Bu sayfada Donanım kategorisindeki Ekran Kartları forumunda Hangi Ekran Kartı başlıklı konu tartışılıyor; Arkadaşlar,
Yeni ve iyi bir ekran kartı almak istiyorum, fakat piyasaya mantar gibi kart çıkıyor ve kafam karıştı. Bütçem en ...
3D uygulamaları ile uğraştığını ve yaklaşık 200$ ayırdığını yazmış arkadaş..
Bu fiyata alınabilecek en iyi ekran kartı gf4 ti4200'dür.. Tabii ki en kalitelilerinden biri ASUS'tur ama fiyatıda baya yüksektir.. Hesaplı kart önerim Abit'tir.. Abit gf4 ti4200 al kafan rahat kalsın.. Ha aradaki fiyat farkını düşünmeyip 128MB alman senin için daha hayırlıdır..
Leadtek'e gelince bunların sorunlu olduğu yazılıp çiziliyor.. Ben tavsiye edemiycem.. VIVO meselesi de extra para demek. Video (mpeg, avi) kaydı ile uğraşmıycaksan düzünü al, uğraşacam diosan değer..
Anakartın asusp4s533 olduğuna göre 478pin mimarili bu durumda sen önce 256k lık o P4 den kurtulup 512k lık bir 1.8A yada 2.0A alsan iyi edersin render işlemlerinde epey performans getirecektir.Grafik kartı olarak Radeon 9500 yada Geforce4Tı4200
(Abit Suliro epey iyi ) sana yetecektir..
aRKADASIM SANA tAVSİYEM BİR SURE BEKLEMEN . EN GEC İKİ HAFTA İÇİNCE RADEON 9500LER PİYASAYA GİRECEK. DİRECT X 9 DESTEKLİ OLACAĞI İÇİN OMRU DİĞER KARTLARA GORE UZUN OMURLU DİYEBİLİRİM.
1 AY DAHA BEKLERSEN 9500 PRO GELİCEKKİ HEM Tİ 4200DEN HIZLI HEM DİRECT X 9 DESTEKLİ HEMDE HEMEN HEMEN AYNI FİYAT ARALIĞINDA OLACAK. aCELEN YOKSA BİR AY DAHA BEKLE BENCE.
Eskiden ne iyiymiş ya...toplam 8-9 ürün içinden seçerdin olur biterdi..harbi kasıldım. Bir de vericen para az değil ki..Hani elinde patlarsa evlat acısı gibi oturur valla.
Neyse.. bir arkadaşım GIGA-BYTE ATI RADEON 9000PRO 64MB DDR önerdi ama sizlerin görüşünü almak istedim...
Bu arada Proton, 256 yerine 512 K işlemciden bahsetmiş...eğer dengeleyebilirsem hem işlemci hem ekran kartını bir arada alabilirim..yani çok uçmadan...ancak P4 1.8A ile P4 1.8 arasında bir fark varmı. Bir tane 1.8 buldum çünkü....
Bu arada elimdeki P4 1.5 için O/C yardımını Proton ve Spawn vermişti sağolsunlar.....Nazar değmesin 4-5 aydır 2.0 mhz olarak çalışıyor...hemde 3d render da nasıl asılıyorum anlatamam ve extra soğutma yok..59-60 derece arası oynuyor..
Dolayısıyla P4 1.8 alırsam başınıza ekşirim haberiniz olsun )
Originally posted by AnubiS Eskiden ne iyiymiş ya...toplam 8-9 ürün içinden seçerdin olur biterdi..harbi kasıldım. Bir de vericen para az değil ki..Hani elinde patlarsa evlat acısı gibi oturur valla.
Neyse.. bir arkadaşım GIGA-BYTE ATI RADEON 9000PRO 64MB DDR önerdi ama sizlerin görüşünü almak istedim...
Fiyat yaklaşık 100-110 usd gibiymiş.
9000 chip li kartların performansı 8500'lerden daha düşük haberin olsun.. Testlerde bunu gösteriyo.. Hem baya farkta var, yani azımsanacak kadar değil.. Dediğin fiyata 128MB (DDR) radeon 8500LE alabilirsin..
Hürmetler..
En son birDevAdam tarafından düzenlendi: 12-02-2002 saat 06:08
(cache belleğin ne olduğunu sanırım bilmeyen kalmadı ama yinede
hatırlatayım :cpu çalışırken veriler bu cache de bekler sistem ramlerinden çok daha hızlı olan bu cache bellekler cpu yu sürekli veri ile besler böylelikle cpu daha yavaş olan sistem belleğine sürekli ulaşmak zorunda kalmaz render gibi yoğun işlemci gücü ve veri yığını gerektiren uygulamalarda yüksek cache her zaman üstün perfromansı getirir anlatımın en basiti bu oldu)
1.8 hem northwood değil (yani 0.13mikron değil hemde cache i 256k alınmaz) sana illaki 1.8A - 1.6A - 2.0A lazım..Ben ramleri çok zorlamaz isem (Latency olarak) 148 mhz e çıkıyorum 1.6A ile oda 2368mhz yapıyor ve ısınıp şişmede yaşamıyorum ama voltaj yüklemekde gerekiyor biraz bendede ASUSP4S533 board var..
O zaman paradan tasarruf şöyle olur
ATI radeon 8500 alırsın 80$ ...artanıyla cpu yükseltirsin ..
Sen bu kafayla gider ve arkadaşın önerdi diye bukadar kişinin lafına bakmayıp Ati 9000 alırsan rendering felan yapacam dersen ayıp edersin ben bunu söyler ve kenara çekilirim ben Ati 9700 pro alıcam sonrada gidip UT2003 oynayacam ...hürmetler...