Bu sayfada Donanım kategorisindeki Ekran Kartları forumunda Nedir bu "Geforce Tİ" davası... başlıklı konu tartışılıyor; Merhaba...
Arkadaşlar şu geforce ti ler hakkında kafam accayip derecede karışmış durumda.
Ben elimdeki daha 3-4 aylık olan v7100pro yu ...
Arkadaşlar şu geforce ti ler hakkında kafam accayip derecede karışmış durumda.
Ben elimdeki daha 3-4 aylık olan v7100pro yu abeyi v8200 Ti200 ile değiştirmek istiyordum.
V7100pro yu aldığıma pişman deyilim. Verdiğim parayı hak eden bir kart. V8200 Ti200
için de fazla acele etmek istemiyorum ve önümüzdeki Şubat-Mart ayı için düşünüyorum.
Ama bu aralar kafam çok karıştı...
olduğuna göre, işe MHz yönünden bakarsak Gforce2 Ti nin diğer kardeşlerinin önünde
olması gerekiyor. Fakat tam tersi en geride kalıyor??. Bütün kartlar DDR Ram kullanıyor
Ve Geforce3 Ti 200, beni ilgilendiren olay, Nasıl oluyorda 175MHz chip, 400Mhz Ram ile
250chip, 400Ram hızındaki Geforce2 Ti yi % farkla geçiyor??. Hangisi daha iyi? Daha
yavaş olanmı, daha hızlı olanmı? Bu işin sırrı nedir. Açıkcası bu MHz farkını gördükden
sonra nerdeyse V8200 Ti200 almakdan vazgeçecegim.
V8200 Ti200'ü tercih etmemin bir diğer sebebi ise 3D gözlük olayı. Nedir bu olay? Ne gibi
değişiklikler oluyor. Oyunların içinde gibi mi oluyor? nasıl? nedir? Bazı web sitelerinde
görüntünün sanki çif görünüyormuş gibi olduğunu gördüm (resimlerde). Eğer öyleyse adamın
gözünü bozar be bu velet. Son olarak Benim monitör sistemdeki en eski parça 14" Philips 104B.
Bu monitörde pek işe yarayacağını sanmıyorum 3d gözlüklerin. Fakat ekran kartından 1-2 ay
sonra monitörüde 17" yapmak istiyorum. Hangi monitörü önerebilirsiniz. Ben yine Philips marka
bir monitör almayı düşünüyorum. 14" e göre, 3d gölük konusunda 17" arasında ne gibi değişiklikler
olacak?
Evet arkadaşlar konuda baya soru sordum. Sizlerinde bu soruları zevkle cevaplayacağınıza
inanıyorum.
EEEEEE arkadaşlar böyle günler içindir, deyilmi?
Görüşmek üzere...
ilk önce "ti" nedir bunu söyleyeyim. normal serilerden teknoloji olarak hiçbir farkı yok. sadece daha yüksek mhzye çıkabilmek için kartlara ek regülatörler koymuşlar o kadar. ama nvidia bunları yeni bir seriymiş gibi tanıtıp daha fazla satmayı amaçladı (ATI'nin radeon 8500'üne cevap olarak). mhz olayına gelince nasıl p3 750, celeron 900'ü rahat geçebiliyorsa buradaki olayda aynısı. çünkü biri gf2 diğeri gf3. gf3'ün ram arabirimi (lightspeed memory arc.) gf2'den daha üstün. bu sadece biri. gf3 teknoloji olarak gf2'den bayağı üstün.
gözlük olayına gelince monitörünün dikey olarak en az 120 hz'e çıkabilmesi lazım. ama gözünün ağrımasını istemiyorsan 150 hz'e çıkabilmen lazım yani çok kaliteli bir monitör alman lazım
Şubat'ın beşinde gf4 serisi çıkacak. bence gf4'ü bekle.
gf4'ün mx serisinden bir ekran kartı alırsın. mesela mx 460. 128 bit ddr ramleri olacak galiba. gf3'ten daha iyidir. bence gf4le yapılacak testleri bekle. şu anda kullandığın ekran kartıyla devam et bence.
$ahsi fikrim $u an icin 7100 u degistirmemendir. Onumuzdeki seneyi bekle bence, cunku yakinda gf4 cikacak, onumuzdeki seneye fiyatlari bayagi dusecek, kaldi ki elindeki 7100 bircok oyunda kasmadan gul gibi calisir. Ben gittim 7700 GTS aldim kasma nedir unuttum. 7100 lerde fena diyil. Ama $u abidik gubidik firmalarin yaptigi bi mx200 ler var, allah ki ne allah, calismiyor guzel yaw. Voodoo 3 u ozler olmustum. Iyi ki baska birseye degistirmisim. Bence bekle fiyatlar daha cok dusecek.
Bende diğer arkadaşlara yürekten katılıyorum
O 7100 pro yu sakın değiştirme hele hele 14inch
bir monitöre sahip birinin gefrorce3 - 4 gibi kartları
alması çok mantık dışı 800*600 hangi oyunu oynıyamıyonda geforce3 alacaksın.Performans
farkı getirmez o kartlar onların farkını anlamak
için 1600*1200 32 bit oyun oynaman lazım.
Sen bence paranı iyibir 17inch monitöre ver
be kardeşim.Philips olur LG olur vestel bile olur
parana göre.
Alış verişlistene unutmadan ATİ 8500 serisinide
ekle fiyat /performans olayı geforce3 ten iyi.
Görüşmek üzere......
arkadaşlar fiyat konusunda geforc 4 ün çıkması beni
biraz daha beklemem konusunda hemfikir bıraktı.
Ben oyunları her zaman 1024*768 çözünürlükde oynuyorum.
Fakat ilginçtirki "14 lik philips 104B monitörüm ü 1152*864
çözünürlükde kullanıyorum. Buna kimseyi de inandıramıyorum.
Kime söylesem inanmıyorlar.
Neyse 3 ay kadar daha bekleyeceğim, ondan sonra bakarız.
ama bir ekran kartına en fazla 350$ veririm. Monitör olayına
gelince zaten onu değiştirmemin tek sebebi yeni ekran kartı
almam.
Birde şu gözlük meselesini hala anlamış deyilim. Nasıl oluyor
görüntü?
Arkadaşlar GF2 Ti den bence vazgeçin.Arkadaşımda GF2Ti alacaktı ama daha sonra " 7500 ü görünce " vazgeçti.
Kart hakkında bilgi istiyorsanız " www.tomshardware.com " girip
ağabeyi RADEON 8500 ile olan incelemsine bakın.Sonuçlarda kimi kısımlarda GF2 ye nasıl fark arttığını hatta GF2ULTRAyı 3dMark 2001 de nasıl geçtiğini göreceksiniz..... GF2Ti almanızı pek önermiyorum...
7500 DDR 64 MB = 460 MHZ MemClk
230 MHZ EClk
GF2Ti = 400 MHZ MemCLK
250 MHZ EClk
Tabi karar sizin ama ben yinede Radeon 7500 derim.
Bence İllaki GF3 ti 200 al. GF4 kullanacak oyunların çıkması 1 seneyi bulur halen daha GF3 performansını kullanan oyun saysı bile çok az. Üstelik 1 sene sora GF4 ün en hızlısını alırsın bu sene vericeen paraya. Yazık sokaktan toplanmıo para dimi ya...(parayı verririm ben arkadaş diosan ayrı tabi)
Full Throttle sana katılıyorum arkadaşım. Geforce3 ü tam anlamıyla destekleyen oyunlar
bile daha piyasaya çıkmamış durumda. İrfan kardeş iyide bu konuyu ahtlon Xp arkadaşımızın
açtığı formda tartışmak istedik fakat kimse bir şeyler yazmadı. Dediğiniz kartlar bayağı
popüler olmuş gibi. Bunu bir araştıracağım fakat Şu gözlük olayına hala bir çözüm bulamadım...
Arkadaşlar başta bende radeonlar hakkında pek bir bilgiye sakip değildim. 7500'ü duyduktan sonra kartları incelemeye başladım.Birçok siteyi sıkılmadan dolaştım ve sonunda GFlara verilen paraların performans olarak olmasada RADEONlaragöre boşa olduğunu anladım.GF3Ti200 al demişsiniz.Ti200'ün performansı fazlasıyla yeter AMA o kadar paraya bu performans az gelir..RADEON 8500'ü hepiniz duymuşsunuzdur.Fiyatı ile hızını biliyormusunuz? Bu ayki PC-LIFE dergisini alın ya da www.tomshardawre.com adresine girip bakın.Bu kart bende hayranlık uyandırdı ama onu alacak kadar param yok.HEm 2d hemde 3d alanında gf3 ten çok daha üstün.
ARKADAŞ bence bırak GF3'ü RADEON 8500 al...
65 USD ye kart alacak olanlarda RADEON DDR alsınlar "VE Modeli değil." Performans fiyat olarak çok iyi bir kart.(T&L) desteği var....!
VE gibi değil.
Adresi = http://www.ati.com/na/pages/products/pc/radeon64_ddr/index.html
Arkadaşlar sizlere planladığım oyun sistemini açıklamak istiyorum:
Geforce3 Ti200 grafik canavarı aracılığıyla "17 monitörde 3 boyutgözlük ile
bunlara ek olamak microsoft direksiyon takımı (modelini bilmiyorum ama
titreşimsiz olanı.) aracılığıyla gerçek arabalarla yapamadıgım şeyleri
yapmak istiyorum.
Dreksiyonun titreşimsiz olmasının nedeni ise aralarındaki 60$ lık fark.
Aslında titreşimli olanı çok iyi olurdu ama sadece titreşim için 60$ daha
vermem. Zaten titreşim olayını destekleyen oyun sayısıda sayılıymış.