Bu sayfada Donanım kategorisindeki Ekran Kartları forumunda GeForce GTX 280 & 260 Testleri başlıklı konu tartışılıyor; chnvat tarafından iletildi. valla bende 2 haftadır diyorum yeni kartlar hakkında birçok haber çıktı test çıktı yok faturalı 4850 gösterenler ...
BLACKBOX kullanın ve top10hardware'e kaydedin. Ardından Bilgisayarım kısmına, Top10hardware nickinizi girerek sistem dökümünüze HWM üzerinden bakılabilmesini sağlayın. Bir sorunla karşılaşırsanız, yardım almanız hızlanacaktır.
Ben giderim adım kalır, dostlar beni hatırlasın..
sayın eugene!
piyasada salak saçma birçok test geziyor.
diğer taraftan eğer gerçekse sırf önceki seriye fark atsın diye tamamen abartı çözünürlüklerde test yapıp akıllarınca tüketiciyi kandıracaklar.
4870 ile gtx 280 in günümüz popüler birkaç oyununda hepimiz için standart sayılacak çözünürlüklerdeki(1280*1024 vs..)sonuçlarını verirsen(tabi zamanı geldiğinde) memnun kalırız. diğer sitelerdeki sonuçlar güven vermiyor artık, biribirini tutmuyorlar.
------------
gtx280 in 9800gtx e düşük çözünürlüklerde (1280*1024) ortalama %20 performans farkı ortaya koyduğu görülüyor ki(eğer doğruysa) bu nvidianın shader mimarisinin iflası demektir, zaten 9600gt olayında böyle olacağını öngörmüştük. geliyor diye kıyamet kopardıkları kart ortada işte. shader sayısı artırılmış g92 ler hayırlı olsun; hedayesi 700$+kdv![]()
boş konuşmaktansa hiç konuşmayacaksın
Şu an için en düzgün ve yansız inceleme GeForce GTX 280 review
değerleri tutarlı bir inceleme: ZOTAC GeForce GTX 280 AMP! Edition :: TweakTown
AnandTech, Benchmark Reviews, Bjorn3D, CHW, ComputerBase, Driver Heaven, Guru3D, ExtremeTech, EliteBastards, HardOCP, Hardware Secrets, Hot Hardware, ChilleHardware, InsideHW, MadBoxPC, Neoseeker, Overclockers Club, Overclock3D.net, PC Perspective, techPowerUp!, Technic3D, The TechReport, TheInquirer, Tweaktown, t-break.
Tüm testler..
Testlere bakıldığında ilk izlenim olarak iyi bir ürün görüntüsü var nvidia
yine ati ye bayrağı vermemiş .
Sonuçta fiyat performans kriteri bence çok belirleyici olacak bizler için
ürünler satışa çıktığında sanırım toplu halde bu açıdan değerlendirebileceğiz..
İlk testler genel anlamda abartı veya gerçek dışı olmuştur.Ürünler satışa çıkıp son kullanıcıya ulaştığında en tutarlı performans verilerini fiyatlara göre daha rahat karşılaştırabiliriz.Ama Nvidia son bir kaç seride yakaladığı başarıyı kaptıracak gibi gozukmuyor.
yahu insan napcanı şaşırıyo 9 serisi daha dün çıktı gibi geliyo bana şimdi de bu gtx280 le 260 cıktı başımıza bilgisayar toplamaya korkar oldu insanlar şahsen 9600gt almayı düşünüyodum şimdi caydım desem yeri ama böle gitmezki bubişey alıp kulanmak gerek ama şimdi düşünce içine girmedim dill hani
![]()