hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

Nvidia'da DirectX 10.1 ve GDDR5'e Geçiyor

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Ekran Kartları forumu altında Nvidia'da DirectX 10.1 ve GDDR5'e Geçiyor başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Alıntı: AMD-ATi'nin Radeon HD 4800 serisi karşısında özellikle maliyetlerden ötürü GeForce GTX 200 serisi ile en azından şimdilik istediğini bulamayan ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Donanım > Ekran Kartları

Kayıt Resim GalerisiBlog SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 04-07-08, 12:25 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
WisenChoice
Power Member

WisenChoice Avatar

Katılım tarihi: 15.06.05
Nereden: istanbuL
Resimler: 3
Nvidia'da DirectX 10.1 ve GDDR5'e Geçiyor

Alıntı:
AMD-ATi'nin Radeon HD 4800 serisi karşısında özellikle maliyetlerden ötürü GeForce GTX 200 serisi ile en azından şimdilik istediğini bulamayan Nvidia cephesinden yeni haberler gelmeye devam ediyor. Bilindiği üzere firma GeForce GTX 200 serisiyle beklenenin aksine DirectX 10.1'e destek vermemiş hatta yine beklenenin aksine GDDR3 bellek kullanmaya devam etmişti. AMD-ATi'nin DirectX 10.1 desteği konusunda iki farklı grafik kartı ailesini -HD 3800/4800 serisi- kullanıma sunarak ciddi tecrübe kazanması ve yol katetmesi ayrıca GDDR4'den sonra GDDR5 bellek teknolojisini de ürünlerine adapte eden ilk firma olmasından sonra benzer teknolojiler için Nvidia'nın da harekete geçeceği konuşuluyor. Nvidia'nın resmi sunum dosyalarına dayandırılarak yapılan bir habere göre firma bu yılın sonu veya gelecek senenin ilk çeyreği içerisinde DirectX 10.1 desteği sunan yeni grafik kartı çözümlerini duyurabilir. Mevcut grafik işlemci mimarisine göre 1,5-2 kat daha hızlı olacağı söylenen yeni gpu mimarisi ile birlikte DirectX 10.1'e geçiş yapacağı iddia edilen Nvidia yine gelecek sene içerisinde DirectX 10.1 destekli mobil grafik işlemcilerini de endüstrinin beğenisine sunabilir. GDDR5 konusunda ise bilindiği üzere ATi, Radeon HD 4870 modeli ile yeni bellek teknolojisine geçiş yapan ilk üretici olmuştu. Nvidia cephesinde ise GeForce GTX 200 serisinin sahip olduğu bellek kontrolcüsünün GDDR5 desteği sunabildiği de firmaya yakın kaynaklarca dile getirilmişti. Şu an sadece Qimonda tarafından hacimli üretimi yapılan GDDR5 için Nvidia'nın ilk adımı bu yılın son çeyreğinde atabileceği ve GDDR5 bellekli ilk modelini pazara sunabileceği belirtiliyor.
ati de ozamana kadar GDDR6 ya geçer heralde
WisenChoice çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-07-08, 13:43 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
_punisher_
Member
Bilgisayarım

_punisher_ Avatar

Katılım tarihi: 14.01.08
Nereden: Çanakkale
Ynt: Nvidia'da DirectX 10.1 ve GDDR5'e Geçiyor

Alıntı:
WisenChoice tarafından iletildi. Mesajı göster
ati de ozamana kadar GDDR6 ya geçer heralde
benim şüphem yok
_punisher_ çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-07-08, 21:06 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
ozgurkeles64
Silver Member
Bilgisayarım

ozgurkeles64 Avatar

Katılım tarihi: 26.12.07
Nereden: Uşak

bu yarş hiç bir zaman bitmez..nvidia pazar payını ati ye kaptıracağım diye aklı gidiyor..
peki ati bu 4000 serisi ekran kartlarını çıkarmamıs olsa ve nvidia ile rekabet konusun da ortak olmasa acaba yaparmıydı bunları..
nvidia gerçekten kalitewli kartlar üretiyor ve çok para istiyor..asıl gıcık gittiğim nokta bu..fakat şu bir gerçek bu rekabet bizlere yarayacak
ozgurkeles64 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-07-08, 22:15 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
Cole
V.I.Member
Bilgisayarım

Cole Avatar

Katılım tarihi: 05.04.08
Nereden: ANTALYA
Resimler: 9

Daha düne kadar DX10.1 gereksiz diyorlardı?Bende sonunda ATI 4850'ye geçtim.Az sonra kuracağım
Cole çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-07-08, 22:18 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
saykomatriXX
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

saykomatriXX Avatar

Katılım tarihi: 14.07.02
Nereden: ANKARA
Blog Mesajları: 17
Resimler: 7

4870 ddr5 değilmi zati.

@cole hayırlı olsun adamın ağzını sulandırıyosun
Eski 04-07-08, 22:21 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #6 (permalink)
Cole
V.I.Member
Bilgisayarım

Cole Avatar

Alıntı:
saykomatriXX tarafından iletildi. Mesajı göster
4870 ddr5 değilmi zati.

@cole hayırlı olsun adamın ağzını sulandırıyosun
Teşekkür ederim Abi ekran kartına bir eser gibi bakmaktan kendimi alamıyorum.Kıyamıyorum kasaya hapsetmeye o derece yani
Eski 04-07-08, 22:26 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #7 (permalink)
bulkan
Silver Member
Bilgisayarım

bulkan Avatar

Katılım tarihi: 06.05.07
Nereden: Ankara

Hayırlı olsun, güle güle kullan.
Ben de hayırlısı ile X1950GT mi tamir ettirebilirsem bir 4850 almış kadar sevineceğim
Eski 04-07-08, 22:27 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #8 (permalink)
Cole
V.I.Member
Bilgisayarım

Cole Avatar

Alıntı:
bulkan tarafından iletildi. Mesajı göster
Ben de hayırlısı ile X1950GT mi tamir ettirebilirsem bir 4850 almış kadar sevineceğim
Sağol kardeş darısı başınıza....
Eski 04-07-08, 22:32 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #9 (permalink)
punisher_1947
Senior Member
Bilgisayarım

punisher_1947 Avatar

Katılım tarihi: 07.06.08
Nereden: bursa

Alıntı:
bulkan tarafından iletildi. Mesajı göster
Kanka kartın nesi war ? belki yarcımcı olurum
punisher_1947 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-07-08, 22:33 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #10 (permalink)
diablo
Moderator
Bilgisayarım

diablo Avatar

Katılım tarihi: 11.01.02
Nereden: Ankara
Resimler: 5

ATI nin mobil pazardaki yeri çok az ve oldukçada başarısız. Halen notebooklarda catalyst control filan çalışmıyor. Atı ağzı ile kuş tutsa Nvidia yı geçemez. Nvidia bunu bildiğinden Ram teknolojisinde kafasına estiği gibi ilerliyor. İsterse DDR2 ye biler dönerim der .

diablo çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-07-08, 22:36 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #11 (permalink)
punisher_1947
Senior Member
Bilgisayarım

punisher_1947 Avatar

Alıntı:
diablo tarafından iletildi. Mesajı göster
ATI nin mobil pazardaki yeri çok az ve oldukçada başarısız. Halen notebooklarda catalyst control filan çalışmıyor. Atı ağzı ile kuş tutsa Nvidia yı geçemez. Nvidia bunu bildiğinden Ram teknolojisinde kafasına estiği gibi ilerliyor. İsterse DD2 ye biler dönerim der .
Konuş be kanka benm içinde konuş bea şaka bi yana bu solediklerine harfiyen katılmaktayım nvidia istese neler yapar ati de biraz kendini geliştimeye başladı işte
Eski 05-07-08, 03:00 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #12 (permalink)
ozgurkeles64
Silver Member
Bilgisayarım

ozgurkeles64 Avatar

Alıntı:
punisher_1947 tarafından iletildi. Mesajı göster
Konuş be kanka benm içinde konuş bea şaka bi yana bu solediklerine harfiyen katılmaktayım nvidia istese neler yapar ati de biraz kendini geliştimeye başladı işte

...vay kanka..sevinme bu kadar..ati geçecek nvidia yı

ama tabi katetmesi gereken yolu cok ama illaki geçecek..nvidia ya bırakmayacak meydanı..
Eski 05-07-08, 03:11 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #13 (permalink)
ozgurkeles64
Silver Member
Bilgisayarım

ozgurkeles64 Avatar

Alıntı:
Cole tarafından iletildi. Mesajı göster
Sağol kardeş darısı başınıza....

kardeşim öncelikle hayırlı olsun..bu kadar aragazından sonra almana sevindim..ekran kartının ısı derecesini görünce sakın korkma ben bi acaip olmustum

tamam güzel hoş ama neden gtx 260 falan almadın
Eski 05-07-08, 12:03 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #14 (permalink)
Cole
V.I.Member
Bilgisayarım

Cole Avatar

Alıntı:
ozgurkeles64 tarafından iletildi. Mesajı göster
kardeşim öncelikle hayırlı olsun..bu kadar aragazından sonra almana sevindim..ekran kartının ısı derecesini görünce sakın korkma ben bi acaip olmustum

tamam güzel hoş ama neden gtx 260 falan almadın
Kart 70C maksimum 79C gördüm Grafikler süper.Crysis'te high alınca sıkıntı çıkardı ama AA'yı kapatıcam canımı biraz sıktı ama ProStreet ve TDU süper ötesi oldu...
Eski 05-07-08, 13:22 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #15 (permalink)
ozgurkeles64
Silver Member
Bilgisayarım

ozgurkeles64 Avatar

Alıntı:
Kart 70C maksimum 79C gördüm Grafikler süper.Crysis'te high alınca sıkıntı çıkardı ama AA'yı kapatıcam canımı biraz sıktı ama ProStreet ve TDU süper ötesi oldu...

kardeşim..işlemci darboğazı etkili oluyor..intel im sadece bu yönünü seviyorum..3870 ve x2 5200 de takılan oyunlar,özellikle crysis ve cod4 te yapmıstı,e8400 ve 3870 te yapmadı..haa yapmadı derken AA da açık olmasına rağmen yapmadı..
hele şimdi hiç yapmıyor..bilki karttan değil..sadece işlemcin yetersiz geliyor..
Eski 05-07-08, 18:28 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #16 (permalink)
Cole
V.I.Member
Bilgisayarım

Cole Avatar

Alıntı:
ozgurkeles64 tarafından iletildi. Mesajı göster
kardeşim..işlemci darboğazı etkili oluyor..intel im sadece bu yönünü seviyorum..3870 ve x2 5200 de takılan oyunlar,özellikle crysis ve cod4 te yapmıstı,e8400 ve 3870 te yapmadı..haa yapmadı derken AA da açık olmasına rağmen yapmadı..
hele şimdi hiç yapmıyor..bilki karttan değil..sadece işlemcin yetersiz geliyor..
İşlemci 5600+ 2.8Ghz pek darboğaz sorunu olduğunu zannetmiyorum.Crysis şuan süper ben çözünürlüğü biraz abartmışım.Flight Simulator'de FPS 2 katına çıktı...
Eski 05-07-08, 18:36 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #17 (permalink)
ozgurkeles64
Silver Member
Bilgisayarım

ozgurkeles64 Avatar

Alıntı:
İşlemci 5600+ 2.8Ghz pek darboğaz sorunu olduğunu zannetmiyorum.Crysis şuan süper ben çözünürlüğü biraz abartmışım.Flight Simulator'de FPS 2 katına çıktı...
yani sonuç olarak ne eklemek istiyorsun ekran kartı ile ilgili?

sana gaz verdiğim kadar varmı?
Eski 05-07-08, 18:44 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #18 (permalink)
punisher_1947
Senior Member
Bilgisayarım

punisher_1947 Avatar

abartmayalım pls