Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Ekran Kartları »

Masa üstü deniz dalgası sanki

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Ekran Kartları forumu altında Masa üstü deniz dalgası sanki başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "-------------------------------------------------------------------------------- Ustatlar ben bu foruma yenı katıldım benım sorunumu başka forumlarada yazdım ama cevap bile alamadım Sorunuma gelince Ekranda nesleler ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 15-11-06, 15:25   #1 (permalink)
torin
Rookie Member

torin Avatar

Katılım tarihi: 15.11.06
Masa üstü deniz dalgası sanki

--------------------------------------------------------------------------------

Ustatlar ben bu foruma yenı katıldım benım sorunumu başka forumlarada yazdım ama cevap bile alamadım
Sorunuma gelince
Ekranda nesleler resım yazı gibi sayfalar aşağı yukkarı yaptığımda sayfa kesik kesik geliyor sanki deniz dalgası gibi kücuk sayfaları sağa sola cekerken arkadaki yazılar (diğer sayfanın ) siliniyor birkaç sanıya sonra geliyorlar acaba ekran kartındamı sorun var insanın gözünü bozuyor sayfanın ıstediğin yere gidemiyorsun PC de çok ağır çalişiyor ne önerirsiniz
İlginize teşekürler kolay gele

Zeki EYÜBOĞLU
tori@mynet.com

Ustatlardan özür iki yere yazdım
torin çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-11-06, 15:47   #2 (permalink)
mgdemirtas
Cool Member

mgdemirtas Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 01.04.05
Nereden: bursa
son formattan sonra ekran kartının sürücüsünü (driver) yüklememiş olabilirsin. dxdiag yaz (start-başlat --> run-çalıştır) ekran yazan bölüme tıkla, ana sürücü , sürüm filan yazan yerler doluysa yüklenmiştir ve bu durumda diyeceğim birşey yok. eğer ekran kartın yoksa yani vga onboard ise anakartın cdsinden ekran driverini (vga driver filan yazar ) yükle, kayıpsa dxdiag yaz (start-başlat --> run-çalıştır) açılan pencereden ekran bölümünde yongaya bak, orada vga kodu filan yazar, sitesine girip o grafik işlemcinin driverini indirip kurabilirsin. eğer kartın onboard değil ise modeline göre sitesinden o modele uygun son driveri yüklemeyi dene. son olarak işlemcinin fanını ve heatsinkini kontrol et, çok tozluysa ısınma yapıyor olabilir, temizle. arkaplanda çalışan fazlaca program olabilir, onları da sağ alttan kapatabilirin, daimi surette kapamak uzun hikaye biraz. ayrıca sistemin format istiyor da olabilir.
mgdemirtas çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 15-11-06, 15:54   #3 (permalink)
PROTON
Cool Moderator

PROTON Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.05.01
Nereden: İzmir
Resimler: 2
Sistem bileşenlerini tam olarak versen daha isabetli bir cevap verebiliriz ilk bakışta directdraw problemi gibi duruyor bu durumda arkadaşımın önerileri
makul : dx güncellemesi - anakart sürücüleri ve son olarakta ekran kartı sürücüleri gözden geçirilmeli....
PROTON çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-11-06, 12:07   #4 (permalink)
torin
Rookie Member

torin Avatar

Alıntı:
PROTON tarafından iletildi. Mesajı göster
Sistem bileşenlerini tam olarak versen daha isabetli bir cevap verebiliriz ilk bakışta directdraw problemi gibi duruyor bu durumda arkadaşımın önerileri
makul : dx güncellemesi - anakart sürücüleri ve son olarakta ekran kartı sürücüleri gözden geçirilmeli....
Arkadaşim benim PC
Profesyonel Servis pack 2
Microsoft Windows XP
Intel (R)

Pentium 4CPU 2,40GHZ
2,41 Ghz 512 MB Ram
özellikleri bunlar
Fan ısınması zannetmiyorum çünkü ilk açtığiımdada aynı değişiklik yok ekran kartınında yüklenmediğini zannetmiyorum çünkü 3,4 gündür yapıyor ondan önce böyle bir sorun yoktu virüs taraması yaptırdım bişe bulamadı

galiba format attırmam gerek ne dersiniz üstatlar
torin çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-11-06, 12:16   #5 (permalink)
torin
Rookie Member

torin Avatar

ekran kartını veya kasayı söküp yeniden taksam ne olur yanı PC ye yeniden Windows yüklemek gerekirmi içerisindeki programlar silinirmi
torin çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-11-06, 12:37   #6 (permalink)
Blow-II
Cool Moderator

Blow-II Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 18.01.04
Nereden: Balasagun
Blog Mesajları: 3
Resimler: 13
Ekran kartının güncel driverlarını yüklemeyi dene.

Ati için www.ati.com
Nvidia için www.nvidia.com

Cahil ile etme sohbet fıttırırsın, taş ile etme taharet yırttırırsın..
Blow-II şu an çevrim içi  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-11-06, 12:48   #7 (permalink)
HuRRiCaNe
V.I.Member

HuRRiCaNe Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 02.04.06
Nereden: Searching ...
Resimler: 6
Ekran kartının modelini öğrenmek için

Masaüstü/Sağ tık/Özellikler/Ayarlar orda Görüntü biriminin altında ne yazıyor ?

Örnek GeForce FX 5200 Üzerine Tak ve kullan monitör
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-11-06, 15:45   #8 (permalink)
mespage
V.I.Member

mespage Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.06.04
Nereden: TÜVASAŞ/ADAPAZARI
Resimler: 10
ekran özelliklerinden monitör ün yenileme hızını 85 hertz e çıkarmayı dene ya da monitörün desteklediği en üst değere taşı.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-11-06, 10:37   #9 (permalink)
torin
Rookie Member

torin Avatar

Aygıt yöneticisinden
Video denetleyici (vega uyumlu) ? soru işareti ne anlama geliyor bu nedir diğerlerinde sorun yok diyor
Yüklemeye çalıştım bu aygıt yüklenemiyor diyo
ne yapayım
torin çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-11-06, 10:55   #10 (permalink)
mespage
V.I.Member

mespage Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.06.04
Nereden: TÜVASAŞ/ADAPAZARI
Resimler: 10
Alıntı:
torin tarafından iletildi. Mesajı göster
Aygıt yöneticisinden
Video denetleyici (vega uyumlu) ? soru işareti ne anlama geliyor bu nedir diğerlerinde sorun yok diyor
Yüklemeye çalıştım bu aygıt yüklenemiyor diyo
ne yapayım

O AYGIT SÜRÜCÜSÜNÜN doğru yüklenmediğini gösteriyor. tüm video sürücülerini kaldırpı yeniden farklı sürücüler kurmayı dene.
mespage çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-11-06, 11:00   #11 (permalink)
torin
Rookie Member

torin Avatar

Alıntı:
mespage tarafından iletildi. Mesajı göster
O AYGIT SÜRÜCÜSÜNÜN doğru yüklenmediğini gösteriyor. tüm video sürücülerini kaldırpı yeniden farklı sürücüler kurmayı dene.
kaldırdim onu ama nasıl kuracağım sorunun nedeni omuydu sizce
torin çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-11-06, 11:04   #12 (permalink)
torin
Rookie Member

torin Avatar

donanım ekleden yuklemeye çalışıyorum ama bu aygıtın sürücüleri yüklenmemiş diyor
torin çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-11-06, 12:21   #13 (permalink)
BLACKandWHITE
Moderator

BLACKandWHITE Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.11.02
Nereden: İstanbul
Resimler: 11
sitesinden güncel sürüsünü indir sonra kurulum yap. herhangi bir hata vermemesi lazım.
Eski 17-11-06, 12:30   #14 (permalink)
karaca
hARDWAREMANIAC

karaca Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.05.04
Nereden: Bostanlı
Blog Mesajları: 3
Resimler: 7
bana RAM yetersiz geliyormuş gibi geldi...

İnternet Özgürlüktür!!
karaca çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-11-06, 12:54   #15 (permalink)
gurkan
Moderator

gurkan Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 21.02.04
Nereden: Cybertron
Resimler: 4
Alıntı:
karaca tarafından iletildi. Mesajı göster
bana RAM yetersiz geliyormuş gibi geldi...
Yok ramden değil ekran kartı sürüüleri yüklü olmadığı için yapıyor, deneyin windows kurduğunuzda ekran kartı sürücüsü yüklemezseniz pencereyi taşırken görüntüde bir devamlılık elde edemezsiniz kesik kesik gelir.