+ Cevap Yaz
Results 1 to 6 of 6

Grafik Tasarım için Ekran Kartı

Bu sayfada Donanım kategorisindeki Ekran Kartları forumunda Grafik Tasarım için Ekran Kartı başlıklı konu tartışılıyor; Merhaba arkadaşlar; Uzun zamandır ekran kartı piyasasını takip etmiyorum bu yüzden yeni modeller hakkında hiç bir fikrim yok. Bir yakınıma ...

Cool Member mauysal Avatar
    Katılım tarihi
    17.03.2005

Grafik Tasarım için Ekran Kartı

Merhaba arkadaşlar;

Uzun zamandır ekran kartı piyasasını takip etmiyorum bu yüzden yeni modeller hakkında hiç bir fikrim yok.

Bir yakınıma pc topluyorum. Grafik Tasarım işiyle uğraşıyor ve bilgisayarda 7/24 photoshop,corel gibi programlarla çalışacak.

Bana fiyat performans olarak işimizi görebileceğimiz ( fiyatı ne kadar uygun olursa okadar iyi olur )PC-Exp ekran kartı önerirseniz sevinirim.

Moderator BLACKandWHITE Avatar
    Katılım tarihi
    23.11.2002
    Nereden
    İstanbul

Re: Grafik Tasarım için Ekran Kartı

photoshop için ekran kartından ziyade ram'e yönelin. büyük çözünürlükteki çalışmalar için en az 1,5 gb ram şart. Ayrıca kocaman bir LCD ekran alırsan çalışma rahatlığını tavana vurdurursun
    Birde her çalışmanın yedeğini alacakları için büyük bir hard disk seçimi yapın.
    2*400gb işlerini görür

Katılım tarihi
    17.03.2005

Alıntı BLACKandWHITE tarafından iletildi. Mesajı göster
    photoshop için ekran kartından ziyade ram'e yönelin. büyük çözünürlükteki çalışmalar için en az 1,5 gb ram şart. Ayrıca kocaman bir LCD ekran alırsan çalışma rahatlığını tavana vurdurursun
    Birde her çalışmanın yedeğini alacakları için büyük bir hard disk seçimi yapın.
    2*400gb işlerini görür
    Sağolasın Gökhan seninde değindiğin gibi;

2*1 GB Ram Almayı düşünüyoruz

Ekran'a gelince şuan kullandığı 21" Crt monitörü var
    Onun şuan kullandığı bilgisayara oturunca kendi bilgisayarımı kullanasım gelmiyor soğuyorum 15"

Depolama birimine gelince bu işten anladığın belli oluyor medyalar hem çok sağlıklı değil hemde hızlı ve kolay ulaşılabilir olmamalarından dolayı muhakkak söylediğin gibi TB yakın hdd ler alacağız yedekleme işleminden dolayı.

Örneğin 100$ lık bir ekran kartı ile 300$ lık bir ekran kartı yapacağı tasarımları ne kadar etkiler? Hangi yönden etkiler? Yani ekran kartı bu işin hangi aşamasında etkindir?
    Mesela 7600gt ler 150$ +kdv bu ihtiyaçtan da öte bir kart mı olmuş olur? Daha ucuz bir kart alsak ne olur?

Çok fazla para vermekte istemiyoruz. Sağlıklı bişekilde işimizi görsün yeterli. Oyun filanda kesinlikle oynanmayacak.

Katılım tarihi
    23.11.2002
    Nereden
    İstanbul

daha ucuz bir kart işinizi görecektir. sonuçta 2 boyutlu çalışıyorsunuz. eğer 3 boyutlu çizimler olsaydı sağlam bişeyler lazım olabilirdi.
    PS ve Corel için 7600GT fazla gelebilir. 7600GS veya x1600pro işinizi görecektir. Aslında daha düşük kartlarda iş görür ama ekranın çözünürlüğünün yüksek olması beni biraz endişelendirdi. 21" crt var diyosun 1600*1200 kullanırsa diye tahmin ediyorum o zaman orta seviye almanızda fayda var. riske atmayalım
    yoksa mx440 bile iş görür PS çalışırken normal ekranlarda.

Katılım tarihi
    17.03.2005

Sağolasın kafama takılan en büyük sorunu çözmüş oldum sayende

şöyle bi araştırdım şu 2 ürün dişe dokunuyor ;

SAPPHIRE - X1600PRO 109.0000 USD + KDV
    SAPPHIRE - X1600PRO

------
    PALIT - 7600GS SONIC 101.0000 USD + KDV
    PALIT - 7600GS SONIC

Palit 1 adım önde duruyor büyük ihtimalle Palit'i sepete atıyorum. Tekrar teşekkür ederim

Katılım tarihi
    23.11.2002
    Nereden
    İstanbul

hemen acele etme alırken. yarın başka arkadaşlarda yazsınlar bir eksik varsa ona göre alırsınız
    bu arada rica ederim ne demek

+ Cevap Yaz