Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz. Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.
Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
NVIDIA GeForce 9800 GTX özellik ve resimler & Bench
Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Ekran Kartları forumu altında NVIDIA GeForce 9800 GTX özellik ve resimler & Bench başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu " VR-Zone'nun haberine göre Nisan ayında çıkacak ve G92'yi temel alacak NVIDIA GeForce 9800 GTX için yeni resimlerin yanı sıra özellikleri ..." şeklinde özetlenebilir....
NVIDIA GeForce 9800 GTX özellik ve resimler & Bench
VR-Zone'nun haberine göre Nisan ayında çıkacak ve G92'yi temel alacak NVIDIA GeForce 9800 GTX için yeni resimlerin yanı sıra özellikleri de açıklandı. GX2'nin aksine tek GPU ile gelen yüksek seviye GeForce 9 serisinden NVIDIA GeForce 9800 GTX özellikleri ise şöyle; 65nm ve G92 temel alan 9800 GTX (G92-P392) 12-l katmanlı bir PCB ile geliyor. 673MHz çekirdek ve 1683MHz shader, hafıza hızlarına sahip. 256-bit ve 512MB bellek kullanacak kart 136-pin BGA GDDR3 hafıza ile gelecek. Çift DVI-I'ın yanı sıra HDTV çıkışıda opsiyonel olarak kartta yer alıyor. 3-way SLI içinde hazır olacak 9800 GTX 6-pin PCIe güç girişi ile besleniyor. Boşta 100% yükte ise 168W harcayacak kartın güç konusunda da başarılı olacağı gözüküyor. CoolerMaster'ın TM67 soğutucusunu kullanan kart 0.34A, 4.08W, 34dBA eşiğinde 2900rpm hızında çalışacak. GeForce 9800 GTX Nisan ayında raflardaki yerine alacak ve 399 Dolar gibi bir fiyattan satılacak.
BlackBox sisteminizde bulunan hafıza modüllerine ait üretici, üretim tarihi, modülün kendi kapasitesi, toplam bellek kapasitesi, kullanılan modül sayısı ve türü, çalışabileceği maksimum hız, kullanabileceği bellek zamanlamaları, üretici tarafından belirlenmiş SPD profilleri, anlık hız, FSB/DRAM ve bellek hız oranı gibi detayları sunar.
__________________ Ben giderim adım kalır, dostlar beni hatırlasın..
Ynt: NVIDIA GeForce 9800 GTX özellik ve resimler '14K - 3DMark06'
Alıntı:
Intel Core 2 Extreme QX9650 @ 3GHz, 2GB of DDR2 memory, ASUS Maximus Formula X38 and a single GeForce 9800 GTX @ 675/1688/1100MHz the result is 14014 marks.
fiyatı ve enerji ihtiyacı güzelmiş ama cidden çok büyük. kasa masrafı yaptırır bu.
sanırım ati sürücü sorunlarıyla boğuştukça, nvidia g92yi pişirip pişirip servis yapacak.
yel değirmenleriyle dövüşülecek.
Güncel durum CPU lar açısından parlak ama malesef
GPU lar açısından berbat görünüyor..AMD ATI yi aldı
berbat oldu ortalık yazık çok yazık....
bLACKBOX ile İşlemcinizi Doğru Tanıyın
BlackBox işlemcinizin üreticisi, modeli, soket tipi, sürümü, revizyonu, kod adı, desteklediği komut setleri, çekirdek sayısı, kullanılan üretim teknolojisi, maksimum hızı, overclocking oranı, çarpanı, tampon bellekleri, anlık hızı, anlık sıcaklığı, anlık kullanım oranı ve hatta işlemcinizin mevcut resmi logosu da dahil olmak üzere mümkün olan tüm bilgileri maksimum kesinlik ile sunar.
PSU: 450W YAZIYOR ÜSTÜNDE :) ama ne fazla 200W tır
Kasa: DEKMÜK MODİFİED CASE
İşletim Sistemi: MİCROSOFT BİZİ İYİ İŞLETİYOR
Ekstra: DAHASI CANININ SAĞLIĞI BE KOÇUM
Katılım tarihi: 10.12.05
Nereden: Samsun
Alıntı:
PROTON tarafından iletildi.
Güncel durum CPU lar açısından parlak ama malesef
GPU lar açısından berbat görünüyor..AMD ATI yi aldı
berbat oldu ortalık yazık çok yazık....
üstad artık tıkanma noktasına geldiler.
şahsen bir sonraki serinin mevcut teknolojinin limitlerine dayanacağını düşünüyordum, bu fikrimi burada da belirtmiştim daha önce.
velakin tezim bu seri için geçerliymiş, zaten limite dayanmışlar
önceki seri kartların 3d mark 06 da 10k yı rahatlıkla devirdiğini varsayarsak 9800gtx gibi limit bir kart için 14k pek iyi bir skor değil.
yine de ati nin mimarisi gereği daha geliştirilebilir olacağı fikri hakim kafamda.
bekleyip göreceğiz.
BlackBox işlemcinizin üreticisi, modeli, soket tipi, sürümü, revizyonu, kod adı, desteklediği komut setleri, çekirdek sayısı, kullanılan üretim teknolojisi, maksimum hızı, overclocking oranı, çarpanı, tampon bellekleri, anlık hızı, anlık sıcaklığı, anlık kullanım oranı ve hatta işlemcinizin mevcut resmi logosu da dahil olmak üzere mümkün olan tüm bilgileri maksimum kesinlik ile sunar.
Ben daha önce söylemiştim yeni nesil konsollar şu an bir önceki nesilin teknolojik alt yapısını kullanan özelleştirlmiş bir ekran kartı kullanıyorlar ve ömürleri en az 5 sene. (Birçok oyun ortak çıkacağına ve ekran kartlarının görsel amacı oyunlar olduğuna göre..) Ekran kartları kullandıkları teknolojileri bakımından konsollarda yeni nesil ekran kartlarından geride gibi görünselerde konsolların kullandıkları işlemci ile bütün çalışıp şuanki ekran kartlarından daha iyi görsel ve hıza ulaşabiliyorlar. İşlemciler mevcut ekran kartlarının güçlerini tam anlamıyla kullanacak kapasiteye geldiklerinde PC için mevcut kartlar daha efektif kullanılabilecek. O yüzden şu an çok süper ekran kartları çıkarmanın bir manası yok. Bunu ben düşünebiliyorsam üreticeler çokdan düşünmüştür bile Artı olarak Nvidia bundan sonra Ageia'da arakasına alıp daha özgün kartlarda çıkaracaktır. ATI buna elbet cevap verir yani karamsar olmamak lazım. Eldekileri yerinde ve zamanında kullanmak önemli olan
Cevap: NVIDIA GeForce 9800 GTX özellik ve resimler '14K - 3DMark06'
arkadaşlar bunlara para vermektense GeCube ün 3870 x2-turbo ekran kartını almak mantıklı değilmi bence buna para vermektense ati alırım ben yani donanimhaberde incelemeleride var bence çok harika bir kart ama sürüm eksiklikleri var tamamlanırsa çok harika bi inceleyin derim SAYGILAR