Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Ekran Kartları »

Mrb Aranıza Yeni Katıldım,Ekran Kartı Hakkında Acil Yardım. + sistem oyun canavarı

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Ekran Kartları forumu altında Mrb Aranıza Yeni Katıldım,Ekran Kartı Hakkında Acil Yardım. + sistem oyun canavarı başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Mrb Arkadaşlar,siteye yeni üye oldum,aranıza katılmaktan mutluyum...benim sorunum şu; yeni bir oyun canavarı topluyorum,sadece kasa olarak. herşey iyi tamam da,ekran ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 13-01-08, 17:32   #1 (permalink)
ozkorg43
Senior Member

Katılım tarihi: 13.01.08
Nereden: KÜTAHYA
Arrow Mrb Aranıza Yeni Katıldım,Ekran Kartı Hakkında Acil Yardım. + sistem oyun canavarı

Mrb Arkadaşlar,siteye yeni üye oldum,aranıza katılmaktan mutluyum...benim sorunum şu;

yeni bir oyun canavarı topluyorum,sadece kasa olarak. herşey iyi tamam da,ekran kartına bir türlü karar veremedim... buyrun beraber çözelim sorunu... öncelikle özellikler bu ;

İŞLEMCİ; Core2 Quad Q6600 (2.4GHz,1066MHz,8MB,LGA775) BOX
HDDSK; SEAGATE 320GB 7200RPM 16MB SATAII NCQ
ANAKART; ASUS P5KC (Intel P35, GLAN, SATA, RAID, LGA775)
REM; KİNGSTON DDR2 800 1024MB ( 4 ADET TOPLAM 4096 MB)
KASA ve POWER SUPPLY; FEEL Hurricane 550W Siyah
SÜRÜCÜ; SAMSUNG 18X Double Layer Siyah (Bulk) DVD-RW, CD-RW YAZICI OKUYUCU
EKRAN KARTI; ASUS-8800GT-512MB ddr3 256 BİT ))))) yada ((((( PALİT 8800 GT 512 MB DDR3 256 BİT """OC""" LU...

BU İKİ EKRAN KARTI ARASINDA KALDIM...KİMİSİ ASUS,KİMİSİ OC'LU OLDUĞU İÇİN PALİT DİYOR...
SİZCE YUKARIDAKİ GİBİ BİR SİSTEME EN İYİ HANGİSİ OLUR, ASUS'UN 8800 GT AİLESİNDEN OC'LU MODELİ YOKMU...

HEMEN İKİ KARTINDA FİYATI AYNI,SİZCE HANGİSİ,SIRF OC OLDUĞU İÇİN,ASUS GİBİ MARKAYIDA ELEMEK İSTEMİYORUM. Sistem Tamamen ""OYUN CANAVARI"" için kuruluyor...Crysis vs...Belki önümüzdeki günlerde ne oyunlar çıkacak Crysis'ı 2 ye katlayan özelliklerde

İŞLEMCİ ve ANAKART tercihim doğrumu...

""Oc"" Kartın Ömrünü Azaltır Dediler,Asus Daha Kaliteli Diyorlar...

Please yardıııııııııım...

En son ozkorg43 tarafından düzenlendi: 13-01-08 saat 17:37 Sebep: açıklamalar... (ayrıntı)
ozkorg43 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-01-08, 17:53   #2 (permalink)
Blow-II
Cool Moderator

Blow-II Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 18.01.04
Nereden: Balasagun
Blog Mesajları: 3
Resimler: 13
Ynt: Mrb Aranıza Yeni Katıldım,Ekran Kartı Hakkında Acil Yardım. + sistem oyun canavarı

Her iki ekran kartınıda kullandım ASUS'uda PALIT'ide şu an Palit kullanıyorum. Palit'in sonic modeli yani OC modeli hız ve soğutma olarak daha iyi. Saat frekansları default ASUS ile aynı ama bu kartların soğutucusu daha iyi. ASUS ve PALIT'in düz 8800GT modeli ise üstündeki etiketi hariç hiçbir şekilde farklı değil. Ayrıca 4 adet ram almak yerine daha düzgün 2x2 Geil, OCZ, Corsair gibi ramleri tercih edin.

Görüldüğü gibi düz modellerin etiket harici bir farkı yok açılıştaki vızıltıları bile aynı..

Palit'in birde bu modeli var soğutması farklı birde Sonic ve 1 GB modeli var ama Sonic modelini bulursanız kesinlikle Palit Sonic alın derim, bulamaz iseniz yine ASUS yerine Palit'in mavi soğutuculu olanını alın.

ASUS'un OC modeli Top Edition 8800GT modeli var ama piyasada pek yok. OC olanlar içinde en hızlı olanlarından..

ASUS EN-8800GT İncelemesi

Cahil ile etme sohbet fıttırırsın, taş ile etme taharet yırttırırsın..
Blow-II şu an çevrim içi  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-01-08, 18:00   #3 (permalink)
magic_ocean
hARDWAREMANIAC

magic_ocean Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 08.10.04
Nereden: İstaNbul'un HerYErinde
Blog Mesajları: 1
Resimler: 1
Ynt: Mrb Aranıza Yeni Katıldım,Ekran Kartı Hakkında Acil Yardım. + sistem oyun canavarı

bende yenı uye oldum lutfen alcagım ekran kartı ıcın blow abı yardım edermısın hesap numara 6299742
Eski 13-01-08, 18:50   #4 (permalink)
TAY-LAN
Moderator

TAY-LAN Avatar

Katılım tarihi: 24.12.02
Nereden: ankara

"KASA ve POWER SUPPLY; FEEL Hurricane 550W Siyah"
bu olmaz ıste reel olaral 550 w veren bısey almalısın

""Oc"" Kartın Ömrünü Azaltır Dediler"
bunu dıyen halt etmıs ınanma ole seylere kart yada ıslemcıye bısey yapmaz.omrunu doldurmadan zaten eol oluyo bu cıhazlar.oc yaparken yakarsan orası ayrı

"Asus Daha Kaliteli Diyorlar"
öle bısey yok fıyatına gore ıyı ne varsa alınabılır cok dandık markalara kacmadan
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-01-08, 19:12   #5 (permalink)
ozkorg43
Senior Member

Unhappy Ynt: Mrb Aranıza Yeni Katıldım,Ekran Kartı Hakkında Acil Yardım. + sistem oyun canavarı

""""""ASUS'un OC modeli Top Edition 8800GT modeli var ama piyasada pek yok. OC olanlar içinde en hızlı olanlarından..""""""

bu kartı bulmak mümkün değil mi??? birde bulsak bile fiyat aynı değildir sanırım...

valahi bende asus un dışında önerdiğiniz palit 8800gt sonic "oc olanı" düşünüyorum,yalnız çevremdekiler illede "asus" dedikleri için çok fazla tedirginim... onlara göre asus çok daha kaliteli... örn;"" sonuçta arçelik deyince herkes waaaaoww diyor ama,belki bekoda aynı özelliklerde ürün sunsada herkes arçeliği tercih ediyor...aynı asus-palit karşılaştırması gibi birşey""...

maddi olarakta bu sistemi topladıktan sonra,kolay kolay birdaha değiştiremem,ne ekran kartını,nede başka birşeyi...onun içinde bir kere almak istiyorum hak vereceksiniz ki 2.elide para etmiyor...

tek ve son olarak ASUS'n "oc'suz" ekran kartı ile,"PALİT in sonic YANİ oc'lu" modeli arasında çok fark varmı??? Yoksa gözle görülmeyecek kadar azmı aralarındaki fark...nebiliyim, asus,geforce biraz daha isim yapmış firmalar,palit çok tanıdık değil gibi ya,onunda etkisi büyük...

Hata yapmak istemiyorum,son olarak birkez daha fikirlerinizi alayım...

Ayrıca sistem nasıl,iyimi,beni baya bir süre idare edecek türdemi???
ozkorg43 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-01-08, 19:14   #6 (permalink)
ozkorg43
Senior Member

SYN TAY-LAN;

"KASA ve POWER SUPPLY; FEEL Hurricane 550W Siyah"
bu olmaz ıste reel olaral 550 w veren bısey almalısın.

Ne demek istediğini anlamadım,pek fazla bilgimde yok ama; reel olarak 550 W veren birşey almalısın diyorsun, alacağım kasada 550 w diyor ???
ozkorg43 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-01-08, 19:29   #7 (permalink)
DAYWALKER
Cool Member

DAYWALKER Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 13.05.05
Nereden: düzce

palit tanınmamış bir marka değil bulabilirsen palit sonic al

bu arada kasayla ilgili o 550w sadece üzerinde yazıyor

Alıntı:
saykomatriXX tarafından iletildi. Mesajı göster
KONTOLSÜZ GÜÇ, GÜÇ DEĞİLDİR. KONTROLSUZ HIZAŞIMI, HIZAŞIMI DEĞİLDİR.
DAYWALKER çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-01-08, 19:35   #8 (permalink)
ozkorg43
Senior Member

Valla yazılanları okudukça PALİT' e olan düşüncemde yavaş yavaş değişiyor... Sonic modelini iyice bir araştırıcam...

bu arada kasa için bana max.150 ytl'ye kadar ne önerebilirsiniz??? madem FEEL'in sadece üzerinde 550w yazıyor...ama görünümede önem veriyorum,sağlımlığa ve power supply 'ye önem verdiğim kadar...Şık dizayn ve güçlü power supply...

Ayrıca herkes PALİT'İN SONİC modelinin,ASUS'UN DEFAULT modelinden çok daha iyi olduğunumu savunuyor....????
ozkorg43 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-01-08, 19:47   #9 (permalink)
dbaggio
hARDWAREMANIAC

dbaggio Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.07.04
Nereden: LOST
Blog Mesajları: 3
Resimler: 28

Alıntı:
ozkorg43 tarafından iletildi. Mesajı göster
Valla yazılanları okudukça PALİT' e olan düşüncemde yavaş yavaş değişiyor... Sonic modelini iyice bir araştırıcam...

bu arada kasa için bana max.150 ytl'ye kadar ne önerebilirsiniz??? madem FEEL'in sadece üzerinde 550w yazıyor...ama görünümede önem veriyorum,sağlımlığa ve power supply 'ye önem verdiğim kadar...Şık dizayn ve güçlü power supply...

Ayrıca herkes PALİT'İN SONİC modelinin,ASUS'UN DEFAULT modelinden çok daha iyi olduğunumu savunuyor....????
palit sonic asus 8800gtden daha iyidir..
begendigin kasayi alip,icindeki power supplay i degistrebilirsin.

d8a6610
Alıntı:
samyazah tarafından iletildi. Mesajı göster
"hepimiz dbaggio'yuz"
dbaggio çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-01-08, 19:47   #10 (permalink)
soulburner
Power Member

soulburner Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 24.02.05
Nereden: izmir

arkadaşım o kasadan ew arkadaşımda war power suply ı çok dandik vede kasa ii görünsede kullanışsız bir iç dizaynı war bana sorarsan aopenhb600 vede glacialPower marka 550 watt bi power suply al
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-01-08, 22:21   #11 (permalink)
soulburner
Power Member

soulburner Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 24.02.05
Nereden: izmir

GlacialPower 550W Güç Kaynağı İncelemesi PC Labs
bu gayet iyi bir ürün
soulburner çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-01-08, 23:32   #12 (permalink)
ozkorg43
Senior Member

ÇOK TŞK, BU LİNKTEKİ GÜÇ KAYNAĞI,FEEL İN KASAYA UYAR DEĞİL Mİ? YANİ BÜYÜK YADA KÜÇÜK GELME İHTİMALİ VARMI???

BİRDE ASLINDA FEEL DE İYİ BİR MARKA,İÇİNDEKİ POWER SUPPLY NEDEN SAHTE OLSUN,YANİ NEDEN SADECE YAZIDA OLSUN...???

ÇÜNKÜ BÖYLEDE ÇOK PAHALI GELECEK,ZATEN MAKİNE BENİ BİR HAYLİ SARSACAK MALİYET OLARAK,DAHA ARTMASAYDI İYİ OLACAKTIR BENİM İÇİN...

YAKLAŞIK SADECE KASAYA 1450 YTL GİDECEK GİBİ...

ozkorg43 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-01-08, 00:08   #13 (permalink)
DAYWALKER
Cool Member

DAYWALKER Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 13.05.05
Nereden: düzce

1450 liramı naptın sen yaw yanlış yazdın heralde
150 lira civarı güzel kasalar var
DAYWALKER çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!