Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Ekran Kartları »

hd 4850 yardım!!!

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Ekran Kartları forumu altında hd 4850 yardım!!! başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "yeni aldığım gecube 512 mb ati hd4850'yi kullanmaya başladıktan sonra önce çözünürlük sapıttı. normalde 1680*1050 olan çözünürlük sanki 5000*2500 miş ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 04-08-08, 18:07   #1 (permalink)
naturklich
Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 04.10.07
Nereden: ankara
onthe fire hd 4850 yardım!!!

yeni aldığım gecube 512 mb ati hd4850'yi kullanmaya başladıktan sonra önce çözünürlük sapıttı. normalde 1680*1050 olan çözünürlük sanki 5000*2500 miş gibi büyük bir görüntünün küçük parçası görünüyor ibi oldu ve bu masa üstüne de yansıdı. çözünürlüğü çok çok düşürmek gerekti. yükseltince gene ekraının yarısı siyahtı. sonra ise oyunlarda aşırı hızlanma oldu. örneğin furbol oyunununda saatte 120 km/h hızla koşuyor. diğer oyunlarda da aynı. bunu çözebilmek için;
- işlemcinin driverını tekrar yükledim (intel inf update)
- ati catalyst'i silip tekrar yükledim.
- ekran kartından en yüksek performans olan ayarı en yüksek kaliteye çektim aa af ne varsa sonuna dayadım.
ne yapsam fayda etmedi. pc 8 saat kapalı kaldı. tekrar açtığımda sorun düzelmemişti.
format şart mı? ya da sp3'ü mü yüklesem? daha önce sp2 ile oynarken sorun olmamıştı halbuki.
karta overclock falan da yapmadım uzun süre oyun oynamakla karta zarar vermiş olamam değil mi???
Lütfen yardım arkadaşlar...
naturklich çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-08-08, 18:45   #2 (permalink)
angora21
Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 26.06.08
Nereden: diyarbakır
Ynt: hd 4850 yardım!!!

directx sürmünü yükle en son versiyonunu vede catalyst yazılımının en sonunu yükle bi
angora21 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-08-08, 19:08   #3 (permalink)
scaner123
Power Member

scaner123 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 07.01.08
Nereden: ADANA

kesin çözüm format at bir temiz format kafan rahat olsun
scaner123 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-08-08, 11:02   #4 (permalink)
naturklich
Member

Bilgisayarım

bu dediklerinizi yaptım, sonuç aynı. pes 2008 aşırı hızlı, fifa 08'de takılıyor. ya nasıl olur böyle bir şey. eski 8500 GT kartımdan daha kötü nasıl olur hd 4850 ya? format ata ata bıktım. gariptir ki crysis ve call of duty 4, need for speed pro street oyunlarında sorun yok. pes ve fifa ne oyunmuş da 4850'de problem yaratıyorlar. anlamadım anlamadım...
naturklich çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-08-08, 11:22   #5 (permalink)
scaner123
Power Member

scaner123 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 07.01.08
Nereden: ADANA

oyunlarda bozukluk wardır dicem ama öLE bişe olma olasılıgı %1 biLE deiL :S o oyunlar başka pc de denedinmi ? denemedisen bir dene ayrıca her oyunda aynı şeyi yapmıyosa ekrankartında bir sorun yoq demektir...
scaner123 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-08-08, 11:40   #6 (permalink)
Cole
V.I.Member

Cole Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 05.04.08
Nereden: ANTALYA
Resimler: 14

Sırf Fifa oynatmıyor diye HD4850'yi Nvidia 8600GT ile değiştireni duymuştum ben Vatan bilgisayar'da.Olabilir yani böyle bir durum.Driver güncellemeleriyle halledilebilecek bir durumdur belki.Ati'ye bir e-mail atmanızda fayda var bence...
Cole çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-08-08, 14:31   #7 (permalink)
naturklich
Member

Bilgisayarım

ati'ye mail attım ve şu linki gönderdiler. bakalım burdakileri yapınca düzelecek mi? bu arada catalyst 8.8 çıkmış, onu bi indireyim bakalım.
naturklich çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-08-08, 16:04   #8 (permalink)
paranoıd
Senior Member

paranoıd Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 04.08.08

Atı catalıs ten ekran kartını performan olarak ayarladıysan ondanda olabilir ama bende format atmanı tavsiye ederim...
paranoıd çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-08-08, 21:28   #9 (permalink)
Cole
V.I.Member

Cole Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
naturklich tarafından iletildi. Mesajı göster
ati'ye mail attım ve şu linki gönderdiler. bakalım burdakileri yapınca düzelecek mi? bu arada catalyst 8.8 çıkmış, onu bi indireyim bakalım.
Catalyst 8.8 diye birşey mi var ya?Sitesinde sadece 8.7 ve eski hotfix var?
Cole çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-08-08, 22:02   #10 (permalink)
gokhanvai
Cool Member

gokhanvai Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 14.04.08
Nereden: izmir
Resimler: 1

şu an 8.7 hotfix var en son..8.8 yok..çıkmadı daha..
gokhanvai çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-08-08, 00:33   #11 (permalink)
Cole
V.I.Member

Cole Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
gokhanvai tarafından iletildi. Mesajı göster
şu an 8.7 hotfix var en son..8.8 yok..çıkmadı daha..
Catalyst 8.7 Hotfix nerde??AMD GAME Drivers & Tools linkte yazan Hotfix'i diyorsan o 8.7 Hotfix değil 8.6 Hotfix....
Cole çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-08-08, 09:55   #12 (permalink)
naturklich
Member

Bilgisayarım

arkadaşlar 8.8 betadan bahsediyorum.
naturklich çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-09-08, 11:52   #13 (permalink)
naturklich
Member

Bilgisayarım

arkadaşlar catalyst 8.9 çıktı ama aşırı hız sorunu hala düzelmedi. ati kartı olup benzer problem yaşayan var mı?
naturklich çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-09-08, 11:55   #14 (permalink)
Cole
V.I.Member

Cole Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
naturklich tarafından iletildi. Mesajı göster
arkadaşlar catalyst 8.9 çıktı ama aşırı hız sorunu hala düzelmedi. ati kartı olup benzer problem yaşayan var mı?
Aşırı hız sorunu nedir?Ne demek istedin??
Cole çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-09-08, 12:02   #15 (permalink)
gokhanvai
Cool Member

gokhanvai Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 14.04.08
Nereden: izmir
Resimler: 1

aşırı hız mı bence o sorun değil iyi birşey olurdu düşünün oyunları daha fazla fps lerde oynuyoruz... böyle sorun mu olur.. keşke bende de olsa..
Alıntı yaparak cevap ver