Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Ekran Kartları »

ekran kartı takmak yardım

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Ekran Kartları forumu altında ekran kartı takmak yardım başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "arkadaşlar yeni ekran kartı alıcam ama takması kolay mıdır sonra biostan yüklemek gerekirmi yardımcı olursanız sevinirim..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 08-07-07, 22:10   #1 (permalink)
venom3950
Rookie Member

venom3950 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 12.06.07
Thumbs up ekran kartı takmak yardım

arkadaşlar yeni ekran kartı alıcam ama takması kolay mıdır sonra biostan yüklemek gerekirmi
yardımcı olursanız sevinirim
venom3950 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-07-07, 22:16   #2 (permalink)
gokmenardali
Member

gokmenardali Avatar

Katılım tarihi: 23.07.06
Ynt: ekran kartı takmak yardım

takması kolaydır zaten onun için ayrılmıs bir slot mevcuttur başka yere takamassınız anakartınız destekledigi modelleri almaya dikkat edin mesele anakartınız agp si 8x dir siz 16 x alırsanız fazladan ücret ödemiş olursunuz ve bu özelligi kullanamassınız kartın anakarta oturan kısmında bir mandal vardır onu çekip takabilirsiniz.elektiriği tamamen kesin kartı takın sistem kendisi tanır daha sonra driverlerini yüklersiniz ve aygıt yöneticinizden kontrol edin sarı soru işareti yoksa sorunda yoktur.
gokmenardali çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-07-07, 22:17   #3 (permalink)
blackmagician
Power Member

blackmagician Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.12.06
Nereden: Spatyom
Blog Mesajları: 1
Resimler: 17

takması zor değildir, bir ayar yapmanada gerek yok, sadece kartın yerine tam oturduğundan emin ol

blackmagician çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-07-07, 22:29   #4 (permalink)
yuna
Rookie Member

yuna Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.07.07
Nereden: İzmir

Merhaba
Yeni ekran kartını anakarta takmak aslında zor bir iş değil.
Yeni kartı sisteme takmadan önce eski ekran kartı sürücünüzü kaldırın.
Daha sonra bilgisayarı kapatın fişini prizden çıkarın.Ekran kartını kasaya sabitliyen vidayı tornavida yardımı ile sökün.
Ekran kartı slotunun köşesinde yani uç kısmında ekran kartını tutan bir plastik bir tırnak göreceksiniz bu plastik anakarta göre değişiyor bazı anakartlarda aşağıya doğru bastırdığınızda ekran kartını yukarı doğru atar bazılarındaysa özellikle Asus anakartlarda tırnağı ekran kartını serbest bırakacak şekilde hafifçe bastırmanız ve ekran kartını yukarıya doğru çekmeniz gerekiyor.
Yeni kartı takarken daha az zorlanacağınız kesin kartı pcı yada agp yuvasına oturtun tık diye bir ses duyacaksınız daha sonra vida yardımıyla ekran kartını kasaya sabitleyin.
Bundan sonra biosta herhangi bir işlem yapmanız gerekmiyor bilgisayarı çalıştırın yeni ekran kartınızın sürücülerini yükleyin.

Not:Yeni Ekran kartınız harici olarak güç gerektiriyorsa üzerinde psu dan gelen kabloyu takmanız için bir soket göreceksiniz kabloyu buraya takmayı unutmayın yoksa kart çalışmaz.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Kolay gelsin
yuna çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-07-07, 22:35   #5 (permalink)
venom3950
Rookie Member

venom3950 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 12.06.07

yardımlarınız için teşekürler arkadaşlar
venom3950 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-07-07, 23:11   #6 (permalink)
muratyayla
hARDWAREMANIAC

muratyayla Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.03.06
Nereden: istanbul
Resimler: 10

Alıntı:
gokmenardali tarafından iletildi. Mesajı göster
anakartınız agp si 8x dir siz 16 x alırsanız fazladan ücret ödemiş olursunuz ve bu özelligi kullanamassınız
biraz yanlış olmuş agp8x ile 16x dediğin pcx16 slot yapılarıda farklı uymaz yani kart takmak kolay iş yanlış alma yeter
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-07-07, 00:11   #7 (permalink)
gokmenardali
Member

gokmenardali Avatar

Katılım tarihi: 23.07.06

Alıntı:
muratyayla tarafından iletildi. Mesajı göster
biraz yanlış olmuş agp8x ile 16x dediğin pcx16 slot yapılarıda farklı uymaz yani kart takmak kolay iş yanlış alma yeter
benim kast ettigim veri yolu hızı idi resimdeki siyah alanlar yani anakart 8 x ise 16 alındımı o hızda çalışmaz demek istedim.

gokmenardali çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-07-07, 01:37   #8 (permalink)
GaNDHi
Moderator

GaNDHi Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 30.04.03
Nereden: TháLîÒñ
Resimler: 10

16x hızında Agp kart varmı yahu?
Eski 09-07-07, 01:57   #9 (permalink)
HuRRiCaNe
V.I.Member

HuRRiCaNe Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 02.04.06
Nereden: Searching ...
Resimler: 6

Zaten takamazsınki PCI-Ex kartı AGP'ye

16x AGP
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-07-07, 02:02   #10 (permalink)
•Quad•
Cool Member

•Quad• Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.03.07
Nereden: Ankara
Resimler: 4

Upgrede dediğin nedirki 'Atari kasetlerini birleştirmek işte hepsi bu' parçalar ateri kaseti gibi oldu eğer takmakta zorlanırsan kasanı aç bi ayrıntılı foto çek anakartın koy biz sana gösterelim bu arada pci-e de agp kart çalışırmı bilmiyorumda pcie-8x de pci 16x kart çalışıyodu galiba
•Quad• çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 11-07-07, 17:02   #11 (permalink)
hami10
hARDWAREMANIAC

hami10 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 02.08.04
Nereden: ŸašaĶ BöLG3
Resimler: 16

xp lerde zaten kendisi tanıyor kartı bişey yüklemene bile gerek yok

hami10 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

ekran kartı takmak yardım ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Ekran kartı ve RAM takmak.. Blackice Genel 14 04-07-08 18:15
Ekran kartı yardım,DVI sezat Ekran Kartları 7 07-04-05 23:58
HIS 128MB Excalibur Radeon 9800 Pro ICEQ Ekran Kartı Ekran Kartı Nasıl ? cuneytyasar Ekran Kartları 11 07-04-04 11:15
SDRam ekran kartını DDR destekli anakarta takmak 3xtra Ekran Kartları 11 19-02-04 17:14

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 11:30.