+ Cevap Yaz
Results 1 to 14 of 14

NVIDIA Geforce 9800 GTX ve 9800 GT Yakında....

Bu sayfada Donanım kategorisindeki Ekran Kartları forumunda NVIDIA Geforce 9800 GTX ve 9800 GT Yakında.... başlıklı konu tartışılıyor; Nvidia'nın yol planına göre 9800GTX ve GT Mart aylarında raflardaki yerini alacak kartlarla ilgili şu an yeterli bilgi olmamasına karşın ...

¯`°²¤Platinum Member¤²°`¯ Blow-II Avatar
    Katılım tarihi
    18.01.2004
    Nereden
    Balasagun
    Blog Mesajları
    9

NVIDIA Geforce 9800 GTX ve 9800 GT Yakında....

Nvidia'nın yol planına göre 9800GTX ve GT Mart aylarında raflardaki yerini alacak kartlarla ilgili şu an yeterli bilgi olmamasına karşın kartlar üç yollu SLI destekli olacaklar..

While this is in no way complete, it should help our readers understand the direction NVIDIA is taking their video cards in early 2008. Some of this is sketchy and we will surely have follow up articles on the subject.

* While a continued GPU die shrink to 65nm is certainly welcome, many of our readers are going to be disappointed by the fact that no next-gen technology is on the outlook as of yet. It has been over a year since the 8800 family of GPU was launched.

* GeForce 8800 Ultra will be replaced by the GeForce 9800 GX2 in February / March timeframe. More information and pictures are here.

* The GeForce 8800 GTX will be replaced by the GeForce 9800 GTX in February / March timeframe. This card will support Tri-SLI.

* The GeForce 9800 GT should appear in the March / April timeframe. We have limited information on this card currently.

* The recently “released” GeForce 8800 GS will be a limited GPU in terms of production. Do not expect more than 100,000 GPUs to be shipped worldwide, but soon. ASUS will supply Asia, Palit will supply China, EVGA will supply North America, and XFX will supply Europe. The GS is an “inventory solution.” The 8800 GS is 192-bit bus and will ship in 320MB, 512MB, and 640MB versions with a trimmed down number of stream processors as well. Will fall in line below 8800 GT but above the 9600 GT.

* The GeForce 9600 GT will fall in line below the 8800 GT, but give better performance than the GeForce 8600 GTS. The 9600 GT will be a whole new card not based on the 8800 GT PCB. Price point should be at $169 in retail/etail and plans are to carry this GPU throughout 2008.

Kaynak
    Ben giderim adım kalır, dostlar beni hatırlasın..

Senior Member erensenturk1990 Avatar
    Katılım tarihi
    15.04.2007
    Nereden
    Bursa

Ynt: NVIDIA Geforce 9800 GTX ve 9800 GT Yakında....

Bu kartlardan birini alırsam inşallah 4000+ bu kartlara darboğaz yapmaz.
    Sevdikte ne ettik, Tekeli zengin ettik.

Moderator diablo Avatar
    Katılım tarihi
    11.01.2002
    Nereden
    Japonya

Alıntı erensenturk1990 tarafından iletildi. Mesajı göster
    Bu kartlardan birini alırsam inşallah 4000+ bu kartlara darboğaz yapmaz.
    Yapıcak büyük ihtimalle.

Moderator DonQuichotte Avatar
    Katılım tarihi
    03.06.2004
    Nereden
    izmir
    Blog Mesajları
    3

Burnuma bios mod kokuları geliyor

Katılım tarihi
    15.04.2007
    Nereden
    Bursa

Alıntı diablo tarafından iletildi. Mesajı göster
    Yapıcak büyük ihtimalle.
    3d mark puanı kastımayı düşünmüyorum.Ama oyun oynarken inşallah yapmaz.Crysis,Cod4,pro street gibi oyunlarda.

Moderator DonQuichotte Avatar
    Katılım tarihi
    03.06.2004
    Nereden
    izmir
    Blog Mesajları
    3

Alıntı erensenturk1990 tarafından iletildi. Mesajı göster
    3d mark puanı kastımayı düşünmüyorum.Ama oyun oynarken inşallah yapmaz.Crysis,Cod4,pro street gibi oyunlarda.
    yapay zeka gerektiren oyunlarda bariz şekilde sınırlayacak. COD4ü muhtemelen aa/af/hdr açık yüksek çözünürlükte oynarsın ama veteran modda kasar o işlemciyle.
    Ama NFS Pro Streette sorun olmaz.

Katılım tarihi
    15.04.2007
    Nereden
    Bursa

Alıntı DonQuichotte tarafından iletildi. Mesajı göster
    yapay zeka gerektiren oyunlarda bariz şekilde sınırlayacak. COD4ü muhtemelen aa/af/hdr açık yüksek çözünürlükte oynarsın ama veteran modda kasar o işlemciyle.
    Ama NFS Pro Streette sorun olmaz.
    Veteran mod demekle ne anlatmak istediğinizi anlamadım.

Birde zaten o ekran kartı yapay zeka işlerini, fizik işlemlerini, grafikleri hesaplamayacak mı?Zannedersem işlemciye pek fazla bir iş bırakmaz ve işlemci farkıda ancak %5-10 civarında olur.Sonuçta çok güçlü bir ekran kartı olacak.

Moderator gurkan Avatar
    Katılım tarihi
    21.02.2004
    Nereden
    Cybertron

GTS yi okuttum pusudayım

Katılım tarihi
    15.04.2007
    Nereden
    Bursa

Peki arkadaşalar yapay zeka işlerinde ekran kartınında katkısı olmuyor mu?

V.I.Member Xevon Avatar
    Katılım tarihi
    19.04.2006
    Nereden
    /home/eugene/public_html :)
    Blog Mesajları
    1

Hayır yapay zekanın işlemciye herhangi bir yükü yok. İşlemcinin oyunlara katkısı görünürde fizik hesaplamaları olmak üzere, arkaplanda sonuçta tamamen kodlardan ibaret olan oyunları (yazılımları) çalıştırmaktır genel olarak.
    Aynı zamanda onboard ses kartlarının birçoğu ses çıkışını işlemci vasıtasıyla vermektedir.

Bunların dışında işlemcinin yapabilecekleri bir fps oyununda hareket halindeyken ateş edildiğinde kurşunun nereye ne zaman varması gerektiğini, programcıların belirlediği değerler doğrultusunda hesaplamak veya bir uçurumdan aşağı atladığında ve yere temas ettiğinde alman gereken damage'i hesaplamak gibi diğer bilimum şeyler..

Şu zamana kadar herhangi bir oyunun veteran modu işlemci kastırır diye birşey duymadım. Özellikle COD4 için bunun söylenmesi çok komik geldi açıkçası. COD4'de zorluk derecesi yükseldikçe oyuncunun max. health değeri düşüyor, dolayısıyla tek atışla ölebiliyorsunuz. AI zaten belirlenmiş ve sabit, olayın özü; düşmanların birden fazla konuşlanabileceği alan var, bunların hepsi belirlenmiş durumda ve her seferinde aynı yerlere hücum etmiyorlar. Nihayetinde zorluk derecesinin işlemci üzerinde etkisi yok.

Gelelim 4000+'ın darboğaz olma meselesine, onca review ve Crytek açıklamalarından sonra E6600 gibi bir işlemci overclocklu halindeyken bile son çıkan oyunlara yüksek performanslı bir ekran kartıyla oynandığında, değişik düzeylerde darboğaz olacaktır. 4000+ bu düzey çizelgesinde biraz aşağılarda kaldığı için darboğaz olacaktır.

Bu sırada tekrar tekrar hatırlatmak istiyorum GX2 veya GTX aramızdan çoğu kişiye hayal olacak gibi duruyor, zira bunlar 500$ ile 800$ arasında fiyatlandırılacak olan kartlar.
    Knowledge speaks, wisdom listens..

New Member
    Katılım tarihi
    20.01.2008

Alıntı gurkan tarafından iletildi. Mesajı göster
    GTS yi okuttum pusudayım
    Bende

V.I.Member chnvat Avatar
    Katılım tarihi
    18.02.2006
    Nereden
    istanbul

Alıntı Xevon tarafından iletildi. Mesajı göster
    Hayır yapay zekanın işlemciye herhangi bir yükü yok. İşlemcinin oyunlara katkısı görünürde fizik hesaplamaları olmak üzere, arkaplanda sonuçta tamamen kodlardan ibaret olan oyunları (yazılımları) çalıştırmaktır genel olarak.
    Aynı zamanda onboard ses kartlarının birçoğu ses çıkışını işlemci vasıtasıyla vermektedir.

Bunların dışında işlemcinin yapabilecekleri bir fps oyununda hareket halindeyken ateş edildiğinde kurşunun nereye ne zaman varması gerektiğini, programcıların belirlediği değerler doğrultusunda hesaplamak veya bir uçurumdan aşağı atladığında ve yere temas ettiğinde alman gereken damage'i hesaplamak gibi diğer bilimum şeyler..

Şu zamana kadar herhangi bir oyunun veteran modu işlemci kastırır diye birşey duymadım. Özellikle COD4 için bunun söylenmesi çok komik geldi açıkçası. COD4'de zorluk derecesi yükseldikçe oyuncunun max. health değeri düşüyor, dolayısıyla tek atışla ölebiliyorsunuz. AI zaten belirlenmiş ve sabit, olayın özü; düşmanların birden fazla konuşlanabileceği alan var, bunların hepsi belirlenmiş durumda ve her seferinde aynı yerlere hücum etmiyorlar. Nihayetinde zorluk derecesinin işlemci üzerinde etkisi yok.

Gelelim 4000+'ın darboğaz olma meselesine, onca review ve Crytek açıklamalarından sonra E6600 gibi bir işlemci overclocklu halindeyken bile son çıkan oyunlara yüksek performanslı bir ekran kartıyla oynandığında, değişik düzeylerde darboğaz olacaktır. 4000+ bu düzey çizelgesinde biraz aşağılarda kaldığı için darboğaz olacaktır.

Bu sırada tekrar tekrar hatırlatmak istiyorum GX2 veya GTX aramızdan çoğu kişiye hayal olacak gibi duruyor, zira bunlar 500$ ile 800$ arasında fiyatlandırılacak olan kartlar.
    bu konuyu görmemiştim xevon demek benim emektar e6600 bile darboğaza girmeye başlayacak desene yaw daha 2yılı dolmamıştı nese artık okuturuz
    born to be wild

Moderator gOkO Avatar
    Katılım tarihi
    10.04.2004
    Nereden
    on hm multi cpu
    Blog Mesajları
    3

Bende 9 serisini bekleyenlerdendim Ancak dayanamayıp saldırdım 8800gt ye.Şimdi o kadarda pişman değilim zira uçurum farklar yok.nvida g92 yi birazcık süsledi.Ben daha radikal kartlar bekliyordum ve canım sıkılıyordu boşuna aldık diye...kartlar çıkıp testler tam rayına oturduğunda daha iyi anlayacağız farkları...s3 te canlanır gibi oldu piyasaya ucundan dokundu ama bu ikiliye artık bir 3. lazım.Dikkat edereseniz artık ati-nvidia algülüm vergülüm şeklinde çalışıyorlar.
    ERBAA'LI
    "TÜRK OL TÜRK HİSSET TÜRK YAŞA Kİ GERÇEK TÜRK OLASIN"

V.I.Member chnvat Avatar
    Katılım tarihi
    18.02.2006
    Nereden
    istanbul

valla bi ümitte olsa ben hala bir süpriz bekliyorum 9600gt ye o kadar laf ettik bizi bozdu belki 9800gt de de öle olur 192 sharderdan falan bahsediliyor o olursa belki öle bir süpriz gelebilir hala umudumu kesmedim yok zaten %5-10 fark olursa alırım bi 8800gt sonic 70$ ucuza kafam rahat olur nede olsa ati cephesinde bir beklenti yok şimdilik

+ Cevap Yaz