Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Ekran Kartları »

Thermaltake's Extreme Giant III Ekran kartı soğutucusu incelemesi

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Ekran Kartları forumu altında Thermaltake's Extreme Giant III Ekran kartı soğutucusu incelemesi başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "İşlemcilerimizden sonra en çok performansı direkt etkileyen ekran kartlarında Thermaltake'de artık bu ürünle beraber seçimler arasında ciddi bir yer sahibi ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 05-02-04, 02:13   #1 (permalink)
orgasmico
Moderator

orgasmico Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.07.02
Nereden: beytepe/Ankara
Resimler: 21
Thermaltake's Extreme Giant III Ekran kartı soğutucusu incelemesi

İşlemcilerimizden sonra en çok performansı direkt etkileyen ekran kartlarında Thermaltake'de artık bu ürünle beraber seçimler arasında ciddi bir yer sahibi olacak. Bu tür yüksek seviye ekran kartlarını düşük veya hatta orta seviye ekran kartlarında test etmek çoğu zaman doğru sonuç vermiyeceğinden HardCoreware.net ürünü Inno3d'nin Ge-Force FX 5900'ünde denemiş.

Sonuçlarda ekran kartı sıcaklığı 38 C kadar dev bir düşüş yaşamış (85->47). Hatta en yavaş fanlı seviyesinde bile sıcaklık farkı 35 C kadar yüksek farklara ulaşmış. Anlayacağınız Thermaltake bu sefer ciddi bir fark yaratacak ürünü çıkarmayı başarmış. Ses seviyesi konusunda da üstündeki gereksiz denilebilecek turbo esnasındaki fanı kapatıp ortadaki fanıda en az seviyeye alırsanız rahatsız etmeyecek duruma gelecektir.

Üstündeki fanların ayarlanabilir hızları şöyle en yukardaki gereksiz fan tam tamına 9000 devir/dakikad çalışıyor. Esas soğutmayı sağlıyan ortaki fan ise 3000, 4200 ve 5300 devir/dakikada çalışıyor en alt seviyedeki 21 dBA'lık değer hoş fan ufak ve ince olduğundan bu değer mantıklı en azından kasanızdaki diğer aygıtlar arasında kaybolması ihtimal.

[url]

Soğutucu büyük alüminyum ön ve arka plakalar ile ısıyı havaya aktarmakta. Ön taraftan arka tarafa ısı aktarımı ise hem çift ısı pompası hemde ekran kartının üstünden devam eden alüminyum bloklar sayesinde oluyor. İlginç teknolojilerinden biriside blok üzerinde fanın altına gelen havalandırma delikleri. Bu fanın üflediğinin hem kanallar arasında akmasını hemde blok altında olan kısmın havalandırmasını sağlamakta.

Başka bir incelemede ise Ati Radeon 9800 Pro'da 42 C'dan 32 C'a düşmüş ve 50 Mhz kadar ekstra GPU hızını arttırmasını sağlamış. Ekran kartınıza birde Voltaj modifikasyonu yapıp bu soğutucuyuda kullanırsanız tahminen çok daha iyi değerleri elde edeceğiniz kesin.

Hardcoreware
Xcsystems
system 3
msi s430x-025Tr notebook
orgasmico şu an çevrim içi  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-02-04, 02:15   #2 (permalink)
orgasmico
Moderator

orgasmico Avatar

Bilgisayarım
bende giant 2 var ve memnunum işallah bunuda alırız
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-02-04, 03:05   #3 (permalink)
SpAwN
Gold Member

SpAwN Avatar

Katılım tarihi: 19.06.01
Nereden: Turkey
ee bu alet önümüzdeki yüz yıl içerisinde TR ye gelir herhalde?
SpAwN çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-02-04, 07:41   #4 (permalink)
aksak_ritim
V.I.Member

aksak_ritim Avatar

Katılım tarihi: 25.09.02
Nereden: OrtaDünya
ya bu aletler ram modullerinin üzerine temas edebiliyormu ya?
benim aklım halalim almıyor bu durumu onca kapasitör gibi yüksek engeller varken nasıl oluyorda ramlere temas edebiliyor?
INTEL P4 2800 (Prescott,800MHz,1MB,HT) / Themaltake CL-P0024(tower112) / GIGABYTE 8IP1000G(i865PE) / 2x512MB Hi-Level pc3200 DDR CL2.5 / Ati Radeon 9800Pro IceQ (BIOS MOD with 9800XT) / Lite-on DvD Yazıcı 4x / Lg 52x24x52 Cd-Rw / 17" Nec MultiSync V720 / 120GB seagate 7200rpm Sata Hdd / EASTERN 4+1 ses sistemi / Aopen H600 kasa /
aksak_ritim çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-02-04, 08:59   #5 (permalink)
nautica
Silver Member

nautica Avatar

Katılım tarihi: 25.12.02
Nereden: istanbul
evet nasıl ramlere denk geliyo acaba
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-02-04, 10:14   #6 (permalink)
BLACKandWHITE
Moderator

BLACKandWHITE Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.11.02
Nereden: İstanbul
Resimler: 11
özel aparatları ile siz ayarlarsınız artıkın çünkü her kartın rami aynı yerde değilki
mecburen yanında yapıştırıcılı macun falan verirler..
Eski 05-02-04, 10:56   #7 (permalink)
aksak_ritim
V.I.Member

aksak_ritim Avatar

eh bu halde uyduramama riski çok fazlacana....
Düşünsene bi kapasitor yüksek geldi.. hadi bakalım GPU ya bile deydiremiyorsun... Bence bu ürünlerin uyumluluğu sakat
aksak_ritim çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-02-04, 19:53   #8 (permalink)
orgasmico
Moderator

orgasmico Avatar

Bilgisayarım
benim giant 2 de ramlere tema setmiyor çünkü adamlar ramleri soğutsun die yapmamışlar
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-02-04, 22:11   #9 (permalink)
unrealmaster
V.I.Member

unrealmaster Avatar

Katılım tarihi: 09.04.02
Nereden: KADIKOY-ISTANBUL
Bu da iyi yani ram soğutucusunuda ekstradan alırız yer bulup takabilirsek tabi...
Q6600 G0 2.4G@3.5 Ghz - Zalman 9700 NT - Asus Maximus Formula X38-7950GX2 1 GB-OCZ Reaper x 2x2Gb 1066@1170 Mhz-Tagan 580W-SAMSUNG 226BW 22'' - 2 x Seagate 160GB Raid 0-Logitech G5/Klavye-Xray Thunder 9-Sennheiser Pro Gammer PC 151-Creative 5+1-X-Fi Xtremegamer
Leadership Team |LS|COMMODORE64
unrealmaster çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-02-04, 22:14   #10 (permalink)
orgasmico
Moderator

orgasmico Avatar

Bilgisayarım
olur ööle yer kalıo ram soğutucuları için
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-02-04, 23:47   #11 (permalink)
aksak_ritim
V.I.Member

aksak_ritim Avatar

Bu ürün gereksiz bişey ozaman... Sadece şekilsel...
aksak_ritim çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-02-04, 23:53   #12 (permalink)
orgasmico
Moderator

orgasmico Avatar

Bilgisayarım
yok gpu yu ii ve sesiz soğutyor ama
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-02-04, 00:36   #13 (permalink)
Frost
hARDWAREMANIAC

Frost Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 05.06.03
Nereden: Antalya
bakır bloklar kestirip ramlerin üstüne taktırmak lazım hatta thermaltake in var sadece memory blokları için olan soğutuculardan almalı
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-02-04, 00:49   #14 (permalink)
unrealmaster
V.I.Member

unrealmaster Avatar

Katılım tarihi: 09.04.02
Nereden: KADIKOY-ISTANBUL
Evet bunlarda baya şık ve iş görür ..
unrealmaster çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver