+ Cevap Yaz
Sayfa 1, toplam 2
1 2 SonSon
Results 1 to 15 of 16

Yardım istiyorum

Bu sayfada Donanım kategorisindeki Ekran Kartları forumunda Yardım istiyorum başlıklı konu tartışılıyor; sapphire 4850 1 gb ekran kartı aldım ve undercover oynarken takılıyor. Neden olduğunu bilen varsa sevinirim. Bu sıcaklık ölçülerini everestten ...

Member mc_ihanet Avatar
    Katılım tarihi
    09.12.2007

Yardım istiyorum

sapphire 4850 1 gb ekran kartı aldım ve undercover oynarken takılıyor. Neden olduğunu bilen varsa sevinirim.
    Bu sıcaklık ölçülerini everestten aldım
    anakart 40 derece
    işlemci 70 derece
    gpu diode(DıspIO) 52 derece
    gpu diode(MemIo) 56 deree
    gpu diode(Shader) 49 derece

2 gb ram
    amd 3800x2 p3p pin
    asus a8n5x

Member mc_ihanet Avatar
    Katılım tarihi
    09.12.2007

Ynt: Yardım istiyorum

soğutucu fanlar
    GPU 4561 rpm
    güç kaynağı 6027 rpm
    grafik işlemci (gpu) 1888 rpm normalde.

V.I.Member gokhanvai Avatar
    Katılım tarihi
    14.04.2008
    Nereden
    izmir

öncelikle belirteyim nfs undercover okadar kötü optimize edilmişki çok güçlü kartlarda bile oyun takılıyor tamamen oyunun kötü olmasından dolayı..ısılar gayet normal.. en güzeli grid oyna mis gibi takılman yağ gibi oyna
    Dünyanın en iyi elektro gitaristleri JOE SATRİANİ & STEVE VAI & YNGWİE J. MALMSTEEN izinizdeyim...

Power Member
    Katılım tarihi
    07.06.2008

Alıntı gokhanvai tarafından iletildi. Mesajı göster
    öncelikle belirteyim nfs undercover okadar kötü optimize edilmişki çok güçlü kartlarda bile oyun takılıyor tamamen oyunun kötü olmasından dolayı..ısılar gayet normal.. en güzeli grid oyna mis gibi takılman yağ gibi oyna

İşlemci 70 derece diyor adam sence bu normal mi,? kaldıkı fan hızlarınıda yazmış egzoz fanlar ne alemde o kasada o işlemci sıcak ya athlon xp değilki o.

Member mc_ihanet Avatar
    Katılım tarihi
    09.12.2007

Alıntı punisher_1947 tarafından iletildi. Mesajı göster
    İşlemci 70 derece diyor adam sence bu normal mi,? kaldıkı fan hızlarınıda yazmış egzoz fanlar ne alemde o kasada o işlemci sıcak ya athlon xp değilki o.
    bu verdiğim değerler oyun içindeki sıcaklık değerleri. normalde işlemci 50-60 derece arası müzik fln ve int'te uygulamalarında. şuanda da ekran kartının fan hızını 3100 lere çıkardım.

Katılım tarihi
    14.04.2008
    Nereden
    izmir

Alıntı punisher_1947 tarafından iletildi. Mesajı göster
    işlemciyi tam farketmemişim ama yükte 60 ın biraz üzeri normaldir. 70 biraz fazlaymış.. boşta 50-60 arasıda iyi değil fazla ..arkadaşım sen kasanın yan kapağını falan aç..benim yazın hep açıktır yan kapak baya etkisi oluyor...istersen işlemci soğutucusunu söküp temizle ve macun yenile..

Member mc_ihanet Avatar
    Katılım tarihi
    09.12.2007

işlemciyi tam farketmemişim ama yükte 60 ın biraz üzeri normaldir. 70 biraz fazlaymış.. boşta 50-60 arasıda iyi değil fazla ..arkadaşım sen kasanın yan kapağını falan aç..benim yazın hep açıktır yan kapak baya etkisi oluyor...istersen işlemci soğutucusunu söküp temizle ve macun yenile..
    benim oda aşırı sıcak oluyo gündüzleri. kasanın yan kapakları açık zaten. işlemcim hep bu sıcaklıklar doğrultusunda çalışıyo. amd 3000 vardı, 3800 x2 almıştım. acaba fan yetersiz kalıyo olabilir mi?
    ekran kartının manuel fan hızı ayarını istdiğim doğrultuda değiştirmemin bi zararı olurmu? Macun yenile derken anlayamadım??
    birde ekran kartı normalde 40-45 derece arası fln çalışıyo. çoğunlukla sabit 42 derece. bazı kişiler normalde 70-80 gibi çalıştığını söylüyodu. kendi ati yazılımından bakıyorum.
    En son mc_ihanet tarafından düzenlendi: 07-04-2009 saat 13:45

Member mc_ihanet Avatar
    Katılım tarihi
    09.12.2007

Alıntı mc_ihanet tarafından iletildi. Mesajı göster
    benim oda aşırı sıcak oluyo gündüzleri. kasanın yan kapakları açık zaten. işlemcim hep bu sıcaklıklar doğrultusunda çalışıyo. amd 3000 vardı, 3800 x2 almıştım. acaba fan yetersiz kalıyo olabilir mi?
    ekran kartının manuel fan hızı ayarını istdiğim doğrultuda değiştirmemin bi zararı olurmu? Macun yenile derken anlayamadım??
    birde ekran kartı normalde 40-45 derece arası fln çalışıyo. çoğunlukla sabit 42 derece. bazı kişiler normalde 70-80 gibi çalıştığını söylüyodu. kendi ati yazılımından bakıyorum.
    Birde netteki ilanlarda Gpu saati 625 mhz diyo, ati yazılımında ise fabrika çıkış hızı 650 mhz. Ve 500-700 mhz arası değiştirilebiliyo.

Katılım tarihi
    14.04.2008
    Nereden
    izmir

standart soğutucular çok soğutmayabilir.. overclock yaptıysan tabii...macun derken termal macunu kastettim.. yani işlmci ve işlemci fanının arasında sıcaklığın daha iyi iletilmesini sağlayan madde.. bunu işlemcinin üzerin çok ince tabakada sürüp fanı birkerede yerine oturt(sağa sola oynatıp macunu dağıtma)...bilgisayarcılarda kaliteli macunlar var arctic silver 5 gibi...bunlar sıcaklıkları baya düşürür.. ayrıca fanı manuel en yüksek devirde çalıştrabilirsin sakıncasıyok...ama iyi soğutan bir soğutucu alırsan daha iyi olur..

Moderator ozgurkeles64 Avatar
    Katılım tarihi
    26.12.2007
    Nereden
    ne farkeder?
    Blog Mesajları
    1

Sıcak havalarda kasa kapağını açık kullanmak avantaj değil dezavantaj getirir. Zira kasa içi hava sirkülasyonunu tam olarak yapamayacağı gibi, odadaki sıcak havayı direkt olarak bileşenler üzerine verecektir.

NFS Undercover zaten çıkış itibari ile optimizasyon sorunu yaşayan bir oyundu. Sizin kullanmış olduğunuz kartı segmentinin hepsinde bunun gibi sorunlar olmuştur. Yanlız şunu açık ve net olarak söylemem gerekirse, bilgisayarım bölümündeki sistemi kullanıyorsanız bence yeni bir sisteme geçme zamanınız gelmiş demektir. Gerek ısı, gerek oyun optimizasyonu, gerekse işlemci darboğazını gözönüne alırsak şu anki ayarlarınızı ve aldığınız performansı normal olarak karşılamanızda fayda var.

Member mc_ihanet Avatar
    Katılım tarihi
    09.12.2007

standart soğutucular çok soğutmayabilir.. overclock yaptıysan tabii...macun derken termal macunu kastettim.. yani işlmci ve işlemci fanının arasında sıcaklığın daha iyi iletilmesini sağlayan madde.. bunu işlemcinin üzerin çok ince tabakada sürüp fanı birkerede yerine oturt(sağa sola oynatıp macunu dağıtma)...bilgisayarcılarda kaliteli macunlar var arctic silver 5 gibi...bunlar sıcaklıkları baya düşürür.. ayrıca fanı manuel en yüksek devirde çalıştrabilirsin sakıncasıyok...ama iyi soğutan bir soğutucu alırsan daha iyi olur..
    Fanı normal ayarına geri aldım gerek yokmuş zaten. sıcaklık 60 dereceye ulaşmıyor. şu macuna bakıcam bi. peki iyi bir soğutucu tavsiyen varmı?? Herhangi bir oc yapılmadı.
    Buna güvenilirmi
    Hepsiburada.com : OCZ VANQUISHER 92MM FANLI INTEL/AMD SOĞUTUCUSU ? OCZTVANQ | Bilgisayar

Member mc_ihanet Avatar
    Katılım tarihi
    09.12.2007

Alıntı ozgurkeles64 tarafından iletildi. Mesajı göster
    Sıcak havalarda kasa kapağını açık kullanmak avantaj değil dezavantaj getirir. Zira kasa içi hava sirkülasyonunu tam olarak yapamayacağı gibi, odadaki sıcak havayı direkt olarak bileşenler üzerine verecektir.

NFS Undercover zaten çıkış itibari ile optimizasyon sorunu yaşayan bir oyundu. Sizin kullanmış olduğunuz kartı segmentinin hepsinde bunun gibi sorunlar olmuştur. Yanlız şunu açık ve net olarak söylemem gerekirse, bilgisayarım bölümündeki sistemi kullanıyorsanız bence yeni bir sisteme geçme zamanınız gelmiş demektir. Gerek ısı, gerek oyun optimizasyonu, gerekse işlemci darboğazını gözönüne alırsak şu anki ayarlarınızı ve aldığınız performansı normal olarak karşılamanızda fayda var.
    şuan için bu kullandığım sistem var. Değişinler sadece 4850 1 gb erkan kartı ve 500 gb hdd alındı. şuan için ağır oyunlar oynamıyorum o yüzdende bu sistemi kullanmaya devam ediyorum. +1 gb daha ram takviyesi yapsam faydası olurmu.

Member mc_ihanet Avatar
    Katılım tarihi
    09.12.2007

Bu soğutucu sıcaklık değerini baya bi düşürüyormuş. 30-35 dereceyi geçen yok galiba. Bunu alsam işlemcinin performansında %kaçlık bir artış olabilir?? Hepsiburada.com : SUNBEAM CORE-CONTACT FREEZER ULTRA-PERFORMANS İŞLEMCİ SOĞUTUCU SB-CR-CCTF | Bilgisayar
    Şuan yüksüz halde 53-55 gibiyim.

V.I.Member ultraslan06 Avatar
    Katılım tarihi
    23.05.2008
    Nereden
    Ankara

Alıntı mc_ihanet tarafından iletildi. Mesajı göster
    Bu soğutucu sıcaklık değerini baya bi düşürüyormuş. 30-35 dereceyi geçen yok galiba. Bunu alsam işlemcinin performansında %kaçlık bir artış olabilir?? Hepsiburada.com : SUNBEAM CORE-CONTACT FREEZER ULTRA-PERFORMANS İŞLEMCİ SOĞUTUCU SB-CR-CCTF | Bilgisayar
    Şuan yüksüz halde 53-55 gibiyim.
    bence 90 liraya bu soğutucuyu alcağına

Hepsiburada.com : BIOSTAR T-SERIES TA780G M2+ SOKET AM2+ AMD (780G) ANAKART (01-BIO-004-00410) | Bilgisayar , Gigabyte M720-US3 NF720D/DDR2 S+GL+1394+16X 940pin | Anakartlar | EXA Bilgisayar - Hesaplı Alışveriş , Asus M2A74-AM SE AMD740G/DDR2 S+V+L+RAID+16X 940p | Anakartlar | EXA Bilgisayar - Hesaplı Alışveriş , Biostar A760G M2+ AMD760G/DDR2 S+V+GL+RAI+16X 940p | Anakartlar | EXA Bilgisayar - Hesaplı Alışveriş
    bu anakartlardan bütçene uygun olanı seçtikten sonra

AMD Athlon 64 X2 7750 ( 2.7GHz)3.3MB 940pin-D.Core | CPU'lar | EXA Bilgisayar - Hesaplı Alışveriş
    bu işlemci yeter.

anakart değiştiği içinde Hepsiburada.com : OCZ 2GB 800MHz VALUE DDR2 BELLEK - OCZ2V8002G | Bilgisayar
    bu ramı aldıktan sonra güzel olur

3800+ nın hd4850 ye yaptığı darboğaz dan kurtulursun hemde 300 TL ye sistemi yenilemiş olursun.

Member mc_ihanet Avatar
    Katılım tarihi
    09.12.2007

tavsiyen güzel fakat benim amacım biraz daha bekleyip x4'e terfi etmek. Fakat şuan elimdeki anakart+işlemci+ram'leri almayı düşünen olursa geçebilirimde. ekran kartı+ehliyet fln derken bütçe biraz kısıtlandı.

+ Cevap Yaz
Sayfa 1, toplam 2
1 2 SonSon