+ Cevap Yaz
Sayfa 1, toplam 2
1 2 SonSon
Results 1 to 15 of 29

Masa üstü deniz dalgası sanki

Bu sayfada Donanım kategorisindeki Ekran Kartları forumunda Masa üstü deniz dalgası sanki başlıklı konu tartışılıyor; -------------------------------------------------------------------------------- Ustatlar ben bu foruma yenı katıldım benım sorunumu başka forumlarada yazdım ama cevap bile alamadım Sorunuma gelince Ekranda nesleler ...

Rookie Member torin Avatar
    Katılım tarihi
    15.11.2006

Masa üstü deniz dalgası sanki

--------------------------------------------------------------------------------

Ustatlar ben bu foruma yenı katıldım benım sorunumu başka forumlarada yazdım ama cevap bile alamadım
    Sorunuma gelince
    Ekranda nesleler resım yazı gibi sayfalar aşağı yukkarı yaptığımda sayfa kesik kesik geliyor sanki deniz dalgası gibi kücuk sayfaları sağa sola cekerken arkadaki yazılar (diğer sayfanın ) siliniyor birkaç sanıya sonra geliyorlar acaba ekran kartındamı sorun var insanın gözünü bozuyor sayfanın ıstediğin yere gidemiyorsun PC de çok ağır çalişiyor ne önerirsiniz
    İlginize teşekürler kolay gele

Zeki EYÜBOĞLU
    tori@mynet.com

Ustatlardan özür iki yere yazdım

Cool Member mgdemirtas Avatar
    Katılım tarihi
    01.04.2005
    Nereden
    bursa
    son formattan sonra ekran kartının sürücüsünü (driver) yüklememiş olabilirsin. dxdiag yaz (start-başlat --> run-çalıştır) ekran yazan bölüme tıkla, ana sürücü , sürüm filan yazan yerler doluysa yüklenmiştir ve bu durumda diyeceğim birşey yok. eğer ekran kartın yoksa yani vga onboard ise anakartın cdsinden ekran driverini (vga driver filan yazar ) yükle, kayıpsa dxdiag yaz (start-başlat --> run-çalıştır) açılan pencereden ekran bölümünde yongaya bak, orada vga kodu filan yazar, sitesine girip o grafik işlemcinin driverini indirip kurabilirsin. eğer kartın onboard değil ise modeline göre sitesinden o modele uygun son driveri yüklemeyi dene. son olarak işlemcinin fanını ve heatsinkini kontrol et, çok tozluysa ısınma yapıyor olabilir, temizle. arkaplanda çalışan fazlaca program olabilir, onları da sağ alttan kapatabilirin, daimi surette kapamak uzun hikaye biraz. ayrıca sistemin format istiyor da olabilir.

Cool Moderator PROTON Avatar
    Katılım tarihi
    15.05.2001
    Nereden
    İzmir
    Blog Mesajları
    10
    Sistem bileşenlerini tam olarak versen daha isabetli bir cevap verebiliriz ilk bakışta directdraw problemi gibi duruyor bu durumda arkadaşımın önerileri
    makul : dx güncellemesi - anakart sürücüleri ve son olarakta ekran kartı sürücüleri gözden geçirilmeli....

Katılım tarihi
    15.11.2006
    Alıntı PROTON tarafından iletildi. Mesajı göster
    Sistem bileşenlerini tam olarak versen daha isabetli bir cevap verebiliriz ilk bakışta directdraw problemi gibi duruyor bu durumda arkadaşımın önerileri
    makul : dx güncellemesi - anakart sürücüleri ve son olarakta ekran kartı sürücüleri gözden geçirilmeli....
    Arkadaşim benim PC
    Profesyonel Servis pack 2
    Microsoft Windows XP
    Intel (R)

Pentium 4CPU 2,40GHZ
    2,41 Ghz 512 MB Ram
    özellikleri bunlar
    Fan ısınması zannetmiyorum çünkü ilk açtığiımdada aynı değişiklik yok ekran kartınında yüklenmediğini zannetmiyorum çünkü 3,4 gündür yapıyor ondan önce böyle bir sorun yoktu virüs taraması yaptırdım bişe bulamadı

galiba format attırmam gerek ne dersiniz üstatlar

Katılım tarihi
    15.11.2006
    ekran kartını veya kasayı söküp yeniden taksam ne olur yanı PC ye yeniden Windows yüklemek gerekirmi içerisindeki programlar silinirmi

¯`°²¤Platinum Member¤²°`¯ Blow-II Avatar
    Katılım tarihi
    18.01.2004
    Nereden
    Balasagun
    Blog Mesajları
    9
    Ekran kartının güncel driverlarını yüklemeyi dene.

Ati için www.ati.com
    Nvidia için www.nvidia.com
    Ben giderim adım kalır, dostlar beni hatırlasın..

V.I.Member HuRRiCaNe Avatar
    Katılım tarihi
    02.04.2006
    Nereden
    Searching ...
    Ekran kartının modelini öğrenmek için

Masaüstü/Sağ tık/Özellikler/Ayarlar orda Görüntü biriminin altında ne yazıyor ?

Örnek GeForce FX 5200 Üzerine Tak ve kullan monitör
    Anti AVEA!

V.I.Member mespage Avatar
    Katılım tarihi
    09.06.2004
    Nereden
    TÜVASAŞ/ADAPAZARI
    ekran özelliklerinden monitör ün yenileme hızını 85 hertz e çıkarmayı dene ya da monitörün desteklediği en üst değere taşı.
    imza: MESUT

Katılım tarihi
    15.11.2006
    Aygıt yöneticisinden
    Video denetleyici (vega uyumlu) ? soru işareti ne anlama geliyor bu nedir diğerlerinde sorun yok diyor
    Yüklemeye çalıştım bu aygıt yüklenemiyor diyo
    ne yapayım

V.I.Member mespage Avatar
    Katılım tarihi
    09.06.2004
    Nereden
    TÜVASAŞ/ADAPAZARI
    Alıntı torin tarafından iletildi. Mesajı göster
    Aygıt yöneticisinden
    Video denetleyici (vega uyumlu) ? soru işareti ne anlama geliyor bu nedir diğerlerinde sorun yok diyor
    Yüklemeye çalıştım bu aygıt yüklenemiyor diyo
    ne yapayım

O AYGIT SÜRÜCÜSÜNÜN doğru yüklenmediğini gösteriyor. tüm video sürücülerini kaldırpı yeniden farklı sürücüler kurmayı dene.

Katılım tarihi
    15.11.2006
    Alıntı mespage tarafından iletildi. Mesajı göster
    O AYGIT SÜRÜCÜSÜNÜN doğru yüklenmediğini gösteriyor. tüm video sürücülerini kaldırpı yeniden farklı sürücüler kurmayı dene.
    kaldırdim onu ama nasıl kuracağım sorunun nedeni omuydu sizce

Katılım tarihi
    15.11.2006
    donanım ekleden yuklemeye çalışıyorum ama bu aygıtın sürücüleri yüklenmemiş diyor

Moderator BLACKandWHITE Avatar
    Katılım tarihi
    23.11.2002
    Nereden
    İstanbul
    sitesinden güncel sürüsünü indir sonra kurulum yap. herhangi bir hata vermemesi lazım.

hARDWAREMANIAC karaca Avatar
    Katılım tarihi
    15.05.2004
    Nereden
    Bostanlı
    Blog Mesajları
    3
    bana RAM yetersiz geliyormuş gibi geldi...

Moderator gurkan Avatar
    Katılım tarihi
    21.02.2004
    Nereden
    Cybertron
    Alıntı karaca tarafından iletildi. Mesajı göster
    bana RAM yetersiz geliyormuş gibi geldi...
    Yok ramden değil ekran kartı sürüüleri yüklü olmadığı için yapıyor, deneyin windows kurduğunuzda ekran kartı sürücüsü yüklemezseniz pencereyi taşırken görüntüde bir devamlılık elde edemezsiniz kesik kesik gelir.

+ Cevap Yaz
Sayfa 1, toplam 2
1 2 SonSon