+ Cevap Yaz
Results 1 to 12 of 12

Grafikler kafayı yedi İMDAT!!

Bu sayfada Donanım kategorisindeki Ekran Kartları forumunda Grafikler kafayı yedi İMDAT!! başlıklı konu tartışılıyor; Ekran kartım 256 mb Ati Radeon X700. Sorunum ilk olarak NFS:Most wanted oynarken başladı daha sonra F.E.A.R ve PES5'e de ...

New Member
    Katılım tarihi
    31.07.2005
    Nereden
    İstanbul

Grafikler kafayı yedi İMDAT!!

Ekran kartım 256 mb Ati Radeon X700. Sorunum ilk olarak NFS:Most wanted oynarken başladı daha sonra F.E.A.R ve PES5'e de sıçradı (linke tıklarsanzı görürsünüz) . Baştan güzel oynuodum hepsini. Sonra bi gün NFS oynarken grafikler kafayı yedi ve bilgisayar çatırt diye restart attı. Sonra bi süre başıma gelmedi bu. Bir gün F.E.A.R oynarken yine karıştı grafikler. Yani böyle oyunları her açışımda diilde böyle 2-3 gün arayla bozuluyo grafikler. Ekran kartı sürücüm Catalyst 5.8. Acaba bundan dolayımı oluyor bu iş?. Neyse resmi yollıyım da bi yardımcı olun lütfen.

En son poyi tarafından düzenlendi: 01-02-2006 saat 15:08

New Member
    Katılım tarihi
    31.07.2005
    Nereden
    İstanbul
    Bir de ati ekran kartlarının sıcaklığını nasıl kontrol ediyosunuz demin sormayı unutmuşum

Moderator gurkan Avatar
    Katılım tarihi
    21.02.2004
    Nereden
    Cybertron
    Driverı değiştirip bir dene belki çözüm olabilir.

Büyük ihtimalle ramlerin sıcaklıklarının fazla artmasından kaynaklanıyor ama öncelikle yazılımsal olarak driver değişimi bir çözüm olur mu onu denemeni tavsiye ederim.

New Member
    Katılım tarihi
    31.07.2005
    Nereden
    İstanbul
    Peki ram sıcaklıklarının normali ne kadardır nerden bakabilirim?

hARDWAREMANIAC mysterious_man Avatar
    Katılım tarihi
    21.08.2004
    Nereden
    söylerim ama öncelikle mangır çalışsın....... Rep Gücü: 5,218,214
    Blog Mesajları
    1
    Alıntı poyi tarafından iletildi.
    Ekran kartım 256 mb Ati Radeon X700. Sorunum ilk olarak NFS:Most wanted oynarken başladı daha sonra F.E.A.R ve PES5'e de sıçradı (linke tıklarsanzı görürsünüz) . Baştan güzel oynuodum hepsini. Sonra bi gün NFS oynarken grafikler kafayı yedi ve bilgisayar çatırt diye restart attı. Sonra bi süre başıma gelmedi bu. Bir gün F.E.A.R oynarken yine karıştı grafikler. Yani böyle oyunları her açışımda diilde böyle 2-3 gün arayla bozuluyo grafikler. Ekran kartı sürücüm Catalyst 5.8. Acaba bundan dolayımı oluyor bu iş?. Neyse resmi yollıyım da bi yardımcı olun lütfen.

aynı sorun bende de mevcuttu ekran kartından şüphelendim daha sonra başka kartları denedim...onlarda daha başka sorunlarda çıkınca anakartı garantiye yolladım agp yuvasında bir sorun var diyerekten...bakalım daha gelmedi...
    ekran kartı mı??? başka makinaya taktım sapasağlam çalışıyor sende ki sorunun aynısı idi bende ki...örümcek ağları gibi
    "Laiklik, yalniz din ve dunya islerinin ayrilmasi demek degildir. Tum yurttaslarin vicdan, ibadet ve din ozgurlugu de demektedir." M. Kemal Atatürk (1930).
    Benim geçmişim bir çöplüktür ve çöplükleri sadece köpekler kurcalar...Necip Fazıl Kısakürek

New Member
    Katılım tarihi
    31.07.2005
    Nereden
    İstanbul
    Alıntı mysterious_man tarafından iletildi.
    aynı sorun bende de mevcuttu ekran kartından şüphelendim daha sonra başka kartları denedim...onlarda daha başka sorunlarda çıkınca anakartı garantiye yolladım agp yuvasında bir sorun var diyerekten...bakalım daha gelmedi...
    ekran kartı mı??? başka makinaya taktım sapasağlam çalışıyor sende ki sorunun aynısı idi bende ki...örümcek ağları gibi
    Peki sendeki oyunları her açışında mı oluyodu ? Benim ki her seferinde olmuyo çünkü.

Cool Member lostface Avatar
    Katılım tarihi
    14.08.2004
    Nereden
    Dersanede yaşıyorum artık
    dostum bana kart aşırı ısınmış gibi geldi overclock felan varmı bide oyuna girer girmezmi oluyo bu hadise yoksa biraz oynadıktan sonra mı?? tabi bu arada arkadaşların dediği gibi derhal bi driver değiştirmeni tavsiye ederim kolay gelsin
    Oyun oynamak için vakit talep ediyorum

Cool Member ozguror Avatar
    Katılım tarihi
    24.02.2005
    Nereden
    İstanbul
    Güncel driverla bir dene sorun devam ederse büyük ihtimalle ekran kartı'nın fazla ısınmasından kaynaklanıyor yada ekran kartında bir sorun olabilir...
    http://www.hardwaremania.com/forum/image.php?type=sigpic&userid=13323&dateline=1162922869

Moderator hami10 Avatar
    Katılım tarihi
    02.08.2004
    Nereden
    ŸašaĶ BöLG3
    poyraz kardeş o sorun driverdandır aynısı bendede olmuştu sonra driver değiştirdim düzeldi..
    H.W.Manyağı son kez Kıprıs'ta..

hARDWAREMANIAC mysterious_man Avatar
    Katılım tarihi
    21.08.2004
    Nereden
    söylerim ama öncelikle mangır çalışsın....... Rep Gücü: 5,218,214
    Blog Mesajları
    1
    Alıntı poyi tarafından iletildi.
    Peki sendeki oyunları her açışında mı oluyodu ? Benim ki her seferinde olmuyo çünkü.
    aynen bende de her seferinde olmuyordu...kafasına göre ayrıca ilk başta driverden şüphelendim omega ve orjinal driverleri falan denedim...windowsu formatlayıp sıfırdan değişik driverleri denedim yine aynı hatta windows ilk olarak açıldığında masaüstünde daha değişik görüntü deformasyonları vardı...dediğim gibi ekran kartını başka bir makinaya taktım sorunsuz çalışıyor hatta kendi ana makinamda ati 7000 onu sorunlu bilgisayara, orada ki 9550 yi de kendi makinama takıp çatır çatır oyun oynadım ama benim çalışan ati 7000 i o anakarta takınca ekran 5-10 sn de bir kararıp geri gelmeye başladı...imkanın varsa başka bir ekran kartını makinanda dene...veya ekran kartını başka bir bilgisayarda...

V.I.Member aksak_ritim Avatar
    Katılım tarihi
    25.09.2002
    Nereden
    OrtaDünya
    peki arkadaşlar anakartlarınız aynı mı? bu şekilde çözüme daha kolay ulaşabilirsiniz.
    INTEL P4 2800 (Prescott,800MHz,1MB,HT) / Themaltake CL-P0024(tower112) / GIGABYTE 8IP1000G(i865PE) / 2x512MB Hi-Level pc3200 DDR CL2.5 / Ati Radeon 9800Pro IceQ (BIOS MOD with 9800XT) / Lite-on DvD Yazıcı 4x / Lg 52x24x52 Cd-Rw / 17" Nec MultiSync V720 / 120GB seagate 7200rpm Sata Hdd / EASTERN 4+1 ses sistemi / Aopen H600 kasa /

New Member
    Katılım tarihi
    31.07.2005
    Nereden
    İstanbul
    Alıntı hami10 tarafından iletildi.
    poyraz kardeş o sorun driverdandır aynısı bendede olmuştu sonra driver değiştirdim düzeldi..
    Biliyorum yiğit kardeşim hatırladım o zamanları .Ama bende bi sorun daha var. Yeni sürücüyü indirdim bilgisayara ama yükleyemiyorum. ATİ driver kur ekranında hata oluşuyo ve bilgisayarınızda bir sürücü bulunamadı standart vga bağdaştırıcıyı yüklediktan sonra deneyin diyor. Ek olarak anakartım MSI K8MM-V(AMD 64 bit için).Bide ekran kartının sıcaklığını nasıl kontrol edebilirim?

+ Cevap Yaz