Bu sayfada Donanım kategorisindeki Ekran Kartları forumunda HD4850 ekran kartı ısınma sorunu başlıklı konu tartışılıyor; Ilk çıktığında SAPPHIRE HD4850 ekran kartını almıştım ve üzerinde stok fan var. Bilgisayarı ilk açtığımda sıcaklık değeri 70 lerdeyken bu ...
Ilk çıktığında SAPPHIRE HD4850 ekran kartını almıştım ve üzerinde stok fan var. Bilgisayarı ilk açtığımda sıcaklık değeri 70 lerdeyken bu değer oyun oynadıktan 1-2 saat sonra 95 dereceleri buluyor. Acaba bu değer çok mu fazla yoksa bu ekran kartı için normal mi? Eğer çok fazla diyorsanız ekran kartım için fazla gürültü yapmayacak bir fan önerisinde bulunabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler..
Dostum ilk çıkan 4850'lerde bu ısınma sorunu var fakat ATI'nin açıklamasına göre normal bir sıcaklık. Bu kart boşta iken 70-80 derecelerde çalışıyor. Bu sıcaklıklarda çalışmasının nedeni ise üzerindeki soğutucudur. ATI'nin son driverını yükleyebilirsin ve orada fan ayarı bulunur. Fan ayarını biraz yükseltirsen bu sorun ortadan kalkar.
Atı kartlarının soğutmaları iyidir fakat fan deviribiraz az gibi eldi bana.
Yani mesela ben x800 kullanırken %40 oranında oc yapmıştım.
Ama fan hep %90-95'di.
bende 4850 kullanıyorum.. kart boşta 83 derece oynlarda 105i geçiyor ama normal bu kart böyle yapılmış. sana tavsiyem ccc da kendine 2 profil oluştur... masaüstü ve oyun diye. oyun olanının çekirdek hızını 680 hafızayıda 1120 yap fanıda manuel %100 yap.. hem oyunları daha rahat oynarsın... hemde oyundan çıkınca masaüstünü aktif edip normal hıza döndürürsün.. .. gerçi %100 fan baya compressor gibi ama ben oyunlarda sesi açıyorum hiç ses duyulmuyor gümbür gümbür oynuyorum
Dünyanın en iyi elektro gitaristleri JOE SATRİANİ & STEVE VAI & YNGWİE J. MALMSTEEN izinizdeyim...
manual fan ayarlarıyla oynayıp %100 yapmayı denedim de dayanılacak gibi değil yaw sen ne yapıyorsun öyle ayrıca o kadar kasmaya gerek yok yaw bütün oyunları üst ayarlarda oynuyorum
manual fan ayarlarıyla oynayıp %100 yapmayı denedim de dayanılacak gibi değil yaw sen ne yapıyorsun öyle ayrıca o kadar kasmaya gerek yok yaw bütün oyunları üst ayarlarda oynuyorum
vallaha oyunlara öyle kaptırıyorum ki kendimi ses falan duyduğum yok ..
Sanırım kendisi hoperlor'ü sonuna kadar açıyor.
Ama evde birileri daha varsa bunu yapmanızı tavsiye etmem.
Atı kartlarının soğutmaları iyidir fakat fan deviribiraz az gibi eldi bana.
Yani mesela ben x800 kullanırken %40 oranında oc yapmıştım.
Ama fan hep %90-95'di.
böyle bir genelleme yanlış referans tasarım 4850 için o sıcaklıklar normal tek slot kötü bir soğutucu eğer başka bir soğutucu alacaksan 4850 için vortex iyi bir soğutucu ve uygun fiyatlıdır bunun dışında accelero s1 de kullanabilirsin