Bu sayfada Donanım kategorisindeki Ekran Kartları forumunda HD4850 ekran kartı ısınma sorunu başlıklı konu tartışılıyor; Bilgisayarında kaç tane fan var fan sayısı çok önemli hava akışı sıcaklığı olan üstü şekilde etkiliyor.Kasanda Cooler master mış o ...
Bilgisayarında kaç tane fan var fan sayısı çok önemli hava akışı sıcaklığı olan üstü şekilde etkiliyor.Kasanda Cooler master mış o kasaların hava akışı iyidir ama fan olmadan bi halta yaramazlar
Ilk çıktığında SAPPHIRE HD4850 ekran kartını almıştım ve üzerinde stok fan var. Bilgisayarı ilk açtığımda sıcaklık değeri 70 lerdeyken bu değer oyun oynadıktan 1-2 saat sonra 95 dereceleri buluyor. Acaba bu değer çok mu fazla yoksa bu ekran kartı için normal mi? Eğer çok fazla diyorsanız ekran kartım için fazla gürültü yapmayacak bir fan önerisinde bulunabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler..
bende yeni çıkan sapphire 4850 1 gb var. alalı 4 gün fln oldu. Normal sıcaklık değeri 42 derece. 1280*1024 çözünürlükte high NFS CARBON oynuyorum sıcaklık değeri 58 derece fln oluyo. Undercoverde bile aynı sıcaklıkta oluyo. Daha yarım saatten fazla oynamadım ama .Yenileri ilk çıkanlarından farklı bir görünüme sahip.
bende yeni çıkan sapphire 4850 1 gb var. alalı 4 gün fln oldu. Normal sıcaklık değeri 42 derece. 1280*1024 çözünürlükte high NFS CARBON oynuyorum sıcaklık değeri 58 derece fln oluyo. Undercoverde bile aynı sıcaklıkta oluyo. Daha yarım saatten fazla oynamadım ama .Yenileri ilk çıkanlarından farklı bir görünüme sahip.
evet stok fan. oyun oynamazsak 42 derecede durup kalıyo.
Hatta şuan full grafik yarım saat carbon oynayıp baktım ve 51 derece gösteriyodu ve 2-3 dk'ya fln 42 dereceye geri indi. Birde bunun ati yazılımında Gpu saati 625 değilde 650 görünüyo onu anlayamadım...
bende 4850 kullanıyorum.. kart boşta 83 derece oynlarda 105i geçiyor ama normal bu kart böyle yapılmış. sana tavsiyem ccc da kendine 2 profil oluştur... masaüstü ve oyun diye. oyun olanının çekirdek hızını 680 hafızayıda 1120 yap fanıda manuel %100 yap.. hem oyunları daha rahat oynarsın... hemde oyundan çıkınca masaüstünü aktif edip normal hıza döndürürsün.. .. gerçi %100 fan baya compressor gibi ama ben oyunlarda sesi açıyorum hiç ses duyulmuyor gümbür gümbür oynuyorum
senin 4850 şu kırmızı olan modelden mi? aynı 3850 ultimate gibi bişe...
Bilgisayarında kaç tane fan var fan sayısı çok önemli hava akışı sıcaklığı olan üstü şekilde etkiliyor.Kasanda Cooler master mış o kasaların hava akışı iyidir ama fan olmadan bi halta yaramazlar
normalde 4 tane fan takılı ama acayip gürültü yaptığı için 2 tanesini kullanıyorum. Bir tanesi kasanın üstünde diğeri ise ekran kartının takılı olduğu slotun hemen önünde (yani kasaya önden bakınca kasanın sol tarafında).
normalde 4 tane fan takılı ama acayip gürültü yaptığı için 2 tanesini kullanıyorum. Bir tanesi kasanın üstünde diğeri ise ekran kartının takılı olduğu slotun hemen önünde (yani kasaya önden bakınca kasanın sol tarafında).
2 tanesini kullanıyorsun 2 tanesinide kullanmıyorsun ses çıkartıyor diye ama 2 tanesi hala sende duruyorsa bir tak bakalım ekran kartında ki sıcaklıK ne olacak