surroundmixerden.
oyun optionsdan aktif hale getiriyorum. zannedersem böyle olmalı yanlışsa düzeltin lütfen.
problem nerde nasıl çözülür bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. herkese teşekkürler.
elcompany çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-03-03, 04:12   #2 (permalink)
Murat
Senior Member

Murat Avatar

Katılım tarihi: 07.06.02
Nereden: Turkey/istanbul
driver dan kaynaklanıyo olabilir son sürücüleri yüklemeyi dene.. belki cpu kullanımını azaltabilirler...
Asus P4T-E i850 / P4 2.AGhz / 256MB Kingston RD PC800 / Maxtor D740X 40Gb 7200 / Leadtek Geforce 4Ti 4400 128MB / Creative SB Audigy 2 / Yamaha 16x10x40 CDRW / Creative PC DVD 8x / DXR 3 Mpeg 2 Decoder / Hyundai iQ Q770 17'' / Creative İnspire 6+1 / Ms Natural Keybord Pro / Ms İntelli Mouse Explorer 3,0
Murat çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-03-03, 07:04   #3 (permalink)
The Judge
Moderator

The Judge Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 13.10.02
Nereden: İstanbul/Turkey
Resimler: 16
Bendede ona benzer problem vardı driver update yaptım sorun kalktı
Eski 28-03-03, 08:34   #4 (permalink)
EzerchE
Moderator

EzerchE Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 12.07.02
Nereden: Bursa
Resimler: 6
bende de böyle bi sorun yok fakat eax ın oyun performansını etkilediğini biliyorum.
EzerchE çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-03-03, 06:45   #5 (permalink)
Torun member
Silver Member

Torun member Avatar

Katılım tarihi: 01.08.02
Nereden: fatih
Bendede öyle bi sorun yok.. çünkü bende EAX da yok.. zaten o oyunlarda bende çalışmaz..
Torun member çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-03-03, 07:37   #6 (permalink)
EzerchE
Moderator

EzerchE Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 12.07.02
Nereden: Bursa
Resimler: 6
EzerchE çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-03-03, 04:29   #7 (permalink)
Murat
Senior Member

Murat Avatar

eee 3D.... seven dikenine katlanır...... A3D yi özlüyorum valla...
Murat çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-03-03, 08:07   #8 (permalink)
Torun member
Silver Member

Torun member Avatar

Katılım tarihi: 01.08.02
Nereden: fatih
işte sorun orda.. biz özleyemiyoruz.. hiç olmadı çünki..
Torun member çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-04-03, 07:58   #9 (permalink)
Murat
Senior Member

Murat Avatar

bence ses oyunun yarısı eder ve ben 3d hastası olarak grafik kadar sesede önem veriyorum...tabiki herkesin zevki farklıdır..
Murat çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-04-03, 00:22   #10 (permalink)
BLACKandWHITE
Moderator

BLACKandWHITE Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.11.02
Nereden: İstanbul
Resimler: 11
CS oynayanlar ayak seslerinin ne kadar önemli olduğunu bilir çünkü o ayak sesleri senin hayatını kurtarır
ses çok önemli !

Konu araçları

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 14:48.